• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    mudr. veselkova nakonec vyhrala. diky vam
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    BARBARA0709: a jak by měl vypadat přístup lékaře v takovém ideálním vesmíru? :)
    ADD
    ADD --- ---
    BARBARA0709: Mně náhodou přístup "toto jsou mé názory, ale respektuju ty vaše, i když vidím rizika x a y" přijde lepší, než kdyby mi doktorka všechno odkývala. Bála bych se, že mě vůbec neposlouchá a na výsledku jí nezáleží. Chci, aby se mnou jednala jako se svéprávným člověkem, který je za své dítě v první řadě odpovědný sám, ale taky jako profesionál, který využije své znalosti a zkušenosti a o jednotlivých záležitostech mi něco řekne a klidně se mě i pokusí přesvědčit, že se mýlím.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    ZEGA: Mňa Nedělková pred dvoma rokmi odmietla, chodím k Ondřichovej-Novákovej (poliklinika Italská). Prístup zhruba "s vašimi volbami nesúhlasím a prídu mi z marsu, ale rešpektujem ich". Takže skusla domporod i neočkovanie. Jako prístup lekára si v ideálnom vesmíre predstavujem ešte inak, ale ako minimálny štandard mi to postačuje.
    LILY
    LILY --- ---
    LAURA: já teď mám hlavně hodnou doktorku, ale úplně nejvíc mě v dobrém slova smyslu odrovnala brněnská dětská doktorka, když říkala, že je ráda, když s ní lidi diskutují (jednou jsem jí značně nesměle navrhovala trochu něco jiného, než co chtěla Mišákovi předepsat)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOTENCE: chodím k ní stále, přepsala jsem k ní po zhruba roce i prvního syna. Ukázalo se totiž, že slušný přístup ke klientovi (=s vaší volbou nesouhlasím protože a protože, ale respektuju ji) je u lékaře značná deviza. Překvapivě :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Po ambulantnim porodu byva taky problem s doktorkama? A to pak jezdite k ty jedny ochotny nebo ji po prvni prohlidce zmenite?
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEGA: Praha 2, MUDr. Ivana Veselková.
    LILY
    LILY --- ---
    ZEGA: za "mých" časů brávala Nedělková v Italské
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    prosím máte někdo blízkou zkušenost s pediatry prahy 2,4,10 kteří vezmou do péče dítě po ambulantním nebo porodu doma? díky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    WITCHIE: Něco se dělá hned po porodu (hlavně to, s čím se dá něco dělat)... ale je toho hrozně moc..
    Pro diagnostikované metab. vady (eventulně pro diagnozu, když je podezření) je specializovaná klinika na Karláku, která tyhle děti "sbírá" a dělá pro ně absolutní maximum (pro zachování života i co nejvyšší kvality života).
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: Tezko rict, neni to konverzacni tema, ve kterem bychom si ona ci ja libovaly. Takze znam jenom cast...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Nicmene jasne, kdyz clvoek vezme v potaz jak to bohuzel v CR chodi, je rozumnejsi udelat vse pro nalezeni spolupracujiciho rozumnyho pediatra, jak uz jsem ostatne psala.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TABBY: to je zrovna neco co se vyskytuje velmi vzacne. To ze chodila tak dlouho po vyslechach neni dukaz niceho jinyho nez ze je CR policejni stat; nedopustila se niceho. Tim spis, kdyz nic nepoznal ani pediatr. Fakt horor system - kdo rodi doma, nutne muze za vsechno zlo co se ditet prihodi, i kdyby se mu totez prihodlilo po porodu v mechanizovanym molochu.
    Vim, ze na nekolik typu tehle vzacnych metabolickych syndromu se prave po porodu delaji testy - v CR ne? Ale nevim jestli to konkretnimu diteti k necemu je, nejak mam dojem ze je to jen pro vyzkumny a statisticky ucely ci co.
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: Zname umrelo dite par dni po domacim porodu v dusledku nejakeho metabilickeho syndromu. Jeste po roce a pul chodila po vyslechach; nebyt toho, ze dite po porodu videt pediatr a prislo mu OK, svezla se s tim i PA.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TABBY: z obliga vuci komu - vuci sobe/diteti? To at si kazdej zhodnoti sam zejo. Uprimne, kolik je pripadu, kdy podle pocitu matky vypada dite uplne v pohode a pritom je mu neco zavaznyho co je schopen odhalit pediatr rutinni poporodni prohlidkou a co kdyby neodhalil do par dni po porodu, melo by to zavazny nasledky?
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDELICEK_ANDY: To se odviji od toho, nakolik se chces sichrovat. Nakolik jsi schopna ustat potencialni zdravotni prusvih v budoucnosti. Vidi-li dite po porodu pediatr a zkonstatuje-li, ze je vse OK, jsi castecne "z obliga".
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    jo, mě taky nejde se něčemu přes mrtvoly vyhýbat, jen se ptám, co je nutný :D
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    YEETKA: jsem zvedava za jak dlouho tahle ubozacka buranska kultura z lekarsky profese v CR vymizi. Aniz bych chtela prudit s postrehama odjinud, tady fakt nemuzu jinak nez rict "tohle by si na zapade zadnej doktor nedovolil". Hnus. Skoda zes ho nepozvracela, aspon by si to priste rozmyslel.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    WITCHIE: o tom žádná..
    spíš jsem reagovala na to, že pediatra opravdu dle zákona není potřeba řešit, a v souvislosti s porodem doma to nebývá pediatr, kdo na rodinu upozorní sociálku..

no a jasný, je na každým, jak vyhodnotí potřebu různých vyšetření..
    za mě třeba vyšetření sluchu spojené s cestou do tramtárie pár dní porodu nebylo třeba absolvovat a kyčle taky počkaly do konce šestinedělí..
    po prvním porodu naše prvorozená měla ochablou pravou ručičku, řešila jsem to na kyčlích (ve stejném areálu neurologie atp) a pan doktor mi dva dny po porodu oznámil : " jo, vy jste ta domorodka, njn, to vás nepotěšim, jde o obrnu"
    málem jsem ho pozvracela a podlomily se mi kolena, takový stres několik hodin po porodu fakt potěší..
    nakonec šlo jen o sval, který byl v břiše dlouho zmáčknutý a tím natažený..
    od prvního těhotenství prostě radši beru lékaře s rezervou i s jejich tabulkama a potřebama, který se mnohdy liší od potřeb dítěte a matky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam