ECLECTICA: mé dítě mělo omotanou šňůru dvakrát a narodilo se bez komplikací.. pooperační zjizvení dělohy asi bude mezi úmrtí před sto a více lety patřit jen zřídka což..
a ano myslím to vážně, prostě mám posunutou normu..
vynes svůj soud :D
INFLIXIMAB: tak na tuhle otázku se totiž odpovídá těžko, jde o dost komplexní záležitost.
pro mě je to například poroto:
nedůvěra k lékařům, kteří mnohdy zkreslují skutečnost o probíhajícím porodu, tím vytváří nepatřičný a zbytečný tlak na rodící ženu a tím se mimo jiné vyplavuje adrenalin, který má své místo na konci, ale ne v průběhu porodu a který běh porodu zastavuje..
nechci se dohadovat s nikým proč nechci nástřih..
nehodlám řešit PA, které obtěžuje rodička, která se hlasově projevuje a chce měnit polohy, nebo dokonce chce dýchat jak potřebuje..
nezastupitelnou roli pro mě má u porodu bonding..
odmítám monitor..
nehodlám s nikým diskutovat o tom, zda píchat, nebo nepíchat plodovou vodu..
kašlu na tabulky, nehodlám být do něčeho tlačena jenom proto, že rodím déle než 13 hodin..
nemocniční prostředí, kde jsou bakterie se kterými se dítě vůbec nepotřebuje dostat do kontaktu, je pro novorozence mnohem rizikovější, než domácí, kde má "své" kolonie mikroorganismů...
to je jen pár důvodů, proč jsem nezvolila porodnici - a jelikož bych při nějakém narušování porodu asi byla agresivní, tak je to vlastně i v jejich zájmu :)
pokud bys měl zájem, nahlédni na doporučení who
WITTGENSTEIN: za oba porody doma jsme zaplatili 14 tisíc korun, nikdo mi je nedal, museli jsme je vydělat :D
a to nepočítám všechny věci a hygienické potřeby, které jsme si samozřejmě svědomitě zajistili..
cena porodu v porodnici se všemi monitory, oxytociny, epidurální anestézií atp. jsou úplně někde jinde..