• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    LILY: ne, mam pindika :)
    LILY: propagandy nemam rad
    KOTENCE: je to snad zakazany nesouhlasit ?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    R3S3T: jak muzes nesouhlasit s cizim důvodem?
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: nebo tě zaujala taková ta propaganda, že domorodičky jsou neinteligentní osoby kašlající na dítě a hledící jen na to, aby se mohly při porodu povalovat v posteli místo zodpovědného přikurtování nožek ke koze?
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: jsi snad žena, která se rozhodla rodit doma?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    LILY: nesouhlasim
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: už to tu jistě bylo omíláno tisíckrát, ale ženy rodí doma právě proto, aby se pokud možno vyhnuly komplikacím a zbytečným úmrtím.
    LILY
    LILY --- ---
    Strávila jsem teď týden na semináři s jednou PA pracující v nemocnici (mimochodem velmi vnímavou a vidící souvislosti atd.) a mluvila i o řekněme morálním dilematu, že vidí, že se tam dějou často věci, které nepovažuje za správné, ale protože je součástí systému, tak se tomu musí podřídit.
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    ten zakaz je samozrejme dementni asi jako tato vlada . Vsechno se zakazuje , prikazuje a neni moznost volby . Chteji z nas mit jen ofce , ktery poslouichaji na pisknuti .
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: to každopádně. Já jsem příkladem člověka, který je za to rád a který by tady možná bez nemocnice nebyl, stejně jako moje dítě. Ale stejně tak jsem byla ráda za to, že v době mého porodu ještě byla možnost rodit doma, aniž by mně nebo porodní asistentce kvůli tomu někdo vyhrožoval nebo mi to zakazoval apod.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    R3S3T: no a proto si tam asi člověk přeje mít tu porodní asistentku...? (mmch doma máš asistentku nonstop u sebe zatímco v porodnici jsem se při prvním nemohla na sestru dozvonit hodinu a půl, takže zrovna slovo zanedbání bych fakt nevytahovala)
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: zejména muži jistě rodili víckrát, než běžná žena. :)))
    Pardon, pokus o vtip. Měla jsem prostě na mysli domácí porod, kde je přítomná porodní asistentka.
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    LILY: nemoc to neni , je to prirozena vec , ale muzem byt radi , ze tu mame tu vymozenost a porodnice tu jsou .
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: nezapomeň, že porod není nemoc. Teda minimálně do té doby, než do ženy začnou rvát nejrůznější medikamenty, měřit ji přístroji apod.
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    LILY: protoze s tim mas mene zkusenosti nezli doktori , ono to neni jen o tom si neco precist
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: ano
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    LILY: ptas se proc je vice nez pravdepodobne , ze doma neco zanedbas ?
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: to máš z toho, že se vykecáváš s chudáky lékárníky. :)
    R3S3T: proč je to více než pravděpodobné?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    YEETKA: kdyzbych to zavinil nehodu ja a deti by zemreli , sel bych se zastrelit
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    R3S3T: a co bys dělal, kdyby jsi měl vážnou autonehodu s dětma v autě?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    OXIS: pekny , smutny ,
    co by jsi ale delala s tim doma , kdyzby se ti tohle prihodilo ?
    LILY
    LILY --- ---
    KAIRRA: tak to příště nemusíš. Lidi to kupujou i na přebalování. Prodáváme je docela běžně, aniž by kolegové podezřívali těhotné z jakýchkoliv přestupků proti správnému rození. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam