• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Sorry, ale já myslela, že se tady v klidu a pohodě budeme bavit o domácích porodech. Změna na křížové tažení proti vraždící doktorské klice mě neba.
    LURA
    LURA --- ---
    BLONDYNKA: Ano, není to ojedinělý případ. Těžko zjistíme, kolik těch dětí takhle zemře, protože se dozvíme jen o těch, kdy tam ženy z nějakého důvodu nešly a nebo kdy se rozhodlo zákrok odložit (někdy třeba jen z důvodu kapacity) a pak se ukázalo, že dítě žije.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BADIANE: ...a vypadá to. No jasný, přečteš si zas dva články, o kterých netušíš, nakolik jsou vycucané z prstu a jaký je reálný medicínský podklad, ale už je takových pžřípadů "asi" víc a vlastně doktoři hromadně vraždí nenarozené děti. Víš co....vlastně nic, já si dám kafe a kašlu na tebe.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    BLONDYNKA: nesnazim se nic rehabilitovat. Ty se me nesnaz stahnout do tematu, o ktere zde nebezi.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    BLONDYNKA: a dalsi priklad, pro me je to naprosto desive. Bohuzel autorka je tak doktory zblbla, ze nahodu povazuje za opatrny pristup.

Měla jsem také zkušenost se samovolným potratem vytouženého miminka, ale nakonec osud a opatrný přístup lékařského personálu ÚVN v Praze rozhodli jinak. Tedy vše vypadalo při návštěvě gynekologického oddělení jako již můj druhý samovolný potrat provázený krvácením, srdeční ozvy nebyly slyšet a tak mě poslali na druhý den na sál. Pan doktor rozhodl, že udělá ještě krevní test na výskyt HCg. Druhý den po nástupu do nemocnice jsem podstoupila předoperační vyšetření, pohovor s anesteziologem a byla mi píchnuta "oblbovačka" před výkonem, snad díky zdržení operatérů na sále s paní, která byla přede mnou se dostaly krevní test k panu doktoru včas a odhalily, že ještě vše ztraceno není, zůstala jsem tedy v hospitalizaci další 3 dny, kdy začaly být patrné srdeční odezvy při vyšetření. Takže jsem z nemocnice odcházela bez potratu a teď už mi zbývá jen pár týdnů do porodu Pepiny.

Dle meho nazoru unahlene a zbytecne naplanovany zakrok. Emoce, ktere ti tak vadi ponecham stranou (ale krev se mi vari pri predstave ze bych byla na miste dotycne - sice bych se tak daleko jako ona nedostala protoze bych to odmitla, ale uz jen to ze by me na ten zakrok tak rychle poslat chteli, a ze by se pote ukazalo ze dite bylo zive..).
    A vypada to, ze to zdaleka neni ojedinely pripad.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BADIANE: Ne ne, to byl nějaký výšplecht do tmy, něco jako "stejně za to můžou ti hajzli nahoře". Tak se nesnaž to rehabilitovat. Buďto odpověz na otázku nebo se mnou o tom prostě dál nedebatuj.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ZEGA: ale jo, ve špitále ať si klidně takoví jedinci jsou, ale někde v laboratoři nebo na pitevně, ne tam, kde se mají setkávat s živými lidmi.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    BLONDYNKA: pisu to v konkretnim kontextu tohoto clanku, nemluvim obecne o lekarske peci; zde se jedna o zdrave zeny a o nechani volneho prubehu prirozenemu procesu vs zasahy, podobne jako se o tom zde bavime kdyz jde o porody - jsme v klubu "domaci porody" a nikoliv "kvalita lekarske pece v cechach". A konkretni priklad v onom kontextu: v diskuzi pod clankem jedna prispevatelka popisuje ze ji poslali na zakrok ten samy den, ona si ale vyzadala cas pres vikend, a kdyz prisla v pondeli, jina lekarka se divila proc tam je, protoze plod byl zivy...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BADIANE: A ty jsi si jistá, že umíš zcela přesně posoudit, jaké zákroky jsou zbytečné nebo nejsou? Když už to teda řešíme. A pozor, nebavíme se teď o porodech, ale obecně o lékařské péči. Ono totiž je to tak, že každý je nejchytřejší zvířátko v lese a rozumí přesně medicíně a ví přesně, co se udělalo špatně, když tedy strejda Vomáčka měl tu bolest na srdci a voni furt vykládali, že jsou to záda a nakonec to byla rakovina a ti blbí doktoři to nepoznali a kdyby to poznali, tak by tu ještě byl bla bla bla. A taky přesně vědí, co se má a nemá dělat a umějí si i sami naordinovat léky a tak dále. Ale pak, když na ně dojde a je jim blbě, tak se dožadují úplně všeho a všech, a chtějí ty nejnesmyslnější zákroky, hlavně když "se něco dělá".
    Jo, takže bych zas na druhou stranu nedělala z doktorů úplné trubky a hajzly mořící ubohé pacienty všemi možnými zákroky, jen aby nahrabali peníze. Vykládat o tom někde na netu tímhle stylem je velmi snadné.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    BLONDYNKA: mozna kdyby si nepridelavali praci (a body u pojistovny, ktere se ale evidentne velmi hodi) zbytecnymi (a unahlenymi) zakroky, meli by cas se chovat slusne.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ZEGA: Ano, to je nepochybně špatně, to nerozporuju. To ovšem nemá zas co dělat s důstojností, že.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Tak v tom případě nemáme opravdu stejný názor na věc. osobně si myslím, že pokud si lékaři o sobě myslí, jaký nejsou suproví, tak tohle vypustit z pusy nemůžou nikdy:

Tak vy nechcete?“ zeptá se. „Tak mně se zase nechce udělat ten ultrazvuk!“
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ZEGA: prave ze četla.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    BLONDYNKA: od ktereho tydne tehotenstvi ma pacientka podle tebe narok na to byt rozhozena?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BLONDYNKA: ja vim, ze cteme clanek od jedne strany ale precetla jsi si ten uvod?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ZEGA: to musí byt na obou stranách. Doktor musí jednat slusne a zdvořile a pacientka si nemůže myslet, ze se kazdy posere z jejího strašného neštěstí v podobě potratu v prvním trimestru, když tam každy den řeší mnohem horší věci. Sorry za hrubší vyjadreni, ale chce to nějakou míru a relaci.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BLONDYNKA: kdyby to byla jedna vypoved, tak nereknu ani popel. hystericka mi neprijde.
    chtela jsem tim poznamenat, jak malo by stacilo k tomu, aby se ledy nekam pohnuly..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ZEGA: to jistě. Já ovšem neberu jednu hysterickou výpověď na netu jako extra smerodatnou a stížnosti na nepodani ruky mne taky prijdou poněkud mimo.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    a i ve spitale jsem se opakovane setkala s lekarem profesionalem, ktery toto neopomijel. staci tak malinko a hned si clovek nepripada jak kus masa na pase.
    srovnani napr. s nemeckym zdravotnikem ve spitale ani nebudu poznamenavat..
    je to jen o lidech, ale to uz tu bylo receno..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BLONDYNKA: pokud se nehodlam chovat slusne, jsem vyhorelej a vecne unavenej, tak nemam co delat u popelaru a uz vubec ne ve spitale, jakoz to v pomahajicich profesich, sluzbach a zdravotnictvi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam