• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    TABBY
    TABBY --- ---
    TORUVIEL: Mno, jestli jsou to Staty, tak vsechny tyhle nakladne testy plati rodina ze sveho, ne? Navic "materska" je tam 8 tydnu, coz samo o sobe mi prijde dost likvidacni...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Tak chtěla jsem taky napsat, jak mě nevyspání drtilo a tak...ale pak si zase říkám, zlaté "obyčejné" nevyspání... http://becomingpeculiar.com/please-pray-for-felix/
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAIRRA: Já nedávám nemoce, ale kvůli tomu že je chytám. Teď se to zvrhlo u mně v nejstrašnější anginu spojenou se zvracením....hrůza. A únavu. Jinak klíďo deset prcků.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    LAURA: to jo, ale i to kupodivu člověk rychle vytěsní, jakmile se zase párkrát pořádně vyspí.. tohle Už nikdy jsem si říkala u nočního vstávání, u eskalujícího období vzdoru, u sérií nemocí.. a stejně ejhle, čekám třetí, zase bude porod, plíny, nespaní, všechno.. a mně to nějakým způsobem připadá jako poprvé :) Příroda to má zmáklý ;)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KAIRRA: kdyby byly deti jen o porodech, tak jich mam klidne deset.. pro me je zasadni problem dlouhodoby nedostatek spanku. tohle "uz nikdy" prohlasuju prave ted, kdyz je mladsimu necelej rok a ja se uz necelej rok poradne nevyspala.... :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ALI_EN: já jsem Tohle už nikdy prohlašovala během první doby porodní, těsně po porodu jsem byla vysmátá že jako pohodička a klidně budu rodit hned znova (hormony fakt dovedou z člověka udělat leccos), to mi vydrželo tři dny a až pak jsem se začala rozpomínat, jak moc to asi bolelo. A u druhého porodu se mi to vygumovalo úplně, pamatuju si to jen jako takovou fušku typu zvedání pytlů s cementem :D
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KFF: to by me zajimalo. ja trochu lituju, ze jsem pobpriteli chtela, abysme se na porod vratili z Thajska. Ted si myslim, ze jsem byla pitoma

KAIRRA: jojo vyjadruji se vetsinou hodne prehnane. ale mozna taky zalezi, kdy po porodu to psala (necetla jsem to, jestli to tam zminuje). jako asi spousty zrnskejch moje prvni noc po porodu byla Tohle uz fakt nikdy; druha No bylo to k posrani, to jo; treti No porod, no; a pak uz jsem jenom vzponinala na to, jak bylo krasny, kdyz malej pri posledni akci vyklouz :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    GRANTORINO: az na to dohadovani s doktorem. Ale jinak ano, z vlastni zkusenosti vim, ze to jde :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    32. minuta, porody do vody, dost hezká reportáž, na to, že na nově... to se ČT se svýma 168 minutama má dost za co stydět. http://novaplus.nova.cz/porad/vikend/video/3403-vikend-2-12-2014/
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Low-risk pregnant women urged to avoid hospital births | Life and style | The Guardian
    http://www.theguardian.com/...dstyle/2014/dec/03/low-risk-pregnant-women-urged-avoid-hospital-births
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KAIRRA: Ona je pokud vím z Kanady, ale jinak si myslím, že se tak jen (pro nás třeba přehnaně) vyjadřují. Mně se to líbí, aspoň je ten report živější, ne tak stroze popisný.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TORUVIEL: hele to je zajímavý, je to několikátý porodní report od američanky, kterej čtu, kde se velmi expresivně popisuje bolest slovy, která by imho češka nikdy nepoužila, určitě ne ve veřejném článku (agony, so much oh my god pain, ..). Češka napíše Dost to bolelo. Je to tak že si hrajeme na drsňačky nebo obecně Američani používají pro nás přehnaná vyjádření nebo oboje? :)
    Jinak pro upřesnění, mně se líbí že ta bolest pro ni není důvod odsoudit nemedikovaný porod, pokud vím tak v USA je to celkem rarita, když někdo nemá aspoň rajskej plyn..
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Moc pěkný porodní report od mé oblíbené blogerky...
    Felix Victor’s Home Water Birth Story
    http://becomingpeculiar.com/felix-victors-home-water-birth-story-2/
    KFF
    KFF --- ---
    Pardon za mirne OT (a za to, ze nekteri z vas to ctou ponekolikate), ale neni tady nekdo, kdo se chysta rodit v zahranici (porodnim dome nebo v pratelske porodnici) (zejmena proto, ze nema duveru v ceske porodnice, ale zaroven z nejakeho duvodu nechce rodit doma) a byl by ochoten mluvit pred kamerou? Kamaradka toci dokument o porodnictvi v Cechach, domacich porodech atd. a zajimal by ji i tenhle uhel pohledu. Kdyztak prosim piste do posty, diky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Pece PP a narok na PPM - klik.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    víte o tomhle?

Jak se přidat k revoluci růží?

Položte růžové růže před dveře porodnice, kde Vám bylo vykonáno násilí, anebo kde se k Vám chovali neuctivě a bez respektu.

Můžete napsat i pár vysvetlujících řádků jako vzkaz.
    Dokumentujte, vyfoťte nebo naskenujte potom Vaši růži a nasdílejte to s hashtagom ‪#‎rosrev‬ zde na facebooku.
    pokud chcete zůstat v anonymitě, pošlete nám fotku do zpráv a my to zveřejníme za Vás na stránce Czech Roses Revolution na Facebooku.
    (Podobná akce v USA s hashtagom ‪#‎BreaktheSilence‬ (‪#‎PřerušMlčení‬) měla v revoluci za nenásilné porodnictví velký úspěch).

Nemlčte, i když to bolí. Tady ticho neléčí.

víc infa tu https://www.facebook.com/pages/Roses-Revolution-Czech-Republic/127782267391976?fref=nf
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ULILIA: Milada kamarádce říkala, že by bylo škoda o takové místo přijít, když už se tam toho tolik vybudovalo a Věra mi řekla, že prostě byl čas a že už zas chtěla dělat s Miladou a představila mi sympatickou mladou holku co je její pravá ruka. Takže vím prd:)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TABBY: taky mě to děsí a to jsem tedy neznala ani tyto podrobnosti, mám strach, že to bude třeba jako v Americe, kde si jich naberou dvanáct najednou a v lepším případě si jich nevšímají.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    LAMIA: Aha, v tom prípade pardon a vďaka za čerstvé info. A vieš, čo ich viedlo k návratu? Zmena primárky?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    BARBARA0709: jen mají plno do března prý
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam