• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LAURA
    LAURA --- ---
    LAURA: "Myslím, že k tématu domácích porodů by se měli konečně začít vyjadřovat muži místo žen, a ne slovy, ale činy. To jest - pokud partnerka ještě před početím oznámí svůj úmysl rodit doma, je načase najít si partnerku jinou, rozumnou, a od té bláznivé domarodičky okamžitě odejít a nedat jí ani kapku spermatu. Pokud začne mluvit partnerka o rození doma v průběhu těhotenství, nezbývá partnerovi, než aby jí popadl za ploutev, zavedl k nejbližšímu psychiatrovi, a pak dohlédl na to, aby neuroleptika - prášky proti psychóze, které jí psychiatr nejspíš předepíše - pravidelně užívala. Ženy prostě nejsou schopny pochopit evidentní skutečnost, že domácí porod ohrožuje jejich rodící se dítě čtyřikrát víc než nemocniční porody. Když domarodičky nepřičítají zkušenost dalších a dalších úmrtí doma rozených nemluvňat, lze bez přehánění konstatovat, že nejsou v úplnosti příčetné. A proto by měl o místě porodu rozhodovat nikoliv matka, ale otec dítěte."
    FIFI
    FIFI --- ---
    ALDEMIK: souhlas, můj manžel jel zrovna kolem a viděl, jak jeden člen rodiny s policisty na ulici mluví.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    OXIS: Neboj, proběhne. Tohle není rodina, která by si nechala jen tak něco líbit, současně jsou velmi inteligentní a nekonfliktní, takže ani nehrozí, že by se to zvrhlo do tupého osočování. Myslím, že už se z nejhoršího oklepali a na něčem pracují, údajně tam byli naprosto šílení policisté (dojeli dřív než záchranka) a naprosto úžasná, profesionální a podporující záchranka. Kdyby něco neproběhlo ze strany státních institucí, proběhne to ze strany rodičů, neboj.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TABBY: to je strašný...o tomhle by se mělo psát...o "úžasném" přístupu našeho zdravotnictví v těchto případech, stejně jako o přístupu policie!
    OXIS
    OXIS --- ---
    Bohužel předpokládám, že tahle zpráva už médii neproběhne. :(
    ALDEMIK
    FIFI
    FIFI --- ---
    TABBY: no to je hrozne.

TABBY
    TABBY --- ---
    ALDEMIK: A vyslechy :( Zname zemrelo dite tri dny po domporodu loni, a na poslednim vyslechu byla pred dvema tydny. Coz je silene zvlast v kontextu toho, ze dite melo vadu, kvuli ktere ji opakovane nutili v tehotenstvi k potratu.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ALDEMIK: zvyseny pocet automobilu v one oblasti jsem opravdu dnes zaznamenala, vsadim se, ze to jsou autaku tech novinaru.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ALDEMIK: aha, ted Ti pisu ve vzkazech.

Prectu si to tady v klubu
    LAURA
    LAURA --- ---
    ALDEMIK: doufam, ze se situace brzy uklidni a budou mit prostor si tu strasnou zkusenost odzit. za novinarske hyeny je mi stydno, jak muze byt nekdo tak bezcitny..
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Tak mám aktuální zprávy, nebudu sem psát detaily, ale šlo o závažný zdravotní problém neřešitelný ani v porodnici. Poměrně jednoznačně. Naštěstí.
    Oba rodiče jsou v pořádku, jen místo klidu na to, nějak to vydýchat, musí odhánět fotografy ze sousedních zahrad.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ALDEMIK: Abych byla přesná, mít dítě na břiše nám důrazně nedoporučovali z důvodu úzké vysoké nemocniční postele - prý stalo, že někdo neodhadl síly a dítě spadlo. Já osobně na to částečně pekla a jistila bok polštářem, částečně si nasunula jeho postýlku na svoji postel, takže ležel prakticky vedle mě, resp. na mojí paži.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ORIKA: Aha, já rodila v Mělníce, monitory dechu standard (třetí den už ho neměl, protože tam byl zrovna šílený nával a dali ho přednostně čerstvému novorozenci), byly jsme dvě na pokoji, takže když jedna šla do sprchy, druhá tam byla, když ne, bylo nám doporučeno na chvilku odvézt dítě na postýlce na sesternu. V Kladně je to podobně, Neratovicích taky, Motol nevim, protože je na mě moc velký a neuvažovala jsem o něm. Dítě jsem měla v pojízdné postýlce jen když to bylo nezbytně nutné, jinak mi leželo na břiše (a spalo a já si četla, většinou).
    Nedokážu si představit, jak by se tam něco takového neodchytlo hned.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ALDEMIK: ja si nejak neumim predstavit, jak by se konkretne tomuto dalo v porodnici predejit..s prvnim synem jsem v porodnici byla, monitory dechu rozhodne nebyly ve standardnim vybaveni, miminka jsme mely povinne v pojizdne postylce, kdyz syn usnul a ja sla do sprchy/najist se/taky spala tak jsem nemela sanci vcas zaregistrovat kdyby prestal dychat..tak si myslim, ze by mi pritomnost sebelepsiho doktora a vybaveni v takove situaci byla k nicemu :-(
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ADD: Nevím, pošta
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    LAURA: Je. Doufám, že se navíc neukáže, že to byla nějaká banalita typu vdechnutí plodové vody, aby si nemuseli po zbytek života vyčítat, že tomu šlo pobytem v nemocnici na šestinedělí předejít. O to víc, že to, pokud vím, neměli natvrdo dané, že budou rodit doma, a spádová porodnice je velmi vstřícná a s dobrou pověstí...
    Jsou to jedni z nejúžasnějších lidí, které znám, tohle bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli, ale že se to stalo zrovna jim, je o to horší. Mají dobré zázemí v rodině a jsou věřící, snad to nějak ustojí...
    Co mám informace, tak porod proběhl v pořádku, vše OK, po asi šesti hodinách děťátko z ničeho nic přestalo dýchat a prostě to nestihli - a asi ani nemohli. S velkou pravděpodobností riziko nejenom domácích, ale i ambulantních porodů, které si prostě vybralo svoji daň :-(
    ADD
    ADD --- ---
    ALDEMIK: Znam je?
    ADD
    ADD --- ---
    ORIKA: Jednak tragedie, jednak moje nadeje, ze se tu s matrikarkama pujde domluvit, je dost ohrozena. :-(((
    ALDEMIK:
    LAURA
    LAURA --- ---
    ALDEMIK: :( to je hrozné
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam