• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ZEGA: hele a jak na to reaguje Jandova? je mila, ale jinak mi prijde spis jako zastankyne te tradicni mediciny a postupu.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    GIDDY: predpokladam ze to bude rychle ;) proto mi pa pri kazde schuzce ukazuje jak dite samochytat, kdyby nestihla priject
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    zase někdo, kdo absolutně neví o čem mluví, ale má potřebu se vymezit (aktuální je pouze první otázka a odpověď)

Herečka Žádníková Volencová: Porod doma je návrat do roku 1918 - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/zdenka-zadnikova-volencova-dfz-/spolecnost.aspx?c=A140109_112019_spolecnost_jup

nejlepší je věta "Statisticky každý padesátý porod potřebuje zásah lékaře"...proč asi???!!!
    plus
    "Domácí vlídné prostředí, relaxační hudba, vonné oleje, masáže, tyhle příjemné atributy, kterými zastánkyně domácích porodů argumentují..."...wtf? když už má potřebu se k tomu vyjadřovat, tak by si o tom měla něco přečíst...hlavním důvodem pro domácí porod je přece touha porodit přirozeně, bez zásahů, monitorů, vyrušování, urychlování, svým vlastním tempem, intimně a bez cizích lidí...to je hlavní argument! hudba, masáž apod. už je jen takový bonus, který není nezbytně nutný a třeba já naopak chtěla mít naprosté ticho a klid a být sama...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ZEGA: a doprovod do porodnice ti prislibil kdo? pripadne posta
    pocitej s tim, ze to muze byt opravdu rychle, jak sem cetla tvuj pribeh:))
    a koho mas v jednani na doma? kamaradka rodila doma v listopadu a mela to vse legal s PA, dybys chtela jmeno, mozna je to zrovna ta v jednani, asi jich moc neni:)
    LILY
    LILY --- ---
    ZEGA: držím palce!
    Tak či tak já jsem na žádných monitorech nebyla a v porodnici s tím problém nedělali, tak věřím, že i ty kdybys tam přišla s rozjetým porodem, tak tě nevyhodí kvůli takové blbosti.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZEGA: je fajn, ze mas i varianty pro akutni pripady a jsi s tim srovnana, nicmene doufam a moc ti preju, aby to byl opet porod v klidu domova :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ty jo, prekerka dnesni doby..

takze se mi to blizi.. teda blizi. jsem v 32tt, ale proste o tom vic a vic premejslim a doladuju postup.
    plan je:
    v pripade potreby velmi predem - porodnice pribram v doprovodu PA
    v pripade nutnonutne akutni potreby - porodnice podoli/bulovka v doprovodu PA ambulantne
    v nejlepsim pripade a planovanem pripade a z celeho srdce zhmotnovanem pripade - doma (jedna PA se mi jeste nevyjadrila, druhou mam rozjednanou, ze prijede, kdyz me prvni posle do haje)

V 36tt nejedu do zadne porodnice na jejich monitory ani kultivaci ani nic podobnyho. Kdyby bylo potreba tak Pribram to nepotrebuje a vsude jinde me vzit musi.

A ted jen drzte palce, at je vse dobre a nakonec maji cas treba obe PA :)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    konference, zni to dobre, jen mi to prijde drahe, ze tam moc lidi neprijde a jestli to k necemu bude? zaplati si to nasi lekari kteri maji odmitavy postoj k teto problematice?
    https://www.email.cz/...t61jtOvZDHWkmcYmbVhM4/Porod%20doma%2C%20prvn%C3%AD%20ozn%C3%A1men%C3%AD.docx
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    snad ten odkaz bude fungovat
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ZEGA: namahavy (to je snad kazdy:)? ale rychly!, ja pri prvnim porodu mela osmihodinove kontrakce po minute (a predtim nepravidelne dva dny), takze bud rada! to sem zvedava jak dlouho budes rodit ted, to mozna nestihne nikdo ani prijet:))
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Další názor na Mělník vs. Podolí od mé duly (chvíli jsem se rozhodovala mezi těmito dvěma na základě dobrých referencí na Mělník, ale vypadá to, že zas až tak hvězdné to tam taky není):
    Co se týká Podolí, slušně se tam dá porodit, v podstatě z mého pohledu lépe než v Mělníku, protože necháváají dotepat šňůru a můžete si volit polohu na tlačení. Finále stále smí vést asistentka. V Mělníku vede konec vždy lékař, poloha bývají tři možné - bok, sed, polosed, občas na čtyřech, dotepad nenechávají nebo s těžkostmi. Toto jsou mé zkušenosti.
    Šestinedělí je v Mělníku naopak klidnější, ambulantní porod nepodporují. V Podolí domů jít lze i když s komentem lékařů, nikdo vás ale držet násilím nebude.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Je těhotenství nemoc? Vymřeme jako první v historii bez asistence lékařů? A co porod ve volné přírodě: Zločin? | PROTIPROUD
    http://www.protiproud.cz/...i-v-historii-bez-asistence-lekaru-a-co-porod-ve-volne-prirode-zlocin.htm
    LURA
    LURA --- ---
    BLANCHE1: Moudrá to žena :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    BLANCHE1: Neboli jak mi tu rikala hebamme (neco jako dula, porodni asistentka?) hrdinstvi si nech na dny, co prijdou, az tu budes sama, ted vyuzivej veskerou nabizenou pomoc a cerpej zpet sily!
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    LURA: Bude-li jeste treti ditko do party :), budu taky uz poucena.
    Ja mam za sebou prvni porod cisarem dva roky zpet, tam je pak ta rekonvalescence jasne dana. Dnes, skoro tyden po porodu, uz se citim fajn.
    No, dobra zkusenost, ze je moudre to proste neprepalit.
    LURA
    LURA --- ---
    BLANCHE1: Tak já po třetím porodu a zkušenostech nechala práci na ostatních i když jsem rodila v porodnici. Protože jsem věděla, že během šestinedělí, hlavně v začátcích, je potřeba načerpat síly po porodu a na další dobu, kdy se nevyspím. Takže se o mě staraly kamarádky a můj muž, vždycky někdo uvařil nebo došel nakoupit apod. A i později během šestinedělí jsem co možná nejvíc odpočívala a ňuchňala mrně a dělala fakt jen to nejnutnější. Heroickou matku, která stihne obstarat dítě, manžela a vyleštit domácnost jsem nechala za sebou :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    KATIA: Rozhodně souhlas, domácí prostředí určitě skvěle zafunguje na hojení, srovnání psychiky a podobně, nicméně navařeno a odpočinek, který skýtá porodnice, je druhá strana mince.
    I když ono i v té porodnici - syn se narodil v 5 ráno, odpo přijel muž s tchýní (která se starala o staršího, když já rodila) a se starším synem. Aby si všichni "užili" mrňouse, bavila jsem staršího (neposedu) a po hodině návštěvy jsem je musela odvelet, protože už jsem fakt nemohla, takže ono je to fakt jen o tom, jaké si to člověk kde udělá.
    Příště bych to udělala stejně a šla domů brzo, jen bych všechny předem upozornila a vše si zajistila tak, že první týden po porodu FAKT NA NIC NEŠÁHNU a budu jen odpočívat. Dnes je první den (5. den po porodu), kdy se cítím jakž takž v pohodě a silnější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam