ADD: V žádném případě Tě nenutím, abys to, co dělají, Ty považovala za rozumné.
Nakolik jsem reagoval na Tebe (ale říkal jsem, že mi jde o obecnější věc a že se vlastně omlouvám, že to posílám jako reakci zrovna na Tvůj příspěvek), šlo mi o to, že považuju za scestné stavět se k tomu stylem "oni 'nám' kazí jméno" - oni nejsou žádní členové nějakého klubu, kterým by mělo jít v první řadě o to, dělat mu dobré jméno.
Dobře, tady v tom případě to můžeš brát jako zbytečné válčení, které ani nekoresponduje s jejich obecným životním stylem. (I když nevím, proč by nemohli pracovat, platit nájem apod., kdyby odmítali razítka apod., ale to je teď úplně jedno a oni asi razítka obecně neodmítají, jako zdůvodnění tam čtu: "„Úřad nemůže svévolně požadovat lékařské vyšetření. To je proti lidským právům,“ domnívá se Luboš V." A zkrátka se třeba rozhodli hájit tenhle princip, třeba je pro ně důležitý.)
Ale připomínala jsi v tý souvislosti situaci, kdy Tvému dítěti říkali Půlnoční bouře; mělo-li by být v podtextu, že se rodiče Půlnoční bouře chovali nezodpovědně, protože kazili jméno těm, kdo rodí doma (doufám, že nebylo), považoval bych to opravdu za scestné uvažování - oni afaik jednali zcela v souladu se svým celkovým způsobem života, porod doma byla jen jedna z mnoha věcí. Tobě se jejich způsob nemusí líbit, ba nemusíš ani být liberální a můžeš jim ho chtít zakazovat, ale zlobit se, že staví do špatného světla Tebe, bych prostě považoval za na hlavu postavené. (Zlobit by ses podle mého případně měla na lidi, kteří Tě s nimi házejí do jedno pytle.)
Na obecnější rovině - ale teď to opravdu nevztahuj na sebe, nic takového opravdu nechci z toho jednoho příspěvu vyvozovat - mi přijde prostě (tragi)komické, když se v klubu o domácím porodu a podobných diskusích občas mluví o "lesanách" a "alternativních magorkách" se stejným opovržením jako o "domorodkách" v diskusi mediků.