• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZEGA: respektive se pobavte nad panem Krepelkou..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Boj o domácí porody — Události, komentáře: 10. 9. 2013 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...-udalosti-komentare/213411000370910/obsah/279213-boj-o-domaci-porody/

kouknete na rozhovor s IK
    TABBY
    TABBY --- ---
    Kdyby to nahodou nekomu uniklo:
    Ve Štrasburku se hraje o právo na domácí porod, rozhodnutí potrvá měsíce - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...resit-ceske-domaci-porody-pu8-/domaci.aspx?c=A130910_083331_zahranicni_jpl

(Diskuse pod clankem kanalni, jak jinak.)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KERRAY: tak by měl umět vystupovat v ideálním případě každý právník :)

Jj, taky mám její články na toto téma ráda.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LAURA: moc se mi líbí, jak je ostrá a přitom slušná a korektní :)
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Nicméně je zajímavé, když se člověk podívá i na ty odkazy dole - ten lékař z nemocnice v Brandýse nad Labem mluvil velice rozumně, říkala jsem si bezva, další porodnice, kde možná je nějaký posun od zaběhaných kolejí - a vzápětí jsem zjistila, že porodnice v Brandýse byla zrušena. Stejně jako další porodnice se vstřícným přístupem - Vysoké Mýto (mělo prakticky stejně nízké procento sekcí jako Vrchlabí, měli vanu a vůbec byli milí a příjemní) zrušili, Litomyšl kde bez problémů přijímali matky při komplikacích při domácím porodu a mohla tam s nimi zůstat jejich PA skončila ...
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    LAURA: skvělěj článek.
    LAURA
    LAURA --- ---
    Porody doma, Ústavní soud, manipulace lékařů a bílé vrány mezi nimi | - candigliota.blog.respekt.ihned.cz
    http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/...ma-ustavni-soud-manipulace-lekaru-a-bile-vrany-mezi-nimi
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MORGAN: Tys mu to řekla, jo? Blázne!
    LAURA
    LAURA --- ---
    Julie's Journal -- Jackson's birth (long version)| BabyCenter
    http://www.babycenter.com/0_julies-journal-jacksons-birth-long-version_1158987.bc
    moc hezký popis domácího porodu..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KATIA: moje doktorka je zrejme reznik... chodim k ni velmi nerada... ale co jsem prosla tolika rukama pred porodem v porodnici, tak tedy panove spis horsi, ale na moji sadistku to nemelo :D...
    oproti tomu porodni asistentka byla sice razna, ale uzasna... ted budu resit, zda kdyz se ma dat "objednat" doktor, tak zda jde i PA, tak jsem zvedava, co zjistim... doma to rozhodne neklapne, ale prvni porod ve finale byl az prekvapive kvalitne dozorovany pouze PA a rada bych to rovnou smerovala k ni...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MORGAN: osobně si myslím, že to záleží i na pohlaví, protože ženský mají většinou drobnější ruce. aspoň podle mě o nic moc jiného nešlo...
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    KATIA: Já mám zase strašně opatrnýho gynekologa :)
    Vždycky nahřívá nástroje, aby nebyly studený a je maximálně jemnej. Několikrát mi dokonce...ehm...způsobil husí kůži a od tý doby na něj manžel žárlí :) Občas se střídá s doktorkou a ta je taky velice jemná. Na jednom z pvních vyšetření v porodnici mě vyšetřovala doktorka a to mě poprvý v životě zabolelo. Jinak tam vyšetřoval i doktor a to bylo v pohodě. IMHO to na pohlaví doktora vůbec nezáleží, ale je fajn chodit jen k příjemným. V porodnici si člověk nevybere, ale u běžnýho gynekologa už bych se při nepříjemnosti asi už neukázala.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KOTENCE: v těhotenství jsem zažila několik záskoků žen za mého dr. a musím říct, to bylo podstatně příjemnější a to i s ohledem na vyšetření. a to si nemyslím, že by můj dr. byl nějak "neurvalej", ale ty ženský prostě byly podstatně jemnější. teď mám už ženu dr.
    ale jistě je to každého věc, jak bylo napsáno - super, že má člověk volbu.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Já jsem dlouho chodila do gynekologické ordinace, kterou měli společně manželé a s oběma jsem byla moc spokojená. Chlapík se vždycky při vyšetření snažil trochu odlehčit situaci. Byl hodně ukecanej a vtipkoval, ale nic násilnýho, prostě to s ním byla pohoda. Vždycky člověku všechno hezky vysvětlil. Žena byla taky v pohodě, i když oproti jemu trochu studenej čumák. Pak šli do důchodu, převzala to za ně mladší doktorka a ta je taky fajn.
    LURA
    LURA --- ---
    ZEGA: Tak u konkrétních lékařů už je to individuální. Potkala jsem úplné blbce (jako třeba ten, co mě připravil při vyšetření o panenství), ale i výborné doktory, jako je třeba Mudr. Doležal z Arlety, který má zkušenosti i ze zahraničí a je to zrovna člověk, kterému důvěřuju a má názory velmi pokrokové. Stejně tak jsem měla vynikající gynekoložku, kterou bych nevyměnila ani za nic a chodila jsem k ní, dokud mi neodešla do důchodu a naopak jsem narazila na gynekoložku, která kdyby mě vyšetřovala koštětem, nebyl by to nejspíš velký rozdíl. Ze zkušeností mi přijde, že je to tak půl na půl.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    nemuzu filtrovat

znate nektera PA natalii sedlickou?
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOTENCE: na to se da rict jen ze je dobre, ze mas na vyber a ze ti to preju.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LURA: Mně je dost divný, když se mě fyzicky dotýká žena. Ale osobně taky doufám, že se mě při porodu nebude dotýkat nikdo.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    jen prvni a posledni vysetreni muzem lekarem a nasledna diskuze o tom jak nemuzu vedet vubec nic co se s ditetem deje a ze hazarduju se zivoty kdyz nehodlam podstoupit monitor mne presvedcilo o tom ze muze porodnika bych opravdu nedala.

jsem rada ze je ivana bojovnice a za jeji dlouhalete zkusenosti a ze to nevzdava
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Obávám se, že dokud se naše společnost nezbaví šovinismu, tak se nedá nikoho přesvědčovat o ničem. Obávám se, že naší společnosti přijde stejně jen jako libůstka, že mají ženy volební právo, protože ho ty slepice stejně k ničemu nepotřebujou. A s tím souvisí i tohle: KOTENCE: Ženy, které se dostanou na nějakou významnější pozici, se často musejí popasovat s mužským pohledem na svět. Musejí se mu přiblížit, aby v tom světě přežily.
    Zrovna před pár dny dávali dokument o ženách pilotkách za druhé světové - bylo to úplně to samé - nikdo je nechtěl brát vážně. Zdálo by se, že to je jiný případ - porod je přece na rozdíl od pilotování letadla ženská záležitost - ale není to tak. Porod je totiž u nás chápán jako medicínská záležitost a lékařství je mužská doména, do které ženy nemají co mluvit. Je to "pilotování" porodu, aby se letadlo nerozbilo a přistálo tam, kde má a na čas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam