• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YEETKA: to je mazec, já tam zažila doktory dva, jeden takový starší tmavovlasý, toho jsem překvapila svým odmítnutím vnitřního vyšetření, nicméně to akceptoval a ani po mě nechtěl podepsat reverz, jen mě poučil, že v případě přenášení "mám povinnost" absolvovat všechna vyšetření i monitory, čemuž jsem se jen zasmála, neb vím, že žádnou takovou povinnost nemám...druhý doktor byl mladý "kluk", neskutečně příjemný a když jsem dle prvního termínu porodu už přenášela, tak mi řekl, že pokud nejsem vyloženě proti, tak on by tomu nechal volný průběh a porod nevyvolával, že "ony ty děti stejně sami nejlíp ví, kdy přijít na svět"...tímto prohlášením si mě dost získal :)
    LURA: kamarádku jsem přesvědčila, aby to, jak se tam k ní chovali a jak to celé proběhlo, nenechala jen tak být a po konzultaci s brněnskou právničkou, která se na ty to věci specializuje (yeetka bude vědět kterou:)), sepisuje ofiko stížnost, tak jsem zvědavá, jestli se to nějak bude řešit nebo to zametou pod koberec
    LURA
    LURA --- ---
    YEETKA: To se ti ani nedivím...
    ORIKA: Ve Vrchlabí se změnilo vedení a vzhledem k tomu, kdo tam teď je, myslím, že to tam asi půjde z kopce.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: aha, tak to je fakt vtipný, jak je opravdu všechno o lidech:) před prvním porodem jsem tam chodila na ozvy a na příjmu byl jeden doktor, který tam je skoro pořád... týden před termínem mě oslovil: tak co mamino, všechno je v pořádku, tak to vyvoláme ne? vazala jsem nohy na ramena a už jsem tam nešla..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MORGAN: YEETKA: milosrdný :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: jj, taky bych se ráda zeptala, kterou máš na mysli:))

jinak ono ani to potvrzení od pediatra není povinné, naopak, to že je v porodnicích chtějí a pokud není pak znemožňují odchod je na žalobu...
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ORIKA: A to je která?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LILY: jj, v brně...nicméně z osobní zkušenosti a ze zkušeností mých kamarádek musím říct, že z těch 3 místních porodnic jsou opravdu vstřícní a ochotní pouze v jedné...ty další dvě jsou dost podobné podolí, kam bych já osobně nešla rodit ani za zlaté tele
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LURA: i tohle je, dle mého, vysoce individuální..menší porodnice automaticky nemusí znamenat lidštější přístup, stejně jako velká nerovná se automaticky masokombinát...já rodila v brně, kde jsou 3 velké porodnice a přesto v jedné z nich ten individuální a velice vstřícný přístup byl a není to jen má zkušenost, za poslední 2 měsíce tam rodilo více mých kamarádek...stejně tak mám blízkou kamarádku s neskutečně negativní zkušeností z vrchlabí, kde se k ní před 2 měsíci chovali tak otřesným způsobem a z porodu udělali takový horor, že se rozhodla už nemít další děti, ač to je holka, která původně plánovala velkou rodinu
    prostě i v těch zatracovaných velkých porodnicích se najdou úžasní lidé, stejně jako v těch adorovaných malých můžeš narazit na velkou svini
    LILY
    LILY --- ---
    ORIKA: ale tys předpokládám rodila v Brně..? Tam jsou prý celkově vstřícní ke všemu možnému.
    LURA
    LURA --- ---
    ORIKA: Ano, je to o lidech - třeba porodnice v Litomyšli měla i na svých stránkách napsáno, že přijímá rodičky při komplikacích při domácím porodu a že PA tam může jít jako doprovod - no a teď ji ruší. Sice to s tím přímo nesouvisí, ale bohužel se ruší právě ty menší porodnice, kde je lidský a individuální přístup k rodičkám možný (stejně jako před pár lety zrušili porodnici ve Vysokém Mýtě - taky jedna z nejlepších v kraji, s malým počtem sekcí a výborným přístupem - chtěla jsem tam rodit a nakonec jsem jela do Vrchlabí). Zůstávají pak ty velké masokombináty, které to prostě nedávají a dávat nebudou. Je to podobné, jako ve školství - malé dobré školy se ruší a zůstávají neosobní kravíny, kde bují šikana.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SEVERINE: LAMIA: já, ač jsem zastáncem domácích porodů a situace v našem porodnictví mě dlouhodobě neskutečně štve, se po svém druhém porodu musím porodnic zastat...vše je to vyloženě pouze a jen o lidech...u druhého porodu jsem strávila v porodnici jen posledních finálních 20min (jen na tlačení, předtím jsem celou dobu strávila doma) a když jsme s mužem oznámili, že chceme jít s miminkem za pár hodin domů, nikdo nám nebránil, nikdo nevyhrožoval, nikdo nám nelíčil hrůzy co nás nebo dítě mohou potkat...dokonce jsme ani nepoužili onu doporučovanou metodu jak líčí SEVERINE: ...naopak byli velice vstřícní, nachystali potřebné papíry k podpisu a nechali zcela na nás za jak dlouho budeme chtít odejít
    takže opravdu nelze všechny házet do jednoho pytle, je to opravdu jen o lidech (na obou stranách barikády)
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ILLUZE: Praha to nutne byt nemusi. Ale horovicka porodnice je od nas 60 km a predstava hoidny v aute pri kontrakcich me desi. Uz do Motola to byla fakt sila...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TABBY: člověk si spíš možná nevybere zaměstnance. při prvním porodu mě tam přijímala nějaká sestra - strčila do mě jeden prst já se málem bolestí zesr.... a ona prohlásila něco v tom smyslu: když to šlo dovnitř musí to jít i ven.
    Pak už jsem se jen modlila ať se z toho příjmu už nevzdaluje a nikdy se už nepotkáme
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SEVERINE: bohužel jsem nenašla už svůj post z porodu. Ale rodila jsem v Nera a měla přichystaný papírek od pediatry, že můžu po 24 hodinách dom, že přejme dítě do péče. Nenechali mne ale podepsat dřív jak před 24 hodinama po odchodu reverz (porodila jsem hodinu před půlnocí, takže bych tam musela být ještě další noc dát těch 24 hodin). Nepustili mne kvůli jednomu debilnímu doktorovi na gyndě a já šla bez jedinýho papíru na domluvu "zdrhám, ale vy o tom víte. Musíme se krýt". Druhý den v 10 ráno u nás zazvonila sociálka, kterou na nás poslali. Byl z toho humbuk a v Nera uznali, že to bylo protiprávní nenechat mne ten revez podepsat. Takže ambulantně to jde všude. jen je třeba vážně počkat na nevinnou odpověď ano na otázky zda jste oba zdravý.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    LAURA: medicínsko-průmyslový komplex rulez
    LAURA
    LAURA --- ---
    SEVERINE: mně je z nutnosti takových her opravdu smutno. Proč je vůbe potřeba, abych v porodnici cokoliv předstírala? Chtěla bych mít právo tam přijít a narovinu jim říct, jaký porod si přeji a že chci hned odejít, pokud vše bude v pořádku. Vždycky, když si představím, jak by ten porod v nemocnici asi mohl vypadat, dělá se mi fyzicky zle. :(
    TABBY
    TABBY --- ---
    LILY: Tak. Kamaradka ma katastrofalni zazitky prave z Horovic. Clovek si fakt nevybere :-(
    LILY
    LILY --- ---
    ZORBOVA: podle mě je důležité, na koho narazíš. Já jsem třeba z informací, které jsem měla, nevlezla třeba k Apolináři nebo na Bulovku, ale co jsem tu četla, tak byla spousta žen spokojených. Stejně tak spousta lidí nadává na Vinohrady, ale já bych je klidně doporučila.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZORBOVA: musí to být přímo Praha?
    za mne bodují Hořovice (50 km od Prahy), bezkonkurenčně...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ZORBOVA: ambulantně jde rodit všude, když jim to řekneš až pak. ve stylu: rozrušený tatínek se po porodu 3x zeptá s výrazem největšího neštěstí: "a opravdu je žena i dítě úplně v pořádku" a když ho uklidněj, že jo, tak ukáže ten papír od pediatra, že přebírá dítě do péče a frnk domů. jinak poslední dobou sou nejlepší recenze na mělník, co se týče přirozenejch porodů, samosebou raděj s nějakým fikaným doprovodem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam