• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    YMLADRIS: Ke stejnemu nazoru jsem dosla taky, a tak jsem si vybirala podle prostredi. Nejhezci pokoje mely podle fotek Bohunice :)
    Mas osobni zkusenost s vlastni PA? Ja uvazovala o dule, se dvema jsem se sesla a ani jedna me nenadchla natolik, aby se mi s ni chtelo rodit. Nakonec jsme to zvladli s manzelem, akorat vazla komunikace mezi nim a PA, on jeste neumi cesky natolik dobre.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Myslim ze zadna brnenska porodnice neni pausalne zaruka kvality ci teroru, zkoumala jsem fakt hodne recenzi atd a zalezi jak si personal a rodicka sedne. Myslim ze je vtipne reseni mit s sebou pa co se tam vyzna, zna tamejsi lidi atd, nadchlo mne kdyz jsem se dozvedela ze si lze pa se smlouvoz najmout jako doprovod
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ORIKA: Já mám zas příjemnou zkušenost z Bohunic. Když člověk nic neříká, tak jedou sice rutinu, ale sami mi navrhli napsat si porodní plán, kterej všichni četli a na všechno se ještě jednou přeptali. Doktor si sice jen odfrknul, když slyšel, že nechci nástřih a neodpustil si zmínku o ruptuře 3. stupně, ale zkušená PA to zvládla a on jí do toho neremcal. Jinak s ničím nebyl problém, žádný urychlování, cpaní epidurálu, nucení na záda, naopak mě o všem informovali a čekali, jak se rozhodnu. Ale jinak byli oba milí a snažili se. Na šestinedělí taky všichni v pohodě.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: jasně:)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YEETKA: počítá se i přítomnost dítěte je při první době porodní?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    YEETKA: ale snažím se ladit se na to, že to zvládnu doma:)) tašku do porodnice ale sbalenou mít budu zrovna jako při prvním porodu..
    měla některá z vás u porodu své dříve narozené prosím? pokud ano, jak jste je připravovaly na proces porodu a jak to děti zvládly?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: aha, za to bych byla vděčná.. obilňák máme totiž podstatně blíž..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YEETKA: já mám s obilňákem hodně špatnou zkušenost z prvního porodu, ale můžu ti napsat jméno PA které se tam vyhnout a pak by to snad mělo být v pohodě :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: tak to je krásný přístup, docela jsi mě motivovala.. měla bych si totiž vybrat, kam bychom vyrazili, kdybych při porodu doma řešila já, nebo pa, že je potřeba vyjet..
    o obilňáku jsem teda taky slyšela docela fajn reference..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YEETKA: to je mazec, já tam zažila doktory dva, jeden takový starší tmavovlasý, toho jsem překvapila svým odmítnutím vnitřního vyšetření, nicméně to akceptoval a ani po mě nechtěl podepsat reverz, jen mě poučil, že v případě přenášení "mám povinnost" absolvovat všechna vyšetření i monitory, čemuž jsem se jen zasmála, neb vím, že žádnou takovou povinnost nemám...druhý doktor byl mladý "kluk", neskutečně příjemný a když jsem dle prvního termínu porodu už přenášela, tak mi řekl, že pokud nejsem vyloženě proti, tak on by tomu nechal volný průběh a porod nevyvolával, že "ony ty děti stejně sami nejlíp ví, kdy přijít na svět"...tímto prohlášením si mě dost získal :)
    LURA: kamarádku jsem přesvědčila, aby to, jak se tam k ní chovali a jak to celé proběhlo, nenechala jen tak být a po konzultaci s brněnskou právničkou, která se na ty to věci specializuje (yeetka bude vědět kterou:)), sepisuje ofiko stížnost, tak jsem zvědavá, jestli se to nějak bude řešit nebo to zametou pod koberec
    LURA
    LURA --- ---
    YEETKA: To se ti ani nedivím...
    ORIKA: Ve Vrchlabí se změnilo vedení a vzhledem k tomu, kdo tam teď je, myslím, že to tam asi půjde z kopce.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: aha, tak to je fakt vtipný, jak je opravdu všechno o lidech:) před prvním porodem jsem tam chodila na ozvy a na příjmu byl jeden doktor, který tam je skoro pořád... týden před termínem mě oslovil: tak co mamino, všechno je v pořádku, tak to vyvoláme ne? vazala jsem nohy na ramena a už jsem tam nešla..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MORGAN: YEETKA: milosrdný :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: jj, taky bych se ráda zeptala, kterou máš na mysli:))

jinak ono ani to potvrzení od pediatra není povinné, naopak, to že je v porodnicích chtějí a pokud není pak znemožňují odchod je na žalobu...
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ORIKA: A to je která?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LILY: jj, v brně...nicméně z osobní zkušenosti a ze zkušeností mých kamarádek musím říct, že z těch 3 místních porodnic jsou opravdu vstřícní a ochotní pouze v jedné...ty další dvě jsou dost podobné podolí, kam bych já osobně nešla rodit ani za zlaté tele
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LURA: i tohle je, dle mého, vysoce individuální..menší porodnice automaticky nemusí znamenat lidštější přístup, stejně jako velká nerovná se automaticky masokombinát...já rodila v brně, kde jsou 3 velké porodnice a přesto v jedné z nich ten individuální a velice vstřícný přístup byl a není to jen má zkušenost, za poslední 2 měsíce tam rodilo více mých kamarádek...stejně tak mám blízkou kamarádku s neskutečně negativní zkušeností z vrchlabí, kde se k ní před 2 měsíci chovali tak otřesným způsobem a z porodu udělali takový horor, že se rozhodla už nemít další děti, ač to je holka, která původně plánovala velkou rodinu
    prostě i v těch zatracovaných velkých porodnicích se najdou úžasní lidé, stejně jako v těch adorovaných malých můžeš narazit na velkou svini
    LILY
    LILY --- ---
    ORIKA: ale tys předpokládám rodila v Brně..? Tam jsou prý celkově vstřícní ke všemu možnému.
    LURA
    LURA --- ---
    ORIKA: Ano, je to o lidech - třeba porodnice v Litomyšli měla i na svých stránkách napsáno, že přijímá rodičky při komplikacích při domácím porodu a že PA tam může jít jako doprovod - no a teď ji ruší. Sice to s tím přímo nesouvisí, ale bohužel se ruší právě ty menší porodnice, kde je lidský a individuální přístup k rodičkám možný (stejně jako před pár lety zrušili porodnici ve Vysokém Mýtě - taky jedna z nejlepších v kraji, s malým počtem sekcí a výborným přístupem - chtěla jsem tam rodit a nakonec jsem jela do Vrchlabí). Zůstávají pak ty velké masokombináty, které to prostě nedávají a dávat nebudou. Je to podobné, jako ve školství - malé dobré školy se ruší a zůstávají neosobní kravíny, kde bují šikana.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SEVERINE: LAMIA: já, ač jsem zastáncem domácích porodů a situace v našem porodnictví mě dlouhodobě neskutečně štve, se po svém druhém porodu musím porodnic zastat...vše je to vyloženě pouze a jen o lidech...u druhého porodu jsem strávila v porodnici jen posledních finálních 20min (jen na tlačení, předtím jsem celou dobu strávila doma) a když jsme s mužem oznámili, že chceme jít s miminkem za pár hodin domů, nikdo nám nebránil, nikdo nevyhrožoval, nikdo nám nelíčil hrůzy co nás nebo dítě mohou potkat...dokonce jsme ani nepoužili onu doporučovanou metodu jak líčí SEVERINE: ...naopak byli velice vstřícní, nachystali potřebné papíry k podpisu a nechali zcela na nás za jak dlouho budeme chtít odejít
    takže opravdu nelze všechny házet do jednoho pytle, je to opravdu jen o lidech (na obou stranách barikády)
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ILLUZE: Praha to nutne byt nemusi. Ale horovicka porodnice je od nas 60 km a predstava hoidny v aute pri kontrakcich me desi. Uz do Motola to byla fakt sila...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam