• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    TABBY:
    LURA: prave ta moje gynekolozka znama mi rekla, ze pokud ustojim dohady o tom, ze atb nechci, tak at do toho jdu. Ale zase mam super pediatru, ktera je i homeopaticka, je otevrena alternativam a pristupuje k lidem individualne a celistve, ale ta mi zase vypravela o kamaradce, ktere zemrely pri porodu dvojcata, prave kvuli nakaze streptokokem...

Jaka jsou rizika spojena s aplikaci atb pri porodu?
    YEETKA: ano i ja jsem googlila a docela jsem se vydesila :)
    ELIZHANNAH: coz by mohl byt muj "problem", obe moje deti melyx pri narozeni vahu 2,6 kg

kazdopadned pediatra by mela pripadna rizika na miminu rozpoznat ne? Ja ji verim a naprosto uprimne ji verim vic, nez anonymnim lekarum v porodnici, kde mi uz pri prvni kontrole lzou...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LURA: vida, tak to je moc fajn, googlila jsem a většinou je to samé ohrožení života mláděte atp. :)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    Rodila jsem ambulantne s pozitivnim streptokokem bez atb a stejne tak i bez atb detatko.
    Me dve PA mi tuto rutinu doslova vymluvily'.Dulezite je sledovat porod.Pokud pri nem nejsou patrne infekcni projevy,jako je treba horecka ,a nebo neni zakalena,ci predcasne (dlouho)odtekla plodova voda,je riziko infekce ditete nulovy.To same pak prvni tri dny pozorovat miminko,pokud je zdrave a nema potiz,tak nepotrebuje atb.
    LURA
    LURA --- ---
    TABBY: Taky jsem měla streptokoka. A právě mi řekli, že to neřeší, resp. to řeší až když nastane problém. Že rizika antibiotik jsou větší, než riziko nakažení.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Streptokok, streptokok... pri druhem porodu jsem mela nalez pozitivni, lec do porodnice jsem prijela s tak castymi kontrakcemi, ze mi ATB nestacili dat. Pak se porod zastavil, nicmene na ATB stejne nedoslo.

Dite je zive a zdrave.

Tot jeden statisticky zanedbatelny pripad streptokoka bez antibiotik ;)
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    YEETKA: uz jsem se znamou gynekolozkou konzultovala. ATB si dat urcite necham. Vic uz toho asi nevyzjistim. Porodni pribehy se taky ruzni, dokonce jsem nasla i zminku o nakazenem diteti, i kdyz matka dostala atb vcas...
    Proste bude vsechno dobry a hotovo :)

Diky!
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZORBOVA: jj, za bezpečné se považuje když matka - rodící žena dostane atb čtyři hodiny před samotným porodem - druhou dobou porodní, pak je to cajk..
    mám kamarádku, která rodila v porodnici s pozitivním streptokokem, po několika hodinách po porodu šla domů.. bez atb při porodu, ani po něm mimino nic nedostalo..
    pokud bych měla pozitivní nález, asi bych si dala atb při porodu abych měla jistotu, že pohoda..

zkus se vyptat více gynekologů-porodníků jaké mají zkušenosti..
    viz. třeba id tabi, která je docela ochotná a tuším, že zkušeností má dost..
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    YEETKA: teoreticky je tedy mozny ambulantni porod i pri streptokokovi?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZORBOVA: je možnost nechat si dát atb infuzi při porodu a pak už se žádná další atb miminu dávat nemusí..
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    KOTENCE: oni si do tech zprav vubec pisou, co se jim hodi. U prvniho porodu mi do zpravy napsali epidural, kterej jsem nedsotala. Nechala jsem si pak kvuli tomu vyjet vypis z pojistovny, ale epidural tam nebyl. Nechapu
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZORBOVA: Mně zase doktor napsal do zprávy, že mam kontrakce po 5-10 minutách, i když jsem mu na dotaz odpověděla, že po 5 minutách to bylo před několika hodinama a teď už jsou intervaly kratší. Asi aby mu to líp vypadalo, když mě posílal domů. Docela mě to namíchlo.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    LURA: ja jsem prave slysela vic informaci. Ze se to musi resit tema atb pri porodu a i to, ze se to resit nemusi. Atb mi snad nijak moc neuskodi, odmitnout je sice muzu, ale uprimne nevim, jaka jsou s tim spojena rizika a nemam chut se uporodu s nekym hadat. Muj doktor mi dokonce napsal penicilin, ktery jsem teda ani nevyzvedla.
    YEETKA: nepsala, jen jsem se tu dotazovala, jestli s tim nekdo nema zkusenost. Ano, mam pozitivni nalez a porad nevim, jak je to s tim ambu porodem:) Jsem pripravena na to, ze me budou vsemozne desit, ale rada bych vedela, kde je realita. S tim potvrzenim vim, ale radsi jsem si ho nechala vystavit, abych mela neco v ruce. Nase pediatra kdyztak muze provest pripadna vysetreni, ktera by delali v porodnici? Myslim teda ta, ze kterych se pozna, zda se mimino pri porodu nakazilo.

Docetla jsem se, ze riziko nakazy jsou asi 2%, takze minimum. Vubec nevbim jak si s tim poradit...

a jeste jsem zjistila, ze si pani doktorka do zpravy napsala, ze jsem ji rekla, ze mi tvrdne bricho. Coz jsem ji sama nerekla a ona se me neptala. Po prvni navsteve TP moje duvera v toto zarizeni znacne klesla...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZORBOVA: promiň, možná jsi to už psala, ale ty máš pozitivní nález?

jinak na to, abys mohla jít po porodu domů s miminkem nepotřebuješ ani potvrzení pediatra o převzetí do péče..
    to že tyto věci v porodnici vyžadují není v souladu se zákonem..
    LURA
    LURA --- ---
    Ve Vrchlabí mi říkali, že streptokoka má snad 30% žen a že oni to preventivně neřeší (před těmi 9 lety)
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    DOUPLE:to jsem si myslela:) Jistota to není, s tím počítám. Ale taky vím, že při předchozích porodech mi ho protrhli až lékaři, takže možnost, že by to vyšlo tu určitě je:)

No a domácí porod by byl fajn, ale když není možné sehnat asistentku, která by mohla k porodu legálně, tak s variantou porodu doma nepočítám už dlouho.

Nevíte, jak je to s ambulantním porodem a streptokokem? Ráda bych byla připravená na všechno a ráda bych odešla domů co nejdřív /a to nejen kvůli dětem, které na mě budou doma čekat/. Jsem domluvená s pediatrou, že nás převezme do péče, ale vůbec netuším, co znamená to riziko nákazy streptokokem... respektive, kdy se dá poznat, že je vše ok a mimino se nenakazilo.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ZORBOVA: temer nula, ale s tim se neda pocitat na jistotu, i kdyby slo o domaci porod.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    IORETH: prekvapilo me, jak to rekla jako fakt, tak to je a ne jinak.

Zajimalo by me, jak je to se streptokokem - kdyz se dite narodi v plodovem obalu, tak je riziko nakazy minimalni?
    IORETH
    IORETH --- ---
    IORETH: Resp. v nemocnici za přítomnosti doktora, naše mladá se tam narodila, ovšem v přítomnosti osvícené PA.
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZORBOVA: V nemocnici opravdu ne, oni si na tom dávají dost záležet :-). To, v čem se narodila Papája, byl pravděpodobně mimozemský kokon :-)
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    Tak jsem se prave v TP na bulovce dozvedela, ze se dite NEMUZE narodit v plodovych obalech. Myslim, ze zrovna v tehle diskuzi bylo video, kde se tak dite narodilo.
    Dale me prekvapuje, ze jsem dostala k podpisu nekolik dokumentu, ve kterych je uvedeno, ze jsem byla lekarem poucena o tom a tom, ale pritom me nikdo o nicem nepoucil... To ve me moc duvery nevzbuzuje.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    sice ze srpna 2011, ale zajimave
    Antikoncepce pro mladistvé je zvěrstvo, tvrdí gynekoložka - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...nekolozka-helena-maslova-1lv-/spolecnost.aspx?c=A110810_143328_spolecnost_jup
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam