• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    puvodne jsme rodili v minstni porodnici (dle lokality) , zena s ni byla celkem spokojena . Normalni porod.
    Podrujehe si nechala neco nakukat od kamaradek (nevim, nemlivili jsme pak uz o tom) , vybrala si jinou nemocnici , cca 100km+ daleko , navic k tomu chtela nejaky nadstandard , samozrejme placeny ( a slusne zaplaceny)
    Mno a chvili pred porodem nam rekli co ? ... ze tam maji kontrolu z hygieny a ze maji zavrino. ... coze ? valil jsem bulvy
    Tak jsme se rozhodli opet pro lokalni , ve vsem nam vysli vstric , uplne ve vsem . Absolutni luxus. I na operacni sal me pustili , i s kamerou .
    Byl to kluk jako buk, nechal jsem jim tam 3kczk , jako podekovani pro operacni tym.
    Narodil se pred 2.5 lety , jmenuje se Damian , narodil se (o 4ri dny ) na moje narozeniny 36 narozky . Tz. stejne znameni ve zverokruhu, tak i v cinskem , byk ve znameni draka , nebo drak ve znameni byka ? .. nevim

.... porodnice Nymburk, doporucuji vsem
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ALI_EN: Belgie ne, ale pravni ramec to bez problemu umoznuje a neporadaji se zadne hony na carodejnice. A v Anglii ted vyslo doporuceni statniho zdravotniho uradu ze zeny s tehotenstvim bez komplikaci by nemely rodit v porodnici/s lekarskym personalem, ale s asistentkami, klidne zcela mimo zdravotnicke zarizeni, protoze je to bezpecnejsi (je vetsi oravdepodobnost ze porod probehne prirozene a bez problemu, nez ve zdravotnickem zarizeni s lekarskym personalem).
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    ALI_EN: jsou nekde nejake statistiky, kolikrat byl volana sanikta / doktor k domacimu porodu z duvodu komplikaci ?

nejak jsme te asi nepochopil s tou sanitkou ,
    mam to chapat tak, ze si zavolas sanitku treba dva dne predem a oni budou cekat , az ji budes potrebovat ? ... kdy se vola sanitka , kdyz je urgentni, ne ?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    R3S3T: kdyby to bylo tak nebzpecny, jak myslis, proc by byl domaci porod v zapadnich zemich beznou zalezitost? tam, kde je adekvatni podpora, jsou pripadny rizika eliminovany. zensky me tu kdyztak opravi, kde se rodi doma a je po pomerne velky procento.. anglie, belgie, nizozemi? nebo nemecko, nejsem si jista.

mimochodem, odrazem ceskyho zdravotnictvi je i tvuj argument Co kdyz sanitka prijede pozde nebo neprijede vubec.
    Jednak si uvedom, ze zenska ma pravo si sanitku zavolat, argumenty, ze si ji vola az kdyz se neco nepovede jsou fakt lichy.. tahle sluzba tu neni od toho, aby se volala k zdarilym zalezitostem.

mimochodem kdyz ja jsem byla v porodnici, byla tam jedna doktorka, resila akutniho cisare, k tomu ji vezli dalsiho a dalsi porodnik potreboval hodinu, aby se dostavil. porodnice neni zaruka niceho.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Kauza domácích porodů: Manipulace jak trám. Blog - Markéta Šichtařová (blog.iDNES.cz)
    http://sichtarova.blog.idnes.cz/c/439162/Kauza-domacich-porodu-Manipulace-jak-tram.html
    LILY
    LILY --- ---
    WITCHIE: já už sem právě raději nechodím, ale po tom článku na idnes a poté, co jsem měla den předtím dosti živý sen (kterak rodím a protože PA k domácímu porodu nesměly, tak jsem šla do nemocnice a sen byl poté už akorát plný strachu ze smrti a zoufalství a marné snahy se i v tomto prostředí uvolnit), tak jsem sem zavítala a holt jsem zrovna narazila na jednoho z těch typických rozumbradů ala "rozhodně nejsem proti porodům doma, ale měly by je pozavírat, když se něco posere, protože moje žena měla v porodnici komplikace", tak jsem si to neodpustila a střihla po letech jedno nikam nevedoucí kolečko.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    (A jinak pro vsechny: jsem vcera doufala, ze se na ten blabol nikdo nechyti... Vzdyt uz to tu bylo tolikrat, presne jak pise Toruviel)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    R3S3T: vtip je bohuzel v tom, ze ono by se to doma dost pravdepdobne vubec neprihodilo. Spousta komplikaci je zpusobena PRAVE tim, ze porod probiha v porodnici. Vzhledem k tomu, ze jsi o tom zatim vubec nic necetl tak nebudu travit cas vysvetlovanim, venuj ho tomu nejdriv ty nez zacnes vykrikovat nazory bez zakladnich znalosti veci (a pripoj k tomu i zopakovani pravopisu). Znas to jen z jedne strany "doktori vedi vsechno a umi resit komplikace". Bohuzel je tu druha strana reality, a sice ze jejich pristupem a nastavenim a organizaci porodnictvi ty komplikace taky zpusobuji. A pak jsou jste za hrdiny, kdyz je kuchnutim rodicky, ktera mohla v klidu sama porodit, napravuji. Neni to 100% pripadu cisaru, ale mnoho jich skutecne do tehle kategorie patri. A jsou snad oni zodpovedni za ublizeni na zdravi, kdypak maji zeny trvake nasledky ze zbytecneho cisare? Nejsou. Jsou za hrdiny co zachranuji zivoty. Fakt si neco nastuduj nejdriv.
    Je neuveritelne ze kdyz pochybi lekari, tak jsou lidi ochotni to donekonecna omlouvat "ze to asi lip a jinak neslo", jako by byli skorobozi. Zatimco zena ktera se na porod dlouhodobe pripravuje s kvalifikovanou asistentkou, tak je uz predem vrazedkyne. Tomu rikam vymyte mozky.
    LILY
    LILY --- ---
    Jinými slovy, (přehnaná) kontrola nerovná se nižší riziko.
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: protože ženy chtějí rodit tam, kde je to pro ně konkrétně co nejbezpečnější.
    Pro někoho to znamená rodit v nemocnici, pro další doma s PA, pro spoustu lidí jsou to třeba neexistující (aspoň pokud vím) porodní domy...
    A myslím si, že je nesmyslné nutit všem jen jednu jedinou (podle kohosi cizího vybranou) volbu. A nikdo by neměl být za svoji volbu co největšího bezpečí pro sebe a dítě trestán (ať už nesmyslně vysokými pokutami nebo vězením nebo jakkoliv jinak).
    GAF
    GAF --- ---
    R3S3T: ale ty o osudu ostatních nerozhoduješ, víš :D ?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    KAIRRA: dej pak echo , jak to dopadlo , ale verim ze dobre
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    KAIRRA: lidi delaji ruzne kraviny a podcenuji laviny , .. uz Mladek o tom zpival
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    R3S3T: díky :)
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    KAIRRA: tak preji klidny a bezproblemovy porod
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    R3S3T: hmmm, takze jsi volal sanitku, rikas... Tos nam teda pekne pokazil statistiky.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    R3S3T: proč to ty lidi dělají, jezdit takhle nezodpovědně mimo civilizaci, žejo? :)) Necítils zodpovědnost za své děti, mohly být bez otce!

pardon, tohle je až příliš snadné, dobrou noc :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KOTENCE: ty jsi ale neměla mít něco pod kontrolou, ty jsi měla být pod kontrolou :))
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    KOTENCE: slepaka jsem riskoval , diagnostikoval jsem si , ze je to prave slepak , po cca 24hodinach bolesti jsem si zavolal sanitku (ve 4h rano) , doktor mi rekl jen , ze jsem mel sakra stesti . Bylo to letos v cervenci . esic pred tim jsem byl 14 dni v norsku , stat se to tam, tak nevim co bych delal . Nejblizsi nemocnice byla cca 100km daleko
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    R3S3T: krome toho, ja jsem teda v porodnici vubec nemela pocit, ze to mam pod kontrolou. Spis me porad nekdo rusil a vytrhaval ze soustredeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam