• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LURA
    LURA --- ---
    Porod do "bazénku" - sice ne úplně doma, ale ... Až bude takovýhle přístup k porodu normální i u lidí, bude to paráda :-)

VIDEO: Unikátní záběry porodu delfína. Mládě se hned nadechlo - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/porod-delfina-00s-/hobby-mazlicci.aspx?c=A130809_145334_hobby-mazlicci_mce
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TORUVIEL: nic po tobě nikdo nemůže chtít.. vyžadují to, je to podobné jako třeba s poplatkem za přítomnost otce u porodu..
    Práva pacientů | Férová nemocnice
    http://www.ferovanemocnice.cz/
    LILY
    LILY --- ---
    TAPINA: to slyším naštěstí poprvé. A doufám, že to není pravda. Aspoň v mém okolí jsem byla jediný zdravotník s problematickým porodem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: Říká se, že zdravotnice mají VŽDYCKY komplikace, tak asi proto ten dotaz. A mají, viď? :o)
    LILY
    LILY --- ---
    TABBY: no vždyť, ale to jsem jim nemohla říct, když už jsem ležela v porodnici s rozřízlým břichem a oni byli tudíž mí šlechetní zachránci.
    TABBY
    TABBY --- ---
    LILY: Napadla mne odpoved: "Prave proto, prave proto..." :)
    LILY
    LILY --- ---
    LAURA: to mi připomnělo: "prosím vás, paní magistro, jak vás vůbec mohlo napadnout rodit doma, vždyť jste přece zdravotnice!?!"
    LAURA
    LAURA --- ---
    TABBY: no ale když bych se k tomu měla vyjádřit vážně - jakákoli debata o něčem kontroverzním je hotová žumpa. Však si stačí vzpomenout na emoce třeba kolem registrovaného partnerství, to se ty diskuze taky nedaly číst. Kolikrát stačí se podívat pod diskuzi u článku o tom, jak se nějakému dítěti stal úraz, to si taky lidi rádi na "nezodpovědnou" matku plivnou, naprostá většina ji odsoudí. Nebo parádní výbušné téma je trest smrti, že.

Internetové diskuze prostě raději nečíst.

TABBY: ano ano, já jsem zrovna taková typická lesana - advokátka. :) Stejně na mě ali známí koukají dost divně. Tuhle jsem debatovala s kámošm doktorem a ten se mě napůl žertem zeptal v téhle souvislosti, jestli jsem nevstoupila do nějaké sekty ,) Ale povětšinou na rozumné argumenty o svobodné volbě a minimalizaci rizik inteligentní lidé slyší.

Jsem na to zvědavá, jak to dopadne. Doufám v nějakou změnu, v mé situaci by to velmi pomohlo :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAURA: Taky mi prijde puvabne, ze ty lesany maji povetsinou vysokoskolske vzdelani :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Vzhledem k tomu, ze k tomu Strasburgu se upinaji velke nadeje, doufam, ze tamni soudci budou pri smyslech a kopce a sanitky v pohotovosti smetou ze stolu...
    LAURA
    LAURA --- ---
    LURA: ale kdež, na to jsou jiné argumenty. V holandsku nejsou kopce a tak se tam sanitka k rodičce dostane rychleji (případně rovnou stojí po celou dobu porodu před domem, že), v anglii rodí doma jen ty, které nemají na nemocnici peníze, atd atd. Vždycky se to nějak odargumentuje. Prostě domarodička = nezodpovědná homeo lesana, důvody k alternativnímu porodu = pošahané a hlavně podružné!! výmysly zpovykaných slepic.
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: Ovšem je zvláštní, že všichni tihle kritici naprosto přehlížejí skutečnost, že v mnoha evropských státech je to běžné a možné. Ani tito kritici netvrdí, že jsou ony evropské státy sto let za opicema a že tam jsou matky slepice. A nevidí to tak ani jejich lékaři. To mají naše matky nějakou anatomickou zvláštnost? Předpokládám, že hlavní protiargument ve Štrasburku bude ohánění se tradicí a národní zvyklostí, na kterou jsme tu zvyklí a kterou většina matek vyžaduje. Něco jako olomoucké tvarůžky.
    LURA
    LURA --- ---
    TABBY: Jak je na to nastavená společnost, je zcela zřejmé z příspěvků pod článkem. Dělalo se mi z toho nevolno. Všechno je to o sobeckých matkách, slepicích a zaříkávání, všechny by hnali k zodpovědnosti ap. Bohužel je tady většina lidi zmanipulovaná lékařskou a mediální masáží a trvá si na právu na vlastní nesvéprávnost.
    TABBY
    TABBY --- ---
    No jsem na to zvedava...

Soud ve Štrasburku projedná stížnosti kvůli domácím porodům v Česku - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...stiznost-kvuli-domacim-porodum-p7q-/domaci.aspx?c=A130802_162844_domaci_hv
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TORUVIEL: tady ty informace se mi zdaji byt kompletni:
    Ambulantní porod | Děti a rodiče, porod | Férová nemocnice
    http://www.ferovanemocnice.cz/prava-rodicek-28/ambulantni-porod-87.html
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Ministerstvo zdravotnictví se nechystá povolit plánované domácí porody - Český rozhlas - Zprávy | ověřené a aktuální informace
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/1239448
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TORUVIEL: i kdyz na to nemaji pravo tak to v porodnici vyzaduji.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Je potřeba mít při ambulantním porodu nějaký souhlas pediatra, že převezme dítě do péče, nebo k němu lze zajít klasicky až třeba za ty 4 dny po porodu, jakoby nic (v případě že vím, že by pediatr nechtěl dítě převzít do péče). Bude porodnice dělat problémy, pokud nebude ten souhlas pediatra? Nebo jak to chodí?
    TABBY
    TABBY --- ---
    ORIKA: Tak. Moc se mi ta veta, co uvadis, libila. Nakoukla jsem do diskuse pod clankem, a to jsem nemela delat. Jako jasne, internetove diskuse jsou zumpa, ale tahle smrdela na sto honu (ani jeden rozumnej nazor tam nebyl, vsechno cisty jed)...
    LURA
    LURA --- ---
    ORIKA: Tak ono i vyjádření, že "za zastánci domácích porodů doma jsou mrtvé děti" je trochu mimo mísu. Mrtvé děti jsou i za nemocničními porody, stejně tak mrtvé matky. Jen je nikdo neodsuzuje, protože když někdo umře v nemocnici, je to "souhra nešťastných okolností, ačkoliv všichni dělali všechno, co mohli", kdežto když někdo umře doma, je to "nezodpovědnost a není se co divit".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam