• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Další názor na Mělník vs. Podolí od mé duly (chvíli jsem se rozhodovala mezi těmito dvěma na základě dobrých referencí na Mělník, ale vypadá to, že zas až tak hvězdné to tam taky není):
    Co se týká Podolí, slušně se tam dá porodit, v podstatě z mého pohledu lépe než v Mělníku, protože necháváají dotepat šňůru a můžete si volit polohu na tlačení. Finále stále smí vést asistentka. V Mělníku vede konec vždy lékař, poloha bývají tři možné - bok, sed, polosed, občas na čtyřech, dotepad nenechávají nebo s těžkostmi. Toto jsou mé zkušenosti.
    Šestinedělí je v Mělníku naopak klidnější, ambulantní porod nepodporují. V Podolí domů jít lze i když s komentem lékařů, nikdo vás ale držet násilím nebude.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Je těhotenství nemoc? Vymřeme jako první v historii bez asistence lékařů? A co porod ve volné přírodě: Zločin? | PROTIPROUD
    http://www.protiproud.cz/...i-v-historii-bez-asistence-lekaru-a-co-porod-ve-volne-prirode-zlocin.htm
    LURA
    LURA --- ---
    BLANCHE1: Moudrá to žena :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    BLANCHE1: Neboli jak mi tu rikala hebamme (neco jako dula, porodni asistentka?) hrdinstvi si nech na dny, co prijdou, az tu budes sama, ted vyuzivej veskerou nabizenou pomoc a cerpej zpet sily!
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    LURA: Bude-li jeste treti ditko do party :), budu taky uz poucena.
    Ja mam za sebou prvni porod cisarem dva roky zpet, tam je pak ta rekonvalescence jasne dana. Dnes, skoro tyden po porodu, uz se citim fajn.
    No, dobra zkusenost, ze je moudre to proste neprepalit.
    LURA
    LURA --- ---
    BLANCHE1: Tak já po třetím porodu a zkušenostech nechala práci na ostatních i když jsem rodila v porodnici. Protože jsem věděla, že během šestinedělí, hlavně v začátcích, je potřeba načerpat síly po porodu a na další dobu, kdy se nevyspím. Takže se o mě staraly kamarádky a můj muž, vždycky někdo uvařil nebo došel nakoupit apod. A i později během šestinedělí jsem co možná nejvíc odpočívala a ňuchňala mrně a dělala fakt jen to nejnutnější. Heroickou matku, která stihne obstarat dítě, manžela a vyleštit domácnost jsem nechala za sebou :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    KATIA: Rozhodně souhlas, domácí prostředí určitě skvěle zafunguje na hojení, srovnání psychiky a podobně, nicméně navařeno a odpočinek, který skýtá porodnice, je druhá strana mince.
    I když ono i v té porodnici - syn se narodil v 5 ráno, odpo přijel muž s tchýní (která se starala o staršího, když já rodila) a se starším synem. Aby si všichni "užili" mrňouse, bavila jsem staršího (neposedu) a po hodině návštěvy jsem je musela odvelet, protože už jsem fakt nemohla, takže ono je to fakt jen o tom, jaké si to člověk kde udělá.
    Příště bych to udělala stejně a šla domů brzo, jen bych všechny předem upozornila a vše si zajistila tak, že první týden po porodu FAKT NA NIC NEŠÁHNU a budu jen odpočívat. Dnes je první den (5. den po porodu), kdy se cítím jakž takž v pohodě a silnější.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KOTENCE: ambulantní porod je běžný už dlouho.. z právního hlediska tě nikde nikdo nemůže držet, ani vyhrožovat, že ti nedají dítě..
    známá takhle podala stížnost ne jednoho lékaře, který jí vyhrožoval, že jí nedá dítě..
    no prostě to vůbec není třeba řešit, budeš-li se po porodu na to cítit, dítě i ty budete ok, tak by si nikdo neměl dovolit cokoliv řešit..
    viz třeba www.normalniporod.cz
    KATIA
    KATIA --- ---
    BLANCHE1: jo, to si pamatuju z diskusí z norska, tam právě ten standard byl, aby žena šla rychle domů a byly vůči tomu výhrady, že obzvlášť vícenásobné matky fakt mohou ocenit pár dní v posteli s plným servisem a pouze jedním dítětem...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    já mám za sebou jen jeden porod, domů jsme odešli asi po 15 hodinách a doteď to beru jao nejlepší rozhodnutí co jsme udělali ... A i mám pocit, že to že jsme hned spali všichni v jedný posteli nás zabydlelo a sžilo okamžitě.. ale chápu, že se sourozencem už to bude náročnější
    ad ty ambulantí porody: [ LAMIA @ POROD DOMA prosím, v přátelském duchu ]
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Tak mě by to v porodnici zase tak nevadilo, kdybych měla na pokoji nějakou normální ženskou. Ale ty co se mi tam vystřídaly, to byla katastrofa. Nakonec třetí den, když už to vypadalo, že půjdeme domů, tak se objevila u dcery žloutenka, takže jsme tam nakonec byly 6 dnů. Pro mě masakr, psychicky náročný. Doma se mi hodně ulevilo.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    Muzu pridat osobni aktualni zkusenost: porodila jsem pred ctyrmi dny v Nemecku a domu sla po 48 hodinach. Pustili by me asi i driv, kdybych chtela, takhle ale aspon uz mohli udelat i vysetreni po 48hodinach a UZ kycli, cimz mne nebo pediatrovi usetrili jednu navstevu.
    Doma jsem se super vyspala, nicmene je (aspon pro me) hooooodne tezky dodrzovat odpocinkovy rezim, byt tu mam na pomoc muze i maminku a i kdyz se oba snazi, tak jak je clovek doma, tak proste tak trochu funguje postaru, zatimco v porodnici je ten rezim proste jasne polehavaci a odpocinkovy. Takze ac toho uz ted moc nedelam, i chvilkovy stani me vycerpa, boli me zada a kostrc a jen doufam, ze se to vsechno zase casem vsakne.
    Den ode dne je to po troskach lepsi, sily pribyvaji a spodek se hoji, ale v patek, kdy nas pustili, jsem tu vecer sedela a vycerpanim bulela. Je fakt, ze ale mame extra zivy prvni dite, na jehoz zkroceni a usmerneni je treba dost energie a zas ho nechci porad jen napominat a vse mu zakazovat a mamca je tu az od soboty. Takze odejit brzo domu je fajn a chce to dobre odhadnout, co kdo pak doma ustoji a zvladne. Nemit tu mamcu k ruce, odnesla bych to mozna i nejak zdravotne (panevni dno, zada, kostrc, psychika).
    KATIA
    KATIA --- ---
    KOTENCE: to je extrém, já jsem byla po císaři de facto čtyři dny (jeden den císař, tři dny plné, třetí jsem začala kojit a další den ráno už jenom čekala na papíry). ale jinak si myslím, ambulantní porody jsou smysluplná varianta, osobně bych tomu nejradši dala tak 24 hodin a domů... osobně jsem ale prostě dost ocenila, že kvůli různým vyšetřením nebylo nutné s novorozencem v mrazu někde pobíhat...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZEGA: no, právě. Já byla v Podolí na kontrole a přijde mi to tam dost depresivní. Šourá se tam po chodbách hrozně moc ženskejch v potížema a obavama. Líbilo se mi, že tam maj soukromí na porod a asi jsou dobře vybavení, ale s tím je spojený i velký množství rizikovejch a nepovedenejch těhotenství, což je takový smutný a nehezký prostředí pro první dny života. Věřím, že ta negativní energie působí nejen na mě, která chápu proč.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KOTENCE: ale ty můžeš odejit hned. Pokud se cítíš v pohodě a ty ani dite nejste ohrožený na životě, nemůžou ti vyhrožovat a držet tě tam ani teď. Žádná změna nenastane. Max budou trochu přívětivější než teď a nebudou prudit jako do teď.

A jsou zeny co tam nehodlaj byt ani těch 72 hodin..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZEGA: Ale 72 hodin se počítá až od konce porodu, ne? Tři dny se asi daj přežít. Slýchám 5-7 a to mi přijde na hlavu. Teď jsem postřehla zprávu o ambulantních porodech, snad už od ledna. Mám termín v lednu, tak jsem zvědavá, jak na to budou připraveni :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Nemaj co rušit. Proste jdeš pac 72 hodin je jen doporučení a nesměj vyžadovat nic..
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    KOTENCE: Ano reverz.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIDDY: u apolináře je prej už jednou pro nezájem zrušili :-( Já bych to brala. Takhle nevim, jak se to dělá, když budu chtít dřív domu. (Reverz?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam