• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LAURA
    LAURA --- ---
    LAURA
    LAURA --- ---
    bohužel nic moc formát, ale oobsah zajímavý - bakalářská práce z roku 2012 na téma Rizika porodu v porodnici a v domácím prostředí - zpracováno mužem! :)

http://is.muni.cz/th/214980/pedf_b/Rizika_porodu_v_porodnici_a_v_domacim_prostredi.txt
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    kdybyste se někdo se mnou chtěli pozitivně motivovat, tak tento víkend možno, já praktikuji mimo vycházek a pozitivních afirmací zpěv :-) P.S.:už jsem zase velmi natěšená a klidná...

(díky všem zde za podporu!)

Kurz Drozdov: Zpívání, dech a vokalizace pro těhotné / Kateřina Eva Lanči | Naučmese.cz
    http://www.naucmese.cz/kurz/zpivani-dech-a-vokalizace-pro-tehotne
    KATIA
    KATIA --- ---
    TABBY: jdu se na to mrknout. ale zajímal by mě nějaký vyloženě přehledový text - běžné vybavení čr/nizozemí/uk... plus, co je PA dovoleno s ohledem na podávání léků atp.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KATIA: Tohle jsi cetla?
    612. Jak Jana před čtvrtstoletím v Holandsku rodila | Příběhy pro Ivanu
    http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/2013/10/19/jak-jana-pred-ctvrtstoletim-v-holandsku-rodila/
    Pise se tam mj. o kysliku...
    LAURA
    LAURA --- ---
    KATIA: tak to opravdu netuším..
    KATIA
    KATIA --- ---
    LAURA: mně by hodně zajímalo - a na to jsem doposud moc nenarazila - jaké jsou v těch zemích, kde je domácí porod běžnější (např. Nizozemí) odlišnosti v tom, co mohou PA při porodu doma využívat, jaké mají běžné vybavení atp... jestli je to srovnatelné v této rovině?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    SEVERINE: aha, opravuji odpověď, co mohlo/mělo být jinak - měla jsem být poprvé víc v klidu a víc si věřit, nebýt Milady a Věry a jejich podpory, bylo by to zřejmě horší.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    SEVERINE: knihy, přednášky (na téma bezbolestný porod), pozitivní afirmace, celková práce na uvolnění se
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    IBERIA: a co to všechno bylo?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: to mluvím o prvním porodu, druhý byl úplně jiný, pět hodin, z toho kontrakce nic moc bolestivé dvě hodiny, všechno klidnější. Po prvním porodu jsem se začala zajímat, co jsem mohla udělat jinak a lépe a vyplatilo se (nebo placebo, ale to je jedno:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KOTENCE: řekla bych, že ne

a ad porod: já porodila od odtoku vody za 24 hodin, bolestivé kontrakce jsem měla 18 hodin a to občas fakt strašlivé. Kdybych byla bývala rodila někde jinde a pořád se mě někdo chodil ptát, jestli jsem ok a jestli něco nechci, psychicky bych to neustála. Takhle jsem měla klid a postupovalo to samo, jen ne tak rychle, jak bych si představovala a jak to bývá pro porodníky normální.
    XSEDKA
    XSEDKA --- ---
    KOTENCE: Já jako prvorodička rodila 12 hodin, z toho 10 hodin slabé kontrakce, např. jako silnější MS, hodinu silnější, půl hodinu ještě silnější a ve finále jsem žebrala o epidurál, ale to už bylo naštěstí pozdě...... Kdyby ty finálový bolesti trvaly 10 hodin tak to nevydržím:-) Ale většina má ty největší bolesti opravdu až je konci...... MS jsem měla vždy normální, bezbolestnou, porod byl taky v pohodě, ve srovnání s tím co přišlo pak (šest měsíců trvající celonoční vstávání ke kojení, koliky apod.) úplná brnkačka:-D
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    KOTENCE: u sebe jsem nic nezpozorovala. Ale kamaradka, ktera ji ma od prvni mensturace velice silnou a bolestivou /prvni dva dny neni schopna niceho/ tvrdila, ze kontrakce skoro necitila a PA ji tvrdila, ze podle monitoru je ma velmi silne.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    KOTENCE: tak na takovejhle průzkum sem ještě nenarazila
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: no myslím že jsem i dost křičela na konci:))
    LILY
    LILY --- ---
    KERRAY: takže nic hrůzostrašného :)
    LILY
    LILY --- ---
    KOTENCE: já mám MS spíš delší (nebo aspoň mám pocit, že týden není málo), ale otevřená jsem byla skoro hned (cca za pět hodin)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LILY: spíš bych to přirovnal k hekání při námaze :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam