• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZORBOVA: :))
    no znám pár osvícených žen, které to nebolelo a dost si to užily..
    při porodech našich holčiček jsem se o to opravdu snažila:)) u druhého porodu jsem považovala za úspěch, když jsem zvládla najít svůj dech.))
    ale třeba na tom něco je:) je fajn, že alespoň někomu se daří rodit bezbolestně..
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ORIKA: Každá žena může porodit bezbolestně. Porod je evolučně vymyšlen tak, aby nebolel.

to jsem fakt tak nablblá od doktorů. že tomuhle moc nevěřím?

Jak poznám kontrakce, když nebudou bolestivé?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    nečti tu diskuzi, nečti tu diskuzi, nečti tu diskuzi

:)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Muži ženám porod sebrali a rodí za ně, říká terapeut - Žena.cz
    http://zena.centrum.cz/deti/tehotenstvi-a-miminko/clanek.phtml?id=760046%2F
    LAURA
    LAURA --- ---
    The Business of Being Born - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=KvljyvU_ZGE
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Helena Houdová: V očích druhých jsem vždycky byla ta divná - článek na Dáma.cz
    http://www.dama.cz/celebrity/helena-houdova-v-ocich-druhych-jsem-vzdycky-byla-ta-divna-23564
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    Unikátne fotografie z pôrodu do vody: Rodila doma a s celou rodinou! - Najmama.sk
    http://najmama.aktuality.sk/...0/unikatne-fotografie-z-porodu-do-vody-rodila-doma-a-s-celou-rodinou/
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ILLUZE: super, děkuju, prohledám to.
    Vidíš, zrovna moje PA říkala, že s Hořovicemi má největší problém. Pojedu se tam asi i podívat.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZEGA: já ty Hořovice... spokojenost naprostá... zkus dohledat můj report z porodu - plná akceptace porodního plánu, nikdo mne do ničeho nerval, i když se původně paní doktorka netvářila na mé rezolutní zamítnutí nástřihu (ale nijak drsně, prostě jsme se dohodly, že to udělá pouze s mým svolením), zařídili se podle toho...
    monitor byl přenosný, volně jsem u toho seděla na míči nebo se postála u postele, jak byla pro mne která poloha zrovna akceptovatelná a vždy se mne zeptali, jestli to dám nebo mají přijít za chvíli
    u "registrace" se mne lékařka zeptala, zda chci fyzicky vyšetřit, u kontroly (porodila jsem tak nějak později) opět dotaz a zda chci či ne Hamiltona
    muž se v pohodě prospal na gauči, který na sále je
    nikdo mne do žádné polohy nerval, PA mne jen upozornila, že mnou vybraná není ta pravá, ale že záleží na mé volbě a jestli bych nezvážila alternativu, která pak skvěle zabodovala
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Mam dotaz na porodnice i když v tomto klubu. Mate některá zkušenost s Mělníkem, Hořovicemi či Příbramí a co nejpřirozenějším průběhem porodu. Akceptace PA, porodního plánu, volnosti pohybu, polohy apod? Děkuju. Přemýšlím kam se "registrovat", kdybych měla potřebu opustit domov..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MONROE: kdybys potřebovala nějaké bližší info o brně, porodní asistentku apod., tak napiš...a jaký je první porod do vody se ti můžu zeptat kamarádky, pokud chceš:)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZORBOVA: v Hořovicích se netvářili, že by to byl nějaký problém - prostě jde o "chytnutí" sálu... ale svým způsobem mi přijde legrační tohle řešit v tuhle chvíli - u porodu tělo reagovalo naprosto mimo plánování a popravdě řečeno, znám jen pár holek, co do vany nakonec šly- sprcha většině z nás ulevovala - vana znamenala sednout si či lehnout, a to byla poloha, co mi v tu chvíli naprosto nevyhovovala
    já ji (neplánovaně jsem právě sál s masážní vanou chytla) tam měla, nakonec mi přišla jako fajn opěrka v předklonu
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    taky je dulezite, aby mel zrovna sluzbu porodnik, ktery se porody do vody zabiva. S prvnim jsem chtela rodit do vody, obvolavala co se dalo a jedina moznost byla rodit v utery, ve stredu nebo ve ctvrtek. Myslim, ze to bylo ve vrchlabi, ale jista uz si nejsem.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MONROE: Urcite najdes, drzim palce. Je dulezite vyzvedet, nejen zda maji porodni bazen / vanu, ale take zda v nem dovoluji rodit. (Mne totiz v Liberci z bazenku vyhnali, ledva to na porod zacalo vypadat. A ten transfer z vyhrate vody na kozu teda fakt nebyl nic moc ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MONROE: Zalezi taky na tom, jakou porodnici si zvolis. A dale na tom, zda zrovna na tom sale, kde budes, bude vana / bazen k dispozici. Napr. v Jablonci maji tri porodni saly a vanu jenom v jednom. (Moc moc jsem chtela teplou vanu a mela jsem smulu :-/ )
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: Já vlastně rodila třikrát jakoby poprvé - oni říkají, že když je mezi porody 5 a více let, tak je to stejné, jako když se rodí poprvé.
    V porodnici jsem byla asi od osmi ráno, celé dopoledne jsem měla kontrakce, kolem půl jedné mi praskla voda, pak zase kontrakce, otvírat jsem se začala někdy kolem třetí a Diviš byl venku asi v 5 odpoledne. Ve vodě jsem byla dvakrát - dopoledne jen jako relax a pak až na ten porod, asi hodinu, či tak nějak. Pak už jsem ten čas moc nevnímala.
    LURA
    LURA --- ---
    MONROE: Tak jasně, že ten poslední, mnohokrát :-)
    LURA
    LURA --- ---
    MONROE: Ne, třetí. Ty dva předtím byly klasické a u obou mě fikli.
    LURA
    LURA --- ---
    MONROE: To má každá porodnice podle svého uvážení. Já myslím nic nepřiplácela a manžel tam být mohl. Za doprovod jsem ale platila.
    Původně jsem do vody rodit nechtěla, resp. neměla jsem to v plánu, spíš na stoličce nebo v závěsu, nakonec se to ale ukázalo jako dobrá volba. Natrhla jsem se jen úplně maličko, v té vodě to jde přece jen líp, navíc jsem byla hodně unavená a v té vodě jsem zrelaxovala. Nicméně vana dobrý, ale bazének by byl mnohem lepší, přece jen to bylo maličko stísněné a nemohla jsem změnit polohu.
    LURA
    LURA --- ---
    MONROE: Já rodila do vody, ale v porodnici.
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---

ZEGA: doporučuji Janu Menčlovou, 6.11 mi pomáhala s porodem dcery, je velmi milá, profi a ochotná a prostě to s ní bylo super! http://www.prirozeny-porod.cz/nabidka-sluzeb/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam