• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    FIFI
    FIFI --- ---
    TABBY: Markétě Šichtařové? Ta ma uz 4 deti?
    TABBY
    TABBY --- ---
    GRANTORINO: Hele, ja to nevim, neprekracujes nahodou nejake kvoty? Jako dve deti, chlapecek a holcicka, a slus! :) Urcite jsi zabrala misto nejake maminecce, ktera chtela poctive konzumovat veskerou peci, vcetne planovane sekce ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GRANTORINO: Svobodovi, ne Sobotkovi. Oba Bohuslavové, ale rozdíl mezi nimi značný.
    TABBY
    TABBY --- ---
    FB mi sdelil, ze se M. Sichtarove narodilo doma ctvrte dite. Ta musi lezt odpurcum domacich porodu taaaak krkem...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Před dvěma hodinami na FB, Bohuslav Svoboda:

"Rozhodl jsem se připravit návrh zákona, kterým zamezíme porodům doma bez dozoru lékaře. Jsem hlavně táta a porodník a právě díky svému povolání vím, jak při porodu záleží na každé vteřině. Zájem na domácím porodu má pouze matka, nikoli nenarozené dítě, které se rozhodnout/bránit nemůže. Ani rodiče nemají právo brát novorozeněti šanci a nesmí za něj v jeho neprospěch rozhodovat. Zkušenosti z posledních let, kdy se porody doma začaly provádět jsou více než varující. Díky změněným životním podmínkám se porodnictví v současnosti zásadně změnilo, děti jsou v průměru a l000g větší než dříve, ženy mají díky pracovní zátěži a jinému stylu života jiné pánevní rozměry, dnes jsou těhotné i ženy, u kterých dříve těhotenství nebylo možné a to vše zvyšuje významně procento porodnických komplikací, které jsou v podmínkách porodu doma neřešitelné."

Tak nevím, jestli tímhle nahoní kýžené politické body.
    FIFI
    FIFI --- ---
    LAURA: to uz je snad nejaka kampan PROTI, ne???
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LAURA: A imidž žen rodících doma jakožto vražedkyň svých dětí budiž dokonána...
    LAURA
    LAURA --- ---
    Novorozence utloukla o zeď matka po domácím porodu. Policie hledá další svědky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...ence-utloukla-o-zed-matka-po-domacim-porodu-policie-hleda-dalsi-svedky.html

heslo domácí porod zaručeně táhne... :( (a mně už je z toho fyzicky špatně, oni prostě smazali rozdíl mezi plánovaným domácím porodem a utajeným porodem za účelem likvidace dítěte..)
    OXIS
    OXIS --- ---
    ZUZKAOU: to mi připomíná, že v místní porodnici nedávno umřelo miminko, podrobnosti nevím, ale matka s tím chtěla jít do novin, jenže místní noviny o tom odmítly psát... Ale opravdu vůbec nevím, jaké byly okolnosti úmrtí.
    LURA
    LURA --- ---
    ZUZKAOU: To je neskutečný
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ústavní soud: Mediální lynč po porodu doma nemusí být prošetřen - Liga lidských práv
    http://llp.cz/2014/08/ustavni-soud-medialni-lync-po-porodu-doma-nemusi-byt-prosetren/
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    LAURA: Toto by se mělo říct těm moderním tetkám, co propagují porody doma! +26
    LAURA
    LAURA --- ---
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    ADD: Nojo, tak třeba by si průkazku byla taky nějak naplnila, kdyby věděla, že bez toho budou problémy. Zpětně už to ale zařídí těžko.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAIRRA: já ti minus nedala, ale není to to samé, jestli někoho odváží vrtulník, aby nedošlo k prodlení, tak to mělo svůj důvod a to jí měli jako nechat vykrvácet? Oni by ho imho nenenasazovali, kdyby to nebylo nutné, zatímco ten druhý, tebou citovaný koment má hlavu a patu.
    ADD: pokud vím, tak náhradní matka zlegalizovaná nově je
    ADD
    ADD --- ---
    CICHLASOMA: Právě to "před pár měsíci" - prostě to je podezřelé. A plnou těhotenskou průkazku jde mít i bez lékařského vyšetření, naplnila jsem tak za nesouhlasného nadávání (vyměněn) a smutného povzdychávání (oceňováno) doktora dvě. :-)
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    ADD: Nojo, ale pokud chce stát mit jistotu, tak nevim, jak to zařídit bez lékařskýho vyšetření, což mi přijde být, jak řečeno, už přílišný omezování svoboda, nota bene, když ta paní dokonce měla od doktora papír, že před pár měsíci těhotná byla.
    Stát se brání, ano, ale to je na stejný úrovni jako že brání domácím porodům s nějakou asistencí. Má snad nějaký legislativní páky, ale to podle mě není dobře.
    (Ovšem Tvůj postoj, že ti rodiče možná tím zabejčeným postojem zbytečně přilévají olej do ohně, chápu.)
    ADD
    ADD --- ---
    CICHLASOMA: Já to teda pochopila tak že matrice by to asi i stačilo, kdyby poslední záznam v průkazce nebyl z 14. tt. Jestliže máš poslední záznam týden před termínem a za deset dní dorazíš, že se ti včera narodilo dítě, vypadá to přece jen líp. Ženská, která v 15. týdnu potratí, má dost času sehnat si náhradní matku, která nestihla zařídit si potrat a dítě nechce. Což je zrovna ten případ, který já bych zlegalizovala, ale aktuálně legální není, takže těžko se divit, že se tomu stát snaží zabránit.
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    ADD: (No už jen upřesnění - "Třetí den jsem šel na matriku, ale tam vůbec nevěděli, co mají dělat. Musel jsem tam na dvakrát s tím, že jsem jim dodal kromě našich občanských průkazů a rodných listů také čestné prohlášení o narození dcery a těhotenský průkaz". Podle mě by matrice tohle mělo bohatě stačit (teď nemyslím dle platných zákonů, to může být složitější, ale jaksi "ideálně"). Samozřejmě by to nějaké podvody teoreticky mohlo umožnit, ale to se nedá nic dělat, snaha tomu zabránit podle mě vede k přílišnýmu omezování svobody. Ale to už je jiný téma, než o který mi původně šlo, tam jsi mě uklidnila, že jsi to nemyslela nijak agresivně či opovržlivě. :) )
    ADD
    ADD --- ---
    CICHLASOMA: Mně přijde divné, že by jim samým nebylo jasné, k čemu by mohlo vést, kdyby matrika vydala rodný list komukoli, kdo přijde a prohlásí, že má doma dítě. Půlnoční bouře byla zmíněna ne proto, že by mi vadilo být spojována s životním stylem jejích rodičů, ale jako doklad, že k tomu spojování dochází a že není od věci si to uvědomovat. A jo, když po domácím porodu dorazím s pistolí, poškozuju všechny, kdo chtějí rodit doma. Pochopím, jestli odmítají gynekologické vyšetření, ale nějaký doklad prostě třeba je, a to, čemu nerozumím, je, proč nehledají schůdné řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam