• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    YEETKA: Potom pomůžou vizualizace a duvera miminku, ze ví, co dělá :) a asi porada se zkušenou porodní bábou
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ILLUZE: jj, tomu konceptu rozumím, zpěv mě provází celý život a to intenzivně, dokonce si troufám říct, že mám co v tomto směru předat...
    malá byla natočená nějak divně a působila neuvěřitelný tlak na křížovou oblast, takže nakonec přišla na řadu homeopatika, která trochu pomohla a mohla jsem alespoň fuňet..
    sonduju možnosti/zkušenosti atp. abych se případně intenzivním cvičením, nějaké osvědčené techniky dokázala udržet s dechem i v případě, že by to opět bylo zmrazující tak jako při prvním porodu..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    YEETKA: tím zpěvem člověk naopak ten dech chytá... soustředíš se na zvuk a ne tolik na tu bolest a najednou to jde...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    YMLADRIS: no vida, díky:)
    ARQANA: mně právě u prvního porodu tak pekelně bolela křížová oblast, že jsem nebyla schopná ani pomalu dýchat.. věřím, že podruhé budu se zpěvem úspěšnější:))
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    YEETKA: Mne se osvědčila metoda Lucie suché - proste zpívat. Našla jsem si jednu indianskou píseň z dětství :) a tu jsem zpívala a různě prodlužovala nekteré hlásky podle potreby - to v druhé době. V první jsem si zpívala především Back to the roots od yellow sisters, fungovala skvěle )
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YEETKA: tady v tom blogu jsou kdyztak vypisky z knihy hypnoporod http://ekolog007.blog.cz/1202/jak-se-pripravuji-na-porod
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ženy prosím vás, mohly byste napsat zda a jak jste procvičovaly svůj dech na porod prosím? případně jak se vám podařilo/nepodařilo ten správný dech při porodu najít atp.
    díky:)
    LILY
    LILY --- ---
    ZORBOVA: asi Postinor apod..
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    TABBY: a to je co za pilulku?
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZORBOVA: No, v USA nedavno schvalili prodej "morning afterpill" bez ohledu na mnozstvi a vek. Predtim to bylo omezene tim, ze kupujici muselo byt vic nez 15. (Jako priznam se, ze mne zarazila poptavka po podobnem produktu u deti pod patnact. Teda i tech patnact mi prijde jako sila...)
    LURA
    LURA --- ---
    ZORBOVA: Mně na tom přijde hlavně pozitivní to, že vůbec nastala nějaká změna v zaběhaných postupech. Myslím, že se časem dostane i na ty porody :-)
    Ale ony jsou to hlavně spojené nádoby. Při revizi vzniká dlouhá prodleva mezi potratem a dobou, kdy se dá znova bez rizika otěhotnět. Kromě toho může dojít i k nevratnému poškození, kdy je další těhotenství vyloučené a nebo velice problematické. A spousta žen potrácí, i opakovaně, takže si nemyslím, že by bylo úplně mimo začít u toho.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    LURA: z tohohle pohledu sjem se na to nepodivala. Ale i tak mi prijde divne, ze se spis podporuji potraty nez porody....
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: A vím přesně, o čem mluvím, protože když mi nedávno nevyšlo těhotenství a já nechtěla na revizi, čelila jsem dosti silnému tlaku ze strany lékařů. A řešila jsem právě i možnost tohoto léku, bohužel v té době marně. I když jsem si nakonec "ustála" svoji volbu potratit přirozeně, bylo to dost stresující. Takže si myslím, že všechny, které někdy musely na revizi kvůli zamlklému těhotenství a vědí, jaká jsou rizika chirurgického zákroku, registraci Mifegynu stejně jako já uvítají.
    LURA
    LURA --- ---
    ZORBOVA: Já bych to naopak viděla pozitivně jako první krok k tomu, že se někam posouváme. Nejde totiž jen o miniinterrupce, ale taky o spontánní potraty a zamlklá těhotenství v prvních třech měsících - a k těm doteď nebyla žádná alternativa a ženy byly dost násilně nuceny jít na revizi. V zahraničí se právě v těchhle případech používají tyhle tablety, ale u nás nebyly schválené. A myslím si, že právě odklon od toho řešit vše "kudlou" a nechat to projít spontánně může mít naopak dobrý vliv na to, že se časem rozhýbou i záležitosti kolem porodů.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZORBOVA: zijeme v dobe, kdy je hlavne dulezity rejzovat.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    teda prijde mi opravdu silene, ze stat chce zenam zakazovat rodit doma a pak schvali prodej potratove pilulky. WTF?? Kde to zijeme?
    LURA
    LURA --- ---
    YEETKA: Jen to, že to riziko krvácení o něco vyšší. Ale není tak vysoké, jako když má někdo poruchu srážlivosti a nebo je po porodu císařem. Ivana říkala, že většina krvácení při domácích porodech se dá zastavit oxytocinem, který má každá PA sebou.
    LAURA
    LAURA --- ---
    tady jsem dohledala jeden článek ohledně toho případu Zuzany. Tedy předpokládám, že je to ono.. http://zpravy.idnes.cz/...i-stat-chce-vice-chranit-deti-pgf-/domaci.aspx?c=A110922_213608_domaci_hro
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LURA: prosím, víš něco víc o možnosti krvácení v případě porodů, které jsou časově blízko sebe?
    upřímně se možnosti vykrvácení lehce obávám, je to bohužel takový velký strašák.. za nedlouho mě čeká druhý porod a snad proběhne opět doma..
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LURA: achjo.
    LURA
    LURA --- ---
    LOMILOMI: Ale když ono by to tak nevyznělo, tak bylo třeba to "trochu" přeformulovat ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam