• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: Ovšem je zvláštní, že všichni tihle kritici naprosto přehlížejí skutečnost, že v mnoha evropských státech je to běžné a možné. Ani tito kritici netvrdí, že jsou ony evropské státy sto let za opicema a že tam jsou matky slepice. A nevidí to tak ani jejich lékaři. To mají naše matky nějakou anatomickou zvláštnost? Předpokládám, že hlavní protiargument ve Štrasburku bude ohánění se tradicí a národní zvyklostí, na kterou jsme tu zvyklí a kterou většina matek vyžaduje. Něco jako olomoucké tvarůžky.
    LURA
    LURA --- ---
    TABBY: Jak je na to nastavená společnost, je zcela zřejmé z příspěvků pod článkem. Dělalo se mi z toho nevolno. Všechno je to o sobeckých matkách, slepicích a zaříkávání, všechny by hnali k zodpovědnosti ap. Bohužel je tady většina lidi zmanipulovaná lékařskou a mediální masáží a trvá si na právu na vlastní nesvéprávnost.
    TABBY
    TABBY --- ---
    No jsem na to zvedava...

Soud ve Štrasburku projedná stížnosti kvůli domácím porodům v Česku - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...stiznost-kvuli-domacim-porodum-p7q-/domaci.aspx?c=A130802_162844_domaci_hv
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TORUVIEL: tady ty informace se mi zdaji byt kompletni:
    Ambulantní porod | Děti a rodiče, porod | Férová nemocnice
    http://www.ferovanemocnice.cz/prava-rodicek-28/ambulantni-porod-87.html
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Ministerstvo zdravotnictví se nechystá povolit plánované domácí porody - Český rozhlas - Zprávy | ověřené a aktuální informace
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/1239448
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TORUVIEL: i kdyz na to nemaji pravo tak to v porodnici vyzaduji.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Je potřeba mít při ambulantním porodu nějaký souhlas pediatra, že převezme dítě do péče, nebo k němu lze zajít klasicky až třeba za ty 4 dny po porodu, jakoby nic (v případě že vím, že by pediatr nechtěl dítě převzít do péče). Bude porodnice dělat problémy, pokud nebude ten souhlas pediatra? Nebo jak to chodí?
    TABBY
    TABBY --- ---
    ORIKA: Tak. Moc se mi ta veta, co uvadis, libila. Nakoukla jsem do diskuse pod clankem, a to jsem nemela delat. Jako jasne, internetove diskuse jsou zumpa, ale tahle smrdela na sto honu (ani jeden rozumnej nazor tam nebyl, vsechno cisty jed)...
    LURA
    LURA --- ---
    ORIKA: Tak ono i vyjádření, že "za zastánci domácích porodů doma jsou mrtvé děti" je trochu mimo mísu. Mrtvé děti jsou i za nemocničními porody, stejně tak mrtvé matky. Jen je nikdo neodsuzuje, protože když někdo umře v nemocnici, je to "souhra nešťastných okolností, ačkoliv všichni dělali všechno, co mohli", kdežto když někdo umře doma, je to "nezodpovědnost a není se co divit".
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Šimůnková: Budeme ženám mluvit i do toho, zda mají počít? | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...avotnictvi/simunkova-budeme-zenam-mluvit-i-do-toho-zda-maji-pocit_277900.html

paní to vyjádřila přesně -)
    "Jsem alergická na to, když někdo říká, že musíme chránit děti před jejich matkami. Co je to za nesmysl? Ne každá matka je úplně schopna dobře vychovávat své dítě, a budeme taky mluvit ženám do toho, jestli vůbec mají počít, nebo ne?" kontruje Šimůnková.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    LAURA: Tak z tohohle mám regulérní husí kůži. :/ Uf.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ORIKA: mě naprosto šokovala ta konverzace mezi těma doktorama - dítě může bejt "vytečený"?? wtf, to jsou odborníci..
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ORIKA: ty jo pět minut! V Motole asi tak deset vteřin, s trapným pokusem PA nacpat dítěti bradavku do pusy a okamžitým - nechce se přisát a odnosem:(
    trošku mě udivuje, že až u druhého porodu /který byl podstatně pohodovější a klidnější než ten první/ mi došlo, že takhle se rodit prostě nedá.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: fakt, že dítě nijak nekřičelo, je brán jako "důkaz" toho, že něco není v pořádku...to je fakt masakr...můj druhý syn po porodu taky nekřičel a nikdo na tom neshledal nic neobvyklého...ten doktor je opravdu "krásný" důkaz toho, jak si mnoho zdravotníků stále myslí, že jsou tu v roli boha :/
    LOMILOMI: já jsem měla obrovské štěstí, že jsem díky své PA měla možnost bonding ihned po porodu u druhého syna zažít a jednoznačně můžu říct, že to pro mě byl jeden z nejkrásnějších a nejemotivnějších zážitků v mém životě...a i když už je to 7 týdnů, stále mě vzpomínka na to dokáže dojmout a je mi strašně líto, že prvního syna jsem takto tělo na tělo mohla mít jen cca 5min
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Dobrý den,

Ivana K. letos na konci srpna oslaví 60-té narozeniny. Spolu se sestrou jsme se rozhodly, že jí uděláme radost dárkem v podobě fotoalba dětí, kterým pomohla na svět doma.
    Pokud budete mít chuť, budeme velmi rády, pokud se zapojíte.

Prosíme Vás tímto o jednu fotografii Vašeho potomka z doby narození a jednu z doby současné. Formu ztvárnění necháme na Vás (samotný potomek, s Ivanou nebo celou rodinou).
    Jelikož je Vás opravdu hodně, byly bychom rády, pokud byste své fotografie poslali poštou nebo předali osobně nejlépe v A centru (Jana Königsmarková, A cenrum, Vítkova 10, Praha 8 - Karlín), v opačném případě uvítáme i fotografie mailovou cestou (janina.konig@gmail.com).
    Zároveň můžete Ivaně připsat krátký vzkaz nebo přání, který k fotografiím připojíme.
    Abychom vše stihly, pokuste se prosím fotografie doručit do 20.8.

Pokud máte v okruhu svých známých nějakou Ivaninu domorodku, budeme rády, pokud jí tento e-mail předáte.

Děkujeme a těšíme se na Vaše fotografie - i pro nás je to velmi pěkné :)

Ivaně ani muk :)

Krásné letní dny
    Jana a Eva Königsmarkovy

Pokud shledáváte tento e-mail z jakéhokoli důvodu nevhodným, pak se předem omlouváme a budeme rády, pokud bude zapomenut.

janina.konig@gmail.com
    723 305 269
    LAURA
    LAURA --- ---
    odkaz na rozsudek, ve kterém se soud zabýval případem, kdy lékař rychlé po překotném porodu doma donutil matku s dítětem k odvozu do porodnice (zavolal na ni fízly s tím, že dítě pojede v každém případě, klidně i bez ní). Z mého pohledu je zejména zajímavé, jak lékař i saniťáci před soudem lhali a jakým způsobem probíhala konzultace lékaře záchranky s doktorem z porodnice...

http://llp.cz/wp-content/uploads/rozsudek.web_.pdf
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    ORIKA: Kdy jim konecne dojde, ze inkubator je jen spatna nahrada materske naruce ! Dite staci polozit nahe na nahe bricho zeny a prikryt prosteradlem.
    Nadavala jsem na francouzskou porodnici, kde jsem rodila, ale v tomhle tam byli dobry - systematicky preferuji delat "peau à peau" - "kuzi na kuzi". Uz dlouho je vedecky dokazany, ze to je bezkonkurencne nejlepsi pro miminko z fyzickyho i psychickyho hlediska, navic dite je vystaveny stejnym bakteriim jako matka, nemluve o laktaci atd.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    KONZUM23: hrozne blaboly
    LAURA
    LAURA --- ---
    ORIKA: co na to říct, zní to logicky.. oddělit dítě od matky je nutné a nezbytné, jinak je dítě ohroženo na životě, zejména vražedným prsem matky, případně matkou samotnou, páč je tak neschopná, že dítě nepochybně upustí. Prostě matka je pro dítě největší nebezpečí, divim se, že vůbec nechají ta nebohá dětátka 9 měsíců v matčině břiše...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: to nemůžou myslet vážně! to snad musí být protizákonný, ne? novorozeně je automaticky pacient a je mu vnucován léčebný postup...wtf??????????
    "zástava dechu při položení dítěte k prsu nebo pod prs matky"...to je tak absurdní že nemám slov
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam