• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    BLANITCHKA: Tak já bych s bojem, ať jde o cokoliv, byla dost zdrženlivá. U matky odmítající léčbu dítěte (dosaď si třeba hnusnou smrtelnou ale léčitelnou nemoc) nebo něčeho podobného asi nenecháš úplně volné pole. Nebo myslíš, že by stát neměl děti chránit vůbec a bylo by čistě na jejich rodičích, jestli a čím je budou léčit? Vím, že je to příklad z jiné sféry, porod není nemoc, ale cokoliv jako cokoliv...
    Samozřejmě souhlasím s tím tuhle hranici přenastavit a pravidelně aktualizovat, o tom žádná...
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    LAURA: já vím. dneska mám asi malý zen a tak jsem se nechala unést... :))

prostě celý koncept:
    "my víme, co je pro vás dobré a když to nepůjde jinak, tak vás k tomu donutíme násilím, nebo eliminováním jiné volby"

je mi fundamentálně proti srsti, že mi přide důležité za to bojovat. Ať se jedná o cokoliv.
    LAURA
    LAURA --- ---
    BLANITCHKA: DOUPLE má trochu pravdy, JXD prostě cíleně provokuje.. ale taky se musím ovládat, aby mě to nenasralo, protože tenhle přístup je přesně důvodem toho, proč u nás porodnictví je v takovém stavu v jakém je.. na rodičce a jejích přáních nesejde, všichni víme lépe než ona co je potřeba s jejím tělem a jejím dítětem udělat.. Takže jsem se jen zhluboka nadechla a poděkovala v duchu za všechny osvícené muže, kteří nemají zapotřebí jednat se (svými) ženami jako s lidmi druhé kategorie.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    LAURA: No to je píčus teda..... Citím, jak mi stoupá adrenalin jak to čtu. Jasně, těhotná je nesvéprávná a otec má právo s ní jednat jako s nesvéprávnou a rozhodovat za ni. Kdyby takový kecy nebyly inherentně tak nebezpečný, tak je to usměvné.

Vždycky si vzpomenu na to, jak zneužitelné je operovat s nesvéprávností a jak jsou tyto lékařské systémy k tomu náchylné. Ať už režimem nařízené nucené psychiatrické hospitalizace s elektro-konvulzní léčbou za komančů (třeba popsáno skvěle v Žítkovských bohyních).

DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    LAURA: je to master troll, jina moznost neni.
    LAURA
    LAURA --- ---
    LAURA: "V nemocnici se šance dítěte přežít zvýší o stovky řádů. Když nastane překotný porod, musí být rodička na sále za čtyři minuty,“ říká Houdek." Koukám pan Houdek (šéf záchranářů) čerpá ještě z lepších statistik než JXD.. ten tvdrí, že šance dítěte na přežití je v porodnici 4x vyšší než u domácího porodu, tenhle tvrdí že nekoliksetkrát vyšší... hm. Hlavně že ostatní označuje za pseudoodborníky.
    LAURA
    LAURA --- ---
    Smrt dítěte po domácím porodu nikdo nezavinil, prokázala pitva - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...roztokach-u-prahy-da9-/praha-zpravy.aspx?c=A140710_2080778_praha-zpravy_mav
    LAURA
    LAURA --- ---
    Na smrt dítěte, které zemřelo po domácím porodu, prý místo nemělo vliv – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...3-na-smrt-ditete-ktere-zemrelo-po-domacim-porodu-pry-misto-nemelo-vliv.html
    LAURA
    LAURA --- ---
    LAURA: "Myslím, že k tématu domácích porodů by se měli konečně začít vyjadřovat muži místo žen, a ne slovy, ale činy. To jest - pokud partnerka ještě před početím oznámí svůj úmysl rodit doma, je načase najít si partnerku jinou, rozumnou, a od té bláznivé domarodičky okamžitě odejít a nedat jí ani kapku spermatu. Pokud začne mluvit partnerka o rození doma v průběhu těhotenství, nezbývá partnerovi, než aby jí popadl za ploutev, zavedl k nejbližšímu psychiatrovi, a pak dohlédl na to, aby neuroleptika - prášky proti psychóze, které jí psychiatr nejspíš předepíše - pravidelně užívala. Ženy prostě nejsou schopny pochopit evidentní skutečnost, že domácí porod ohrožuje jejich rodící se dítě čtyřikrát víc než nemocniční porody. Když domarodičky nepřičítají zkušenost dalších a dalších úmrtí doma rozených nemluvňat, lze bez přehánění konstatovat, že nejsou v úplnosti příčetné. A proto by měl o místě porodu rozhodovat nikoliv matka, ale otec dítěte."
    FIFI
    FIFI --- ---
    ALDEMIK: souhlas, můj manžel jel zrovna kolem a viděl, jak jeden člen rodiny s policisty na ulici mluví.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    OXIS: Neboj, proběhne. Tohle není rodina, která by si nechala jen tak něco líbit, současně jsou velmi inteligentní a nekonfliktní, takže ani nehrozí, že by se to zvrhlo do tupého osočování. Myslím, že už se z nejhoršího oklepali a na něčem pracují, údajně tam byli naprosto šílení policisté (dojeli dřív než záchranka) a naprosto úžasná, profesionální a podporující záchranka. Kdyby něco neproběhlo ze strany státních institucí, proběhne to ze strany rodičů, neboj.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TABBY: to je strašný...o tomhle by se mělo psát...o "úžasném" přístupu našeho zdravotnictví v těchto případech, stejně jako o přístupu policie!
    OXIS
    OXIS --- ---
    Bohužel předpokládám, že tahle zpráva už médii neproběhne. :(
    ALDEMIK
    FIFI
    FIFI --- ---
    TABBY: no to je hrozne.

TABBY
    TABBY --- ---
    ALDEMIK: A vyslechy :( Zname zemrelo dite tri dny po domporodu loni, a na poslednim vyslechu byla pred dvema tydny. Coz je silene zvlast v kontextu toho, ze dite melo vadu, kvuli ktere ji opakovane nutili v tehotenstvi k potratu.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ALDEMIK: zvyseny pocet automobilu v one oblasti jsem opravdu dnes zaznamenala, vsadim se, ze to jsou autaku tech novinaru.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ALDEMIK: aha, ted Ti pisu ve vzkazech.

Prectu si to tady v klubu
    LAURA
    LAURA --- ---
    ALDEMIK: doufam, ze se situace brzy uklidni a budou mit prostor si tu strasnou zkusenost odzit. za novinarske hyeny je mi stydno, jak muze byt nekdo tak bezcitny..
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Tak mám aktuální zprávy, nebudu sem psát detaily, ale šlo o závažný zdravotní problém neřešitelný ani v porodnici. Poměrně jednoznačně. Naštěstí.
    Oba rodiče jsou v pořádku, jen místo klidu na to, nějak to vydýchat, musí odhánět fotografy ze sousedních zahrad.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ALDEMIK: Abych byla přesná, mít dítě na břiše nám důrazně nedoporučovali z důvodu úzké vysoké nemocniční postele - prý stalo, že někdo neodhadl síly a dítě spadlo. Já osobně na to částečně pekla a jistila bok polštářem, částečně si nasunula jeho postýlku na svoji postel, takže ležel prakticky vedle mě, resp. na mojí paži.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam