RACHEL: v druhe tehotenske prukazce mam napsano v informacích o 1. porodu -- bla bla bla POROD DOMA, bla bla bla
ale nikterak to neřeší, naopak se mě vždy ptá, zda chci vyšetřit. že by to doporučila. jinak že jen rychle mrknem přes UTZ. nikam mne netlačí. a je jí vlastně jedno zda se někam v 36tt přesunu nebo to nechám na kontrolách u PA.
jako lékařku jí mám ráda. její setru zbožňuju. obě mi řeknou svůj názor, který je opravdu tradičně medicínský, ale nikterak mne nehodnotí, nestraší, nenutí
GIMEL: tyjo, u prvního dítěte jsem to neprožívala jako teď. to jsem se prostě na porod připravovala vlastně až někdy od 7 měsíce.. teď se cítím nějak úplně jinak. asi to je hlavně tím, jak je to vlastně celé rodině jasné, že rozhodně neplánuju porodnici. většina mě straší, vyprávý děsný hystorky a jsou naštvaní, když je radikálně posílám do háje, protože, já se o tomto tématu nemůžu bavit s lidma, co vše vidí jen negativně.. a jistě to je také tou negativní mediální kampaní. takovej zvlášní pocit. nejak nevím, jak dobře to popsat..