• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    nemáte některá zkušenost s předporodním kurzem v PD U čápa?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    GIMEL: já myslela, že po tom zrušení rozsudku může činnost vykonávat. Nemůže?
    TABBY
    TABBY --- ---
    GIMEL: Heh, casem zjistis, ze podobne to je i v auditku o detech ;)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    GIMEL: u prvniho ditete jsem to taky resila jen s chlapem (a na konci s mamou, coz byla teda nejvetsi blbost). na pripravu muzes k IK kam chodim i ja a pak mam i jinou PA. u IK doporucuju i predporodni kurzy, je skvela.. premyslim, ze si ho u ni dam znova :)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ZEGA: já se o porodu moc nebavím s nikým :) a zvláště nelezu do vedlejšího klubu o PORODu zkušenosti zážitky, protože mi přijde, že tam jsou jen samé ty "hystorky". Uvolňuju se Jóga Nidrou a snažím se myslet pozitivně.
    Chodila jsem na přípravu k Ivaně K., ale ta teď nemůže vést domácí porody. S ní bych se nebála vůbec. Škoda, no...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZEGA: ty historky jsou tak desive ze mi tam vklouzlo tvrdy y!! Bleah
    LILY
    LILY --- ---
    RACHEL: mně tehdy Jandová na rozhodnutí rodit doma řekla "to jsem neslyšela. Asi víte, co si o tom myslím." Ale usmívala se u toho. A když jsem se tam pak ukázala po porodu (císařem), tak neměla žádné blbé poznámky.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ZEGA: Tak to je fajn :-)
    ja treba zase soustavne odmitam antikoncepci (teda nekolik let pred prvnim porodem a po porodu), ale je pravda, ze nenuti, jen nabidne.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    RACHEL: v druhe tehotenske prukazce mam napsano v informacích o 1. porodu -- bla bla bla POROD DOMA, bla bla bla
    ale nikterak to neřeší, naopak se mě vždy ptá, zda chci vyšetřit. že by to doporučila. jinak že jen rychle mrknem přes UTZ. nikam mne netlačí. a je jí vlastně jedno zda se někam v 36tt přesunu nebo to nechám na kontrolách u PA.

jako lékařku jí mám ráda. její setru zbožňuju. obě mi řeknou svůj názor, který je opravdu tradičně medicínský, ale nikterak mne nehodnotí, nestraší, nenutí

GIMEL: tyjo, u prvního dítěte jsem to neprožívala jako teď. to jsem se prostě na porod připravovala vlastně až někdy od 7 měsíce.. teď se cítím nějak úplně jinak. asi to je hlavně tím, jak je to vlastně celé rodině jasné, že rozhodně neplánuju porodnici. většina mě straší, vyprávý děsný hystorky a jsou naštvaní, když je radikálně posílám do háje, protože, já se o tomto tématu nemůžu bavit s lidma, co vše vidí jen negativně.. a jistě to je také tou negativní mediální kampaní. takovej zvlášní pocit. nejak nevím, jak dobře to popsat..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ZEGA: hele a jak na to reaguje Jandova? je mila, ale jinak mi prijde spis jako zastankyne te tradicni mediciny a postupu.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    chjo... taky bych nejradši rodila doma, ale jednak se trochu bojím (přeci jen ta mediální i lékařská masáž ze všech stran je u nás ultrasilná), s prvním dítětem si prostě netroufnu, tak jsem si alespoň domluvila dulu a budu doufat v co nejhladší průběh v Podolí....

ZEGA: přeju ať to jde plynule a všechno dobře dopadne!
    TABBY
    TABBY --- ---
    ORIKA: Jeste doplnim: "neprinest si z nemocnice nejakou infekci"
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    GIDDY: predpokladam ze to bude rychle ;) proto mi pa pri kazde schuzce ukazuje jak dite samochytat, kdyby nestihla priject
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    zase někdo, kdo absolutně neví o čem mluví, ale má potřebu se vymezit (aktuální je pouze první otázka a odpověď)

Herečka Žádníková Volencová: Porod doma je návrat do roku 1918 - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/zdenka-zadnikova-volencova-dfz-/spolecnost.aspx?c=A140109_112019_spolecnost_jup

nejlepší je věta "Statisticky každý padesátý porod potřebuje zásah lékaře"...proč asi???!!!
    plus
    "Domácí vlídné prostředí, relaxační hudba, vonné oleje, masáže, tyhle příjemné atributy, kterými zastánkyně domácích porodů argumentují..."...wtf? když už má potřebu se k tomu vyjadřovat, tak by si o tom měla něco přečíst...hlavním důvodem pro domácí porod je přece touha porodit přirozeně, bez zásahů, monitorů, vyrušování, urychlování, svým vlastním tempem, intimně a bez cizích lidí...to je hlavní argument! hudba, masáž apod. už je jen takový bonus, který není nezbytně nutný a třeba já naopak chtěla mít naprosté ticho a klid a být sama...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ZEGA: a doprovod do porodnice ti prislibil kdo? pripadne posta
    pocitej s tim, ze to muze byt opravdu rychle, jak sem cetla tvuj pribeh:))
    a koho mas v jednani na doma? kamaradka rodila doma v listopadu a mela to vse legal s PA, dybys chtela jmeno, mozna je to zrovna ta v jednani, asi jich moc neni:)
    LILY
    LILY --- ---
    ZEGA: držím palce!
    Tak či tak já jsem na žádných monitorech nebyla a v porodnici s tím problém nedělali, tak věřím, že i ty kdybys tam přišla s rozjetým porodem, tak tě nevyhodí kvůli takové blbosti.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZEGA: je fajn, ze mas i varianty pro akutni pripady a jsi s tim srovnana, nicmene doufam a moc ti preju, aby to byl opet porod v klidu domova :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ty jo, prekerka dnesni doby..

takze se mi to blizi.. teda blizi. jsem v 32tt, ale proste o tom vic a vic premejslim a doladuju postup.
    plan je:
    v pripade potreby velmi predem - porodnice pribram v doprovodu PA
    v pripade nutnonutne akutni potreby - porodnice podoli/bulovka v doprovodu PA ambulantne
    v nejlepsim pripade a planovanem pripade a z celeho srdce zhmotnovanem pripade - doma (jedna PA se mi jeste nevyjadrila, druhou mam rozjednanou, ze prijede, kdyz me prvni posle do haje)

V 36tt nejedu do zadne porodnice na jejich monitory ani kultivaci ani nic podobnyho. Kdyby bylo potreba tak Pribram to nepotrebuje a vsude jinde me vzit musi.

A ted jen drzte palce, at je vse dobre a nakonec maji cas treba obe PA :)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    konference, zni to dobre, jen mi to prijde drahe, ze tam moc lidi neprijde a jestli to k necemu bude? zaplati si to nasi lekari kteri maji odmitavy postoj k teto problematice?
    https://www.email.cz/...t61jtOvZDHWkmcYmbVhM4/Porod%20doma%2C%20prvn%C3%AD%20ozn%C3%A1men%C3%AD.docx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam