• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TABBY: a co si tam vzít dulu místo chlapa, když ho tam nechcete?
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDELICEK_ANDY: No, zjistis, ze to neni takove legrace... Mam kamosku tesne pred porodem a jak s ni mluvim, tak mi vice a vice dochazi absurdita cele situace v ceskem porodnictvi. Shodly jsme se, ze chlapa pri porodu vlastne nechceme, ale samozrejme ho do porodnice bereme, abychom tam vubec meli nekoho, kdo kope za nas, protoze zdravotnikum se verit neda. Presneji: byla-li by moznost vybrat si na zacatku tehotenstvi PA, ktera bude po cele tehotenstvi o budouci matku pecovat a nasledne ji doprovodi k porodu, tak si rodicka muze byt jista, ze ji PA nelze (nesdeluje pouze informace, ktere se ji hodi) a jejim hlavnim zajmem neni "hlavne aby mne nezalovali". V soucasne dobe, kdyz dorazis do spitalu, tak vubec nevis, co je to tam za lidi, abys k nim mela duveru a uvolnena rodila, to vubec nehrozi...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    GRANTORINO: "akorat nemas narok pa k domacimu porodu a pa nemaji povoleno vest domporody".... a kdo teda má právo vést domácí porody, když ne PA a navíc si je všichni domů zvou? Nebo PA nesmí vést porody doma při "přenášení"? Ještě děti nemám, ale celá ta věc s 40 týdny mi přijde trochu na hlavu. Kámoška lékařka se zkušenostma z celýho světa říkala, že původní Američané (Indiáni) rodili v pohodě v deseti měsících a rasa to byla zdravá jako každá jiná. Mi přijde, že v té naší "moderní" civilizaci se prostě řeklo 40 a dost a pak pod kudlu.
    ta kámoška s Indem super! jsem v podobný situaci (Manžel cizinec, snědý, plán koupit dům v horní dolní a rodit doma), tak že pozdravuju a super článek!
    ADD
    ADD --- ---
    GRANTORINO: Na tom textu mě zaujalo něco, co s porody nesouvisí: všudypřítomný český rasismus. Autorka se sice pohoršuje nad tím, že doktoři komentují "snědou pleť" nebo "oční pozadí jako mají Vietnamci", ale sama napíše "...obě Romky, ale proč ne? Hlavně, když je doktorka tolerantní!" Člověka, který by nebyl rasista, by takovou věc vůbec nenapadlo komentovat, domnívám se.
    Ale jinak dobří "cvoci", fandím jim. Těch zaniklých vesnic je škoda, leží vesměs v krásné krajině, Bohu díky za každého, kdo tyhle kraje smysluplně oživuje. A když navíc zachraňují původní dům; mám chuť tam jet na výlet. :-)
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    GRANTORINO: to je jasny, taky bych neotalela kdyby mi to doktori necim oduvodnili, ale vnitrne citim (nejsem medik) ze tohle je proste spravny postup.... kdyz prenasi, sledovat kazdy den co se deje, ale presto cekat na prirozeny zacatek, dokud nejdou ozvy dolu nebo nenastane jina komplikace. Stav plodovky se da prece taky zkoumat kdyz je dite uvnitr. Urcite tam ale jsou rizika, treba stari placenty me napada.. no kazdopadne je treba to posuzovat vzdy INDIVIDUALNE u kazde rodicky zvlast, a ne ze vyvolame protoze uplynul termin. Naprosta vetsina prvorodicek v mem okoli prenasi, nevim cim to je. Uz to beru jako normu. Ted mi PA rikala, ze vypocet terminu je pres 200 let stara metoda a statisticky se ted rodi nejcasteji 41 plus 3. Jak se ty porodni cesty vysporadaji s umele vyvolanym porodem, kdyz nejsou samy pripraveny? Tohle mi nejde do hlavy :) Musi to byt o dost horsi,ne?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GRANTORINO: tak to byla pěkná svině tak doktorka, to je docela humáč. Mně to přijde jako dost neúměrné riziko a jak pak ještě to miminko nemohlo ven, tak jsem se úplně zbrotila studeným potem, ale bylo to jejich riziko, které se rozhodli podstoupit a hlavně,že to dobře dopadlo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GRANTORINO: hele já ti nevím, ale tohle mi přijde jako horror, nemít ověřené, že se tam dostane sanitka, že jí vůbec bude mít možnost zavolat a s tou doktorkou jsem to nějak nepochopila, oni jí řekli předem, že budou rodit doma a ona je podrazila nebo to na ní vybalili až, když se stalo? Vždyť, co se tady ženské ptají, tak si vždycky zajišťují pediatry, které jsou srozuměné, že jde o domácí porod. Ale hlavně, že to dobře dopadlo, informace o tý zpomalovací technice v případě, že "že to tlačí samo", ta mi přijde zajímavá, měla jsem podobné zkušenosti, že mi tělo tlačilo samo.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    a to nejde prostě zůstat doma, nebo na člověka zavolaj policii a násilím odtáhnou do porodnice a vyříznou?
    TABBY
    TABBY --- ---
    GRANTORINO: Hele, ja u druheho ditete uhrala 40 + 11. Ale bylo to drsne. Nebyt velmi mile doktorky a shodou okolnosti preplnene porodnice, vyvolavali by 40 + 7. Jo, a jeste mi napsali, ze nespolupracuji, protoze setrvale odmitam Hamiltona ;)
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    GRANTORINO: ja vedela ze nekde musi existovat system, ktery to ma s vyvolavanim takhle... diky bohu
    OXIS
    OXIS --- ---
    GRANTORINO: já jsem to právě takhle ještě neviděla, proto se ptám proč, to ne, že bych si myslela, že to máš špatně :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    GRANTORINO: asi se zeptám jako úplnej pitomec, ale proč uvádíš 40+17 a ne 42+3?
    TABBY
    TABBY --- ---
    GRANTORINO: Na zacatku mas "nakonec doma" :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Domácí porody: Tatínkové výpráví, jaké to bylo a co bylo jejich úkolem - Žena.cz
    http://zena.centrum.cz/deti/tehotenstvi-a-miminko/clanek.phtml?id=806882
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ULILIA: má plnou kapacitu a na kontrolu po domácím porodu chodí jen v okolí prahy 8.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ULILIA: ta mě třeba odmítla pro naplněnou kapacitu.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    ADD: Možno MUDr. Helena Bartůšková (Praha 8), http://www.mudrbartuskova.cz/index_06.html . Skús jej napísať, reaguje pomerne rýchlo. Nám pred pár mesiacmi kontrolu miminka po dom. porode bez problémov sľúbila, nakoniec jej ale na termín porodu vyšla dovolenka mimo ČR, takže osobnú skúsenosť nemám (bežne chodíme k inej pediatričke).
    ADD
    ADD --- ---
    PETPET: Díky. Snad to nějak vyjde jednoduše, ale čím líp to připravím, tím menší pravděpodobnost, že to bude potřeba. :-)
    PETPET
    PETPET --- ---
    Chapu... Ja chodim ke Konigsmarkove a ta je se vsim rychle hotova. Kazdopadne zna i spoustu pediatru tak kdyby nikdo neporadil tady tak ji zkus zavolat...
    ADD
    ADD --- ---
    PETPET: Byla by radši, kdyby dítě viděla dětská.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam