• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MONROE: kdybys potřebovala nějaké bližší info o brně, porodní asistentku apod., tak napiš...a jaký je první porod do vody se ti můžu zeptat kamarádky, pokud chceš:)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZORBOVA: v Hořovicích se netvářili, že by to byl nějaký problém - prostě jde o "chytnutí" sálu... ale svým způsobem mi přijde legrační tohle řešit v tuhle chvíli - u porodu tělo reagovalo naprosto mimo plánování a popravdě řečeno, znám jen pár holek, co do vany nakonec šly- sprcha většině z nás ulevovala - vana znamenala sednout si či lehnout, a to byla poloha, co mi v tu chvíli naprosto nevyhovovala
    já ji (neplánovaně jsem právě sál s masážní vanou chytla) tam měla, nakonec mi přišla jako fajn opěrka v předklonu
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    taky je dulezite, aby mel zrovna sluzbu porodnik, ktery se porody do vody zabiva. S prvnim jsem chtela rodit do vody, obvolavala co se dalo a jedina moznost byla rodit v utery, ve stredu nebo ve ctvrtek. Myslim, ze to bylo ve vrchlabi, ale jista uz si nejsem.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MONROE: Urcite najdes, drzim palce. Je dulezite vyzvedet, nejen zda maji porodni bazen / vanu, ale take zda v nem dovoluji rodit. (Mne totiz v Liberci z bazenku vyhnali, ledva to na porod zacalo vypadat. A ten transfer z vyhrate vody na kozu teda fakt nebyl nic moc ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MONROE: Zalezi taky na tom, jakou porodnici si zvolis. A dale na tom, zda zrovna na tom sale, kde budes, bude vana / bazen k dispozici. Napr. v Jablonci maji tri porodni saly a vanu jenom v jednom. (Moc moc jsem chtela teplou vanu a mela jsem smulu :-/ )
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: Já vlastně rodila třikrát jakoby poprvé - oni říkají, že když je mezi porody 5 a více let, tak je to stejné, jako když se rodí poprvé.
    V porodnici jsem byla asi od osmi ráno, celé dopoledne jsem měla kontrakce, kolem půl jedné mi praskla voda, pak zase kontrakce, otvírat jsem se začala někdy kolem třetí a Diviš byl venku asi v 5 odpoledne. Ve vodě jsem byla dvakrát - dopoledne jen jako relax a pak až na ten porod, asi hodinu, či tak nějak. Pak už jsem ten čas moc nevnímala.
    LURA
    LURA --- ---
    MONROE: Tak jasně, že ten poslední, mnohokrát :-)
    LURA
    LURA --- ---
    MONROE: Ne, třetí. Ty dva předtím byly klasické a u obou mě fikli.
    LURA
    LURA --- ---
    MONROE: To má každá porodnice podle svého uvážení. Já myslím nic nepřiplácela a manžel tam být mohl. Za doprovod jsem ale platila.
    Původně jsem do vody rodit nechtěla, resp. neměla jsem to v plánu, spíš na stoličce nebo v závěsu, nakonec se to ale ukázalo jako dobrá volba. Natrhla jsem se jen úplně maličko, v té vodě to jde přece jen líp, navíc jsem byla hodně unavená a v té vodě jsem zrelaxovala. Nicméně vana dobrý, ale bazének by byl mnohem lepší, přece jen to bylo maličko stísněné a nemohla jsem změnit polohu.
    LURA
    LURA --- ---
    MONROE: Já rodila do vody, ale v porodnici.
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---

ZEGA: doporučuji Janu Menčlovou, 6.11 mi pomáhala s porodem dcery, je velmi milá, profi a ochotná a prostě to s ní bylo super! http://www.prirozeny-porod.cz/nabidka-sluzeb/
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Pozvánka na Sametové posvícení 2013 | HAM - Hnutí za aktivní mateřství - Part 2013
    http://iham.cz/2013/11/pozvanka-na-sametove-posviceni-2013/2013/
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZEGA: upřesňuji. Někoho multifunkčního sháním - porod doma popřípadě doprovod do porodnice.. Nejlíp. Dik
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    LILY: mam stejnej dotaz ale Praha..
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: díky, předám dále :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: Laďka Ryšavá, mamicentrum bakalovo nábřeží..
    LAURA
    LAURA --- ---
    a ještě jeden článek..

Home birth: 'What the hell was I thinking?' | Life and style | The Guardian
    http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2011/apr/16/home-birth-trial-or-rewarding
    LAURA
    LAURA --- ---
    Perceptions of Home Birth After a Previous Hospital Birth - Blog -
    http://www.theunnecesarean.com/...me-birth-after-a-previous-hospital-birth.html#sthash.hdcW6E1P.dpbs

velmi zajímavý článek o ženách, které po porodu v nemocnici zvolily porod doma, hodně se věnuje psychice rodičky. V polovině případů těchto žen domácí porod pomohl vyrovnat se s předchozími psychickými a fyzickými traumaty..
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    BARBARA0709: je smutne, jak se tvarila po prvnich trech porodech v porodnici a az neskutecne, jaky vyraz ma pri tom ctvrtem porodu. Super :)
    LILY
    LILY --- ---
    Nemáte prosím kontakt na nějakou brněnskou dulu či PA, co se nebojí/může chodit i do porodnice? Sháním pro kámošku..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam