LAURA: tím chci jen říct, že pravděpodobnost, že se doma něco ošklivě nepovede, lze snížit na stejnou míru, jako že se něco ošklivě nepovede v porodnici. I v porodnici miminka umírají, je to hrozné, ale je to tak, to je život. Řekla bych, že lidé si pletou bezpečnost s přehozením odpovědnosti. Ve skutečnosti jde pouze o to, že když jdeš rodit do porodnice, odpovědní jsou za vše jen lékaři a rodiče udělali tím, že šli do nemocnice zdánlivě vše pro to, aby porod dopadl dobře a dítě se narodilo zdravé. Zatímco za domácí porod si nese odpovědnost matka sama (opět spíše zdálnivě).
Když si uvědomíš možné důsledky obou rozhodnutí, musí ti být jasné, že to je všechno jenom iluze. Kdybych šla do porodnice a něco se pokazilo, do smrti si to neodpustím. Protože vím, co všechno tam (bohužel zcela zbytečně, ale to je na jinou debatu), hrozí. Ano, pokud budu rodit doma a dopadne to zle, budu mít velké problémy se s tím srovnat. Ale protože jsem si uvědomila, že za svůj porod jsem v každém případě, ať už proběhne kdekoli, zodpovědná hlavně já, nemocnice pro mě tenhle problém vůbec neřeší.