• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    IBERIA: a co to všechno bylo?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: to mluvím o prvním porodu, druhý byl úplně jiný, pět hodin, z toho kontrakce nic moc bolestivé dvě hodiny, všechno klidnější. Po prvním porodu jsem se začala zajímat, co jsem mohla udělat jinak a lépe a vyplatilo se (nebo placebo, ale to je jedno:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KOTENCE: řekla bych, že ne

a ad porod: já porodila od odtoku vody za 24 hodin, bolestivé kontrakce jsem měla 18 hodin a to občas fakt strašlivé. Kdybych byla bývala rodila někde jinde a pořád se mě někdo chodil ptát, jestli jsem ok a jestli něco nechci, psychicky bych to neustála. Takhle jsem měla klid a postupovalo to samo, jen ne tak rychle, jak bych si představovala a jak to bývá pro porodníky normální.
    XSEDKA
    XSEDKA --- ---
    KOTENCE: Já jako prvorodička rodila 12 hodin, z toho 10 hodin slabé kontrakce, např. jako silnější MS, hodinu silnější, půl hodinu ještě silnější a ve finále jsem žebrala o epidurál, ale to už bylo naštěstí pozdě...... Kdyby ty finálový bolesti trvaly 10 hodin tak to nevydržím:-) Ale většina má ty největší bolesti opravdu až je konci...... MS jsem měla vždy normální, bezbolestnou, porod byl taky v pohodě, ve srovnání s tím co přišlo pak (šest měsíců trvající celonoční vstávání ke kojení, koliky apod.) úplná brnkačka:-D
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    KOTENCE: u sebe jsem nic nezpozorovala. Ale kamaradka, ktera ji ma od prvni mensturace velice silnou a bolestivou /prvni dva dny neni schopna niceho/ tvrdila, ze kontrakce skoro necitila a PA ji tvrdila, ze podle monitoru je ma velmi silne.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    KOTENCE: tak na takovejhle průzkum sem ještě nenarazila
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: no myslím že jsem i dost křičela na konci:))
    LILY
    LILY --- ---
    KERRAY: takže nic hrůzostrašného :)
    LILY
    LILY --- ---
    KOTENCE: já mám MS spíš delší (nebo aspoň mám pocit, že týden není málo), ale otevřená jsem byla skoro hned (cca za pět hodin)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LILY: spíš bych to přirovnal k hekání při námaze :)
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Moje babička rodila mámu 30 hodin a proto zůstala u jedináčka.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LAURA: Tak takhle taky nevim, na co se ptam :-)

Existuje nějaká souvislost mezi menstruací a porodem? Co do bolestivosti, délky,...
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOTENCE: je otázka na co se ptáš. Je normální 36 hodin kontrakcí jakých? Slabých, silných? Já jsem třeba měla kontrakce určitě 20 hodin, ale valnou většinu té doby byly naprosto bezbolestné. Jsou rodičky, které mají ty kontrakce mnoho hodin a jsou bolestivé, pak je po tak dlouhé době rodička naprosto vyčerpaná a myslím že zcela právem. Pro dítě to asi taky není procházka růžovým sadem. Já bych tedy takhle dlouho trvající bolestivé kontrakce za normální neoznačila.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Je 36 hodin hodně? Jsem četla, že u prvorodiček je to celkem normální.
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: a křičelas?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ad zavesovani: staci manzel. Vesela jsem se na nej pri prvnim porodu, u druheho jsem takove potreby nemela
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    YEETKA: pěkný :) Ti malí imho moc neřeší krev nebo křik matky, pokud tento není vystrašený, ale ulevující. Zajímalo by mě, co na to starší děti, které už věci neberou tak instinktivně, ale možná ta předpříprava by zabrala i tam
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAIRRA: u našeho pátečního porodu bylo pět dětí.. jedno z nich byla naše dvouletá dcera, která se na druhou dobu porodní vzbudila a řekla tatínkovi že se chce jít dívat..
    sedla si tátovi na klín a dívali se jak přichází miminko.. byla úplně v pohodě a když se mládě narodilo šla si hrát s ostatními dětmi..
    dost jsme jí před tím vysvětlovali že mládě brzo přijde a že bude maminka asi křičet.. taky proběhla nějaká videa s porodem..
    LILY
    LILY --- ---
    Já co jsem tak četla a s kamarádkami mluvila, tak ohlasy na přítomnost starších sourozenců jsou veskrze pozitivní. Nejčerstvější info jistě podá Yeetka. :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ahoj, možná to tu už proběhlo (kdyžtak mě odkažte), ale zajímalo by mě, jak probíhal vás domporod z hlediska starších sourozenců. Mám kolem sebe poměrně hodně případů, někdy byly děti vzaty mimo domov, jindy to celé zaspaly ;), jen jednou bylo dítě přítomno, ale reakci neznám. Tak sbírám další zkušenosti :)
    LILY
    LILY --- ---
    Ale hodilo by se to možná dát na nástěnku, ať se můžou ženy v očekávání inspirovat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam