• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    FRONEMA: Tohodle zdravotnika znam, je to strasne fajn mladik, pracuje prave s moji mamou, co je doktorka na zachrance. Ted jsem podruhe tehotna a celkem me to tahne k porodu doma, jen by me asi mama vydedila.. Prvni porod jsem mela v porodnici a bylo to hrozne fajn, slo to cele rychle, bez medikace, nikdo to nechtel uspisit, ale sestinedeli byl naopak fakt horor, tam jsem fakt trpela a citove vydirani, ze timhle postupem (nedodrzeni intervalu nebo delky kojeni) zabiju sve dite, bych si priste fakt nejradsi odpustila, tak doufam, ze se podari porodit stejne dobre a nechat se pustit na revers
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FRONEMA: a ač je to OT, po euthanasii v případě těžkých nemocí by štěkl pes vždycky, protože kdo z nás si přeje pomalu a bolestivě umírat na pokračování, ani psa takhle trpět nenecháme, tak proč lidi?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FRONEMA: zajímavý pohled z "druhé strany", ale nechápu ty ženy, že se nenechají vyšetřit, leda, že by byly už vyšetřeny tou PA.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Místo narození: doma - Jan Bradna (blog.idnes.cz)
    http://bradna.blog.idnes.cz/c/74592/Misto-narozeni-doma.html
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    akorát by to fakt mělo fungovat jako pomoc a ne buzerace. Moje kamarádka (rodina dvou vysokoškoláků a tří dětí) žije v mikrobytě, rodila doma, celkově jsou dost pankáči a kdykoliv se někomu na nich něco nelíbí, lze je sociálkou velmi snadno vydírat..
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MAR_TINA: já jsem nechtěla vyznít, že propaguju nezájem o podmínky, v jakých můžou taky děti žít, omlouvám se, dnes jsem fakt komunikačně neobratná.. reagovala jsem spíš na ten witchie příspěvek bez předchozího kontextu. Souhlasím s tebou.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    WITCHIE: ona to podala tak, ze jim socialka chodi kontrolovat karty.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    Omlouvám se za projev, dnes mě dvakrát málem přejelo auto co jelo suverénně na červenou a tak nějak obecně mě společnost dnes .. víteco ;)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    já to absolutně neobhajuju, ale trochu mě vždycky nadzvedne takovýto "proč si vy tam v té ČR neuděláte pořádek".. no třeba proto, že naprostá většina společnosti s touhle praxí emotivně souhlasí. Co je to za 'nepřizpůsobivé', že nejdou na prohlídku, ještě nám to tu rozvrátí, aspoň trochu je vybuzerovat socialkou
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    WITCHIE: třeba sestra v nemocnici, která tu sociálku nepošle, i když interní směrnice případně pouze žitá praxe jí to ukládá..
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    KAIRRA: nejsem si jista jak to myslis s tou ztratou zamestnani - konkretne?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    WITCHIE: ty jsi dobrá, "nechaj líbit", víš kolik lidí s tím bojuje, s nasazením vlastního krku (v podobě ztráty zaměstnání třeba)? Mlčící většina o žádném problému neví, neb se chová podle norem a průměru a když to zaslechnou, odmávnou to jako nějaký marginální extrém
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Tyblaho co to je v CR za teror? Socialka, protoze se nechodi na prohlidky? Dobrej policejni stat. A lidi si to nechaj libit, nestacim se divit.
    Ta mila sestricka zapomnela dodat, ze ji na tebe posle, btw. Sama od sebe z niceho nic se asi socialka nezjevi, ze.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    YEETKA: Neni povinný registrovat dítě u pediatra? Takže ani ty prohlídky, očkování, zubař? Jé, to je super. Nevim, proč to tak řešim teda. Setřička mě ale varovala, že přijde sociálka, když nebudu chodit na prohlídky...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: chvilku jsem přemýšlela, jestli jenom netrolíš..
    v naší zemi není povinné ani registrovat dítě u pediatra, tak postýlka povinná nebude taky :))
    docela fajn kniha, která se zabývá nejen spaním dětí s rodiči napříč kulturami (autorka je antropoložka) je Naše děti, naše světy od M.Small

no kdyby k nám měla přijít sociálka tak bych se asi nesnažila nijak přetvařovat, naopak docela ráda bořím představy a posouvám tak normy (alespoň doufám) někam dál..
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Spíš že se k tomu dřív nedostanu. :-) Sociálka by přišla, jen kdyby nastal problém (hodně komplikovaný porod a žaloba ze strany porodnice nebo tak něco). Myslím, že pokud se na porod chystáš, tak všechno potřebné doma máš, jen ta postýlka je velká a když tam nestojí, tak se na ni každý zeptá. Možná i kočárek. A mám pocit, že hodně lidí je citlivých na pohyb zvířat v místnosti, kde má být dítě. Ale záleží to jen na té konkrétní ženské, která dorazí, povinnost něco konkrétního mít nebo nemít nemáš.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    jo jasný, třeba půjčíme. taky je mi jasný, že to občas něčemu vadí. sociálka chodí v šestinedělí, nebo proč "na konci šestinedělí uklidíme"? co ještě případnou sociálku "zaujme"? jsou třeba nějaký počty kolik brindáků, kolik dupaček a kolik plínek?
    ADD
    ADD --- ---
    MORGAN: Podle mě je snazší přesunout sex na kanape, než celou dobu poslouchat, jestli neslyším dětský nožičky. Z jejich pokoje do našeho cupkaly, z našeho společného do kuchyně ne. (Teď už teda nechoděj ani z jejich.)
    Kluci mají vlastní pokoj tak od věku 4 a 3 roky, spí spolu na manželské posteli. (Měli jsme dvě, tak to tak vyšlo a oni to tak chtějí.)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ADD: My jsme hromadné spaní provozovali chvilku, když jsme se přestěhovali a ještě nebyl zařízenej dětskej pokoj. Je to roztomilý, ale vadí mi na tom dvě věci - spící dítě občas ruší světlo ze dvou laptopů, co si taky taháme do postele a případný sexy time před spaním taky není nic moc. A vyvarovat se obou věcí, případně přesouvat je na gauč či do kuchyně je značně nekomfortní.
    Jinak tak od šesti od rána s náma pidižvík stejně spí, páč už se začíná mlít a s náma poblíž dokáže chrapušit ještě minimálně do osmi. Ale počítali jsme s tím a objednali z německa postel 180x200 (tady ve španělsku takovej rozměr není k dostání).
    Kdy jste přesunuli děti do svých pokojů?
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Takže na tvém místě bych si ji od někoho půjčila a po pár týdnech zase vrátila. Nebo zjistíš, že máš zrovna dítě, které o ni stojí, a pořídíš si vlastní. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Ve starém bytě jsme postýlku měli. Na první dítě jsem totiž tupě pořídila spoustu věcí, které jsou "norma", ale v praxi k ničemu (vede miminčí deka a polštář, nikdy nepoužité :-)). Na dvě děti sloužila jako box na hračky. Teď na třetí porod jsme ji sem dovezli, rozloženou opřeli o skříň, kdyby se porod zkomplikoval a někdo nám sem lezl, aby bylo vidět, že jsme "na dítě dobře připravení", a teď půjde hezky na půdu. Kdybych rodila ještě někdy, zase ji sneseme dolů, opřeme, na konci šestinedělí uklidíme. :-) Postýlka se, bohužel, bere jako norma, žes dítě neplánovala zabít, ale zákon ji pochopitelně nenakazuje a většina dětí o ni nestojí. :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Postylka povinna neni. Nicmene kdyz uz k tobe socialka dorazi, je vhodne pusobit co nejnormalneji...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    nemám zatím zkušenosti, chci se zeptat, jak je to s postýlkou? je nějak povinná? zákonem? nebo mimino může spát s rodiči? dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam