• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LAURA: myslela jsem to dobře, s IK sice v mnohém nesouhlasím, ale za 1. přeji si, aby měly ženy svobodně možnost kde a já rodit 2.celý ten proces s ní byla likvidační sprosťárna a přeju si, aby to dobře dopadlo.
    Jen mi to ještě nedá, ale ty exkurze žáků se domlouvají dopředu a soudce s tím souhlasí.
    LAURA
    LAURA --- ---
    MARKYSHA: Jasně, soudci jsou jen lidi a i tohle se asi může stát, nicméně jak jsem už psala, veřejnost procesu je jednou z jeho základních zásad, každý soudce by proto měl být připraven, že bude mít obecenstvo. Zažila jsem třeba jednání, na které přišla exkurze asi 60ti puberťáků z nedalekého učiliště. Přijde ti logické, že by soudce něco takového přičítal obžalovanému k tíži? Koukal na něj kvůli tomu jinak? (Chápu situaci, kdy si někdo pozve k jednání 20 členů rodiny, kteří pak budou na soudce volat chcípni ty kundo ,), ale u případu jako je Ivanin, kdy ona nemá žádnej vliv na to, kdo jí tam přijde...)

Je mi jasné, že jsi to myslela dobře, ale opravdu není žádoucí, aby si lidi mysleli, že by radši k soudu neměli chodit, aby někomu neuškodili. Náš stát je státem právním a lidi by měli mít v justici a její nezávislost alespoň nějakou důvěru. Veřejnost procesu kromě jiného zajišťuje, že si soudci nebudou dělat u jednání co chtějí, proto bychom k jednáním naopak chodit měli.

Omlouvám se všem za obří OT.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LAURA: to přitěžující nebylo myšleno jako právní, ale že ten soudce tehdy byl z plné jednačky lidí z Občanského sdružení otrávený a bral to jako útok na sebe, že ho kontrolují a dopředu podezírají z podjatosti, že pak podjatý byl, aspoň mi to tak přišlo, že by v klidu nahlížel na toho člověka lépe. Ale nebyl to nijak mediálně vyhrocený případ jako tento. Někteří soudci se rádi "předvádějí" a jiní to nesnáší a může je to, třeba jen podvědomě, ovlivnit.
    LAURA
    LAURA --- ---
    SHIVA42: teď teda úplně nechápu jakou to má souvislost. Soudkyně zjišťovala kdo je osoba vstupující do soudní síně (což je naprosto normální), markysha mluvila o tom, že by pouhá přítomnost osoby nijak nespojené s případem mohla být přitěžující okolnost.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LAURA: ja jo. taky delam advokacii. Klient si privedl matku jako verejnost a soudkyne hned vyzvedala kdo to je a co tam dela, a pak ji rovno vyslechla (s nasim svolenim)...ja na to ale byla pripravena protoze jsem si o te soudkyni zjistila informace. Jen chci rict ze co pise Markysha neni uplne mimo misu.
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    Petice adresovaná Ministerstvu zdravotnictví - Dítě patří k rodičům jako norma při poskytování zdravotních služeb v porodnictví

http://www.change.org/...votn%C3%ADch-slu%C5%BEeb-v-porodnictv%C3%AD?utm_source=share_petition#share
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LAURA: proto se ptám, kdo konkrétně to řeší, podobnou zkušenost s MS mám.
    LAURA
    LAURA --- ---
    tim jen chci rict, ze to je nesmysl. kdo tam chcete jit, nenechte se od ucasti odradit. stejne tam budou novinari atd... ostatne verejnost soudnich jednani je jednou ze zaruk spravedlnosti.
    LAURA
    LAURA --- ---
    MARKYSHA: to je tedy zajimavy. advokacii uz delam 10 let a v zivote jsem nezazila, ze by soudce nejak resil, ze je pritomna verejnost...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LAURA: někteří soudci, co vím, to tak berou. Není to správné, ale je to tak. Abyste jí v dobré víře ještě neuškodili.
    LAURA
    LAURA --- ---
    MARKYSHA: mihla bys mi osvetlit, co tim myslis? proc by mela byt pritomnost verejnosti pritezujici okolnosti?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEGA: nevíte, jaké je složení senátu? Bojím se, abyste tam nebyly přitěžující okolnost, někdy to tak funguje.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Ja uvazuju pokud mi nekdo pohlida vincka, predpoklAdam ze me tam s nim ani v satku nepustej
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ZEGA: kdyby sem byla ještě 2v1, tak o tom reálně uvažuju
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZEGA: byt prazska tak jdu, ale takhle nemam moznost se tam se 2 detima dopravit..beha mi z toho mraz po zadech, stat evidentne udela cokoli jen aby ji odsoudili..
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ZEGA: trochu se bojím, že bych tam mohla někomu dát přes držku.. :( Ale možná jo, jako zástupce těch, co rodili v porodnici a přesto zcela stojí proti postoji státu. Uf, úplně se mi zase zvedl adrenalin..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Budete se nekdo ucastnit?
    771. Příběh Ivany Königsmarkové diktují i nadále represivní složky státu | Příběhy pro Ivanu
    http://www.pribehyproivanu.cz/...ribeh-ivany-konigsmarkove-diktuji-i-nadale-represivni-slozky-statu/
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KOLTA: nemuzes. Ale do budoucna, kdyby ses rozhodla pojistovnu svoji nebo ditete menit, tak si uz rozmysli, kam prejit. Podat zadost muzes uz jen dva mesice. Muzes to zmenit jednou za rok, vzdy k novemu roku. A zazadat o to musis nejpozdeji pul roku predem, tudiz do konce cervna.
    sry za ot
    KOLTA
    KOLTA --- ---
    LILY: Mám 217. A bohužel, že dítě nemůžu přihlásit kam chci jsem se dozvěděla až teď...
    LILY
    LILY --- ---
    KOLTA: a jakou máš? Nejběžnější je 111, 201, 207, 211. A pak jsou holt ty oblastní, které jsou v jednom městě zastoupeny hojně, jinde vůbec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam