• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LAURA
    LAURA --- ---
    ULILIA: ta mě třeba odmítla pro naplněnou kapacitu.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    ADD: Možno MUDr. Helena Bartůšková (Praha 8), http://www.mudrbartuskova.cz/index_06.html . Skús jej napísať, reaguje pomerne rýchlo. Nám pred pár mesiacmi kontrolu miminka po dom. porode bez problémov sľúbila, nakoniec jej ale na termín porodu vyšla dovolenka mimo ČR, takže osobnú skúsenosť nemám (bežne chodíme k inej pediatričke).
    ADD
    ADD --- ---
    PETPET: Díky. Snad to nějak vyjde jednoduše, ale čím líp to připravím, tím menší pravděpodobnost, že to bude potřeba. :-)
    PETPET
    PETPET --- ---
    Chapu... Ja chodim ke Konigsmarkove a ta je se vsim rychle hotova. Kazdopadne zna i spoustu pediatru tak kdyby nikdo neporadil tady tak ji zkus zavolat...
    ADD
    ADD --- ---
    PETPET: Byla by radši, kdyby dítě viděla dětská.
    PETPET
    PETPET --- ---
    ADD: tak ta by mela umet udelat vsechna vysetreni, ne?
    ADD
    ADD --- ---
    PETPET: PA samozřejmě máme.
    PETPET
    PETPET --- ---
    ADD: zkus nejakou tu PA v miste kde budes rodit... Oni na to maji vzdelani a drahe to taky nebude. Vetsina umi udelat i tu paticku. A pak to po par dnech das te svoji doktorce...
    ADD
    ADD --- ---
    PETPET: Naše je ochotná přijít, ale kdyby pro ni muž měl jet, nechá mě tu po porodu samotnou a projede nějakých 800 km za den, to je krapet pakárna... Blbý je, že pokud člověk nemá doktora v rodině, nikdo není ochotný se přijít jen kouknout a případně říct "mazejte k odborníkovi". :-/
    PETPET
    PETPET --- ---
    ADD: ja jsem dnes rešila na kontrole u porodni asistentky nechut lekarky vysetrit dite po ambu.porodu. muze to udelat i asistentka a pak doktorce jen doneses papir... Myslim ze u domaciho porodu to funguje stejne.
    ADD
    ADD --- ---
    Naše dětská doktorka postupně odchází do důchodu a aktuálně je v Praze tři dny ze sedmi, takže hrozí, že když porodím v nevhodný čas, nebude dostupná na kontrolu miminka. Nevíte někdo o doktorce (Praha a okolí), která by byla ochotná dítě jednorázově zkontrolovat? Možná bychom k ní pak přešli, až ta naše opravdu odejde do důchodu. Zde zmiňovaná dr. Veselková to odmítla. Díky.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    LILY: Vo fb skupine Porod v domacim prostředí sa to riešilo opakovane, dá sa dohľadať cez lupu. Citujem napr: "Jsem rh minus taky. Pediatr mi vypsal žádanku na vyšetření krve - zjisteni skupiny, nemel s tím problém, když už byl ochotný převzít dítě po domporu, proč nevyhovet i v tomto že.... takže jsme to nemuseli platit a muž s odebranou pup.krví odjel do nejbližší transfuzky v 30km vzdálené nemocnici. Injekci imunoglobulinu jsme zajistili tak, že mi na ni recept napsala známá mudra (nemusí to být gynekolog, klidně jiná, já měla pediatru) a s lekarnou ve meste jsme se domluviili, ze si ji domu brat nebudeme za 1200kč, když dítko náhodou mojí krev mít nebude, tak jsou to vyhozené peníze...ale ze nam ji do druheho dne od zavolani si zajisti, tak se stalo, dcera se narodila v UT, odpoledne jsme meli vysledky a volali lekarnu a ve ST si pro Rhesonativ muž jel, ve CT mi ji naše PA na kontrole poporodní píchla..." Ale sú tam uvedené aj iné riešenia.
    TABBY
    TABBY --- ---

Zavrena diskuse, skoro bych rekla, ze kvuli baraku to nebude...

Jak bydlí architekt Pavel Plánička ve zrekonstruovaném vesnickém stavení  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...k-bydli-architekt-pavel-planicka-ve-zrekonstruovanem-vesnickem-staveni.html

INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    LILY: v 28tt se dělá antiD profylaxe, takže u amb.gynekologa byji měla dostat. http://zdravi.e15.cz/.../vzp-zaznamenava-nespravny-postup-pri-ockovani-anti-d-imunoglobulinem-471664
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: : fet catovci mají Rh- a řešili to tak, že u prvního dítěte před porodem nastoupili na gynekoložku s tím, že buď bude dělat problémy a nebo bude spolupracovat a oni pak po porodu nebudou muset vyjet do porodnice atp. po dlouhém vyjednávání jim to nakonec dali v porodnici den před porodem, protože gynekoložka byla dost ostrá a děcka se rozhodli, že to nemá smysl (jsou dost nekonfliktní a celou situaci zvládli pěkně asertivně)

GRANTORINO: pokud je někdo dostatečně příčetný, aby si sehnal potřebnou látku a uměl si ji aplikovat/případně to měl pořešený jinak, tak nevím co znamená vocaď pocať..
    znám i lidi (a není jich málo) kteří se rozhodli rodit doma koncem pánevním..
    přijde mi, že fakt není na místě lehkomyslně prohlašovat, že ti druzí to dělaj špatně/nezodpovědně, protože já jsme přesvědčený, že je to blbě..
    LILY
    LILY --- ---
    GRANTORINO: já s tebou souhlasím, ale když už si to takhle rozhodla, tak ji chci aspoň podpořit v té co nejmenší rizikovosti.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    WITCHIE: ja zila v domeni, ze u prvniho porodu nic nehrozi... Taky me to zajima.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GRANTORINO: mohla bys prosim popsat a vysvetlit tu konkretni komplikaci porodu timto hrozici? Co presne hrozi? Na co presne potrebujes ty mediky (?? predpokladam ze jsi myslela lekare, nikoliv sudenty mediciny)
    LILY
    LILY --- ---
    Neznáte někoho, kdo rodil doma a měl Rh- a jak to řešil? Kámoška chce rodit doma, ale potřebuje sehnat rh imunoglobulin (název Rhodon). Bohužel doktoři a PA, co jí to doporučují, zároveň nejsou schopni říct, kde by to sehnala. Počítám, že jinde než v porodnici se jí to asi nezdaří, ale i tak se tu raději ptám..
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    ahoj, podstoupila jste některá hypnoporod? prosím o sdílení zkušeností či odkazy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam