• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: ono by bohatě stačilo, kdyby to miminko nechali u mámy na hrudi, to je dostatečný tepelný přenos, topení on-off je druhotný
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADD: a uvaril vsechny pritomny? Uz takhle je v porodnicich kvuli miminum hic.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YEETKA: by me zajimalo, kolik pan svoboda tech deti porodil..musi to byt zajimavy prirodni ukaz, muz co rodi ;)
    ADD
    ADD --- ---
    YEETKA: Ze ho nenapadne zapnout topeni. Vedec, ktery radsi narve dite do boxu za miliony, nez by otocil koleckem na radiatoru. :-)))
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TABBY: "tak u matky to dítě je, dokud se mu daří dobře, pak jak začne chladnout, tak ho odneseme" :D to je odborník panečku.. nebo " my jsme chtěli, aby byla diskuze, aby bylo vidět, za jakých podmínek pracujeme, my rodíme děti, nikdo se neptá, jak se daří našemu miminku.." fů, tak to je moc.. a odpověď " no tak třeba na to, aby dítě zůstalo s matkou peníze nepotřebujete":)
    vypnula jsem to asi po deseti minutách, trochu škoda, že rozhovor nedělal Veselovský..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TABBY: no kdyz jsou tak "neekonomicke"... i s tim obcas nekdo prijde... cimz se ale dostaneme prave k tomu, ze na dalsi peci penize moc nejsou v globalnim meritku, protoze naklady budou porad vysoke... mne treba Praha na ukor kvality fakt prijde, uz jen ty dementni registrace a pak uz jen cekas a cekas a doufas... ble...
    TABBY
    TABBY --- ---
    HABRENKA: Proc porodnice rusit? Jenom tady u nas za poslednich sedm let zrušili tri - ty zbývající mají pořád plno, a jak mi sdělila PA u sepisování porodopisu "neni si jiata, zda to neni na ukor kvality pece".
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KOTENCE: to je, obavam se, otazka, kterou nikdo nevyresi. on stavajici pocet porodnic obrovskej neni, spis naopak a zrusit je nemuzes, kecat nechci, neb informace o tom, jak je ktera porodnice vytizena nemam, krom Prahy a tu je to brutalni... fakt skoda, ze nefunguji porodni domy, alespon par by jich na zkousku nechat vyjet meli, aby alespon byly nejake rozumne podklady a mohlo se pokracovat dal... stejne jako zruseni oseru s porodem doma a praci PA... kdyby zjistili, ze to funguje, asi by bylo vice prostoru pro dalsi zmeny. otazka, ktery cisar byl "zbytecny" je podle mne totiz fakt dost spatne resitelna a tim i uchopitelna.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HABRENKA: No, nemá z čeho, tak proč radši platí porod v nemocnici? Vždyť by ta PA domu stála míň, kromě toho, že by se ušetřilo i spousta drahejch císařů. Mně taky nevadí si zaplatit, v celkovejch nákladech na dítě je ten porod to nejmenší, ale neřekla bych, že systém, jak je nastavenej, je zrovna ekonomickej.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    OXIS: je treba jim to hezky trpelive vysvetlit, ze zadny extra dokument nepotrebuji, oni asi chudinky urednice nevedi, jak se z toho vymotat :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    OXIS: drzim palce... boj s absurditou na uradech na vice frontach mne neprestal s...tvat...
    OXIS
    OXIS --- ---
    HABRENKA: já si to klidně zaplatím, ale ráda bych, aby to bylo legální. Aneb dneska mě nakrkli na naší matrice, vyžadujou nesmysly navíc. Zajdu tam ještě jednou se zněním zákonu a s příklady z jiných matrik a se sebevědomým výrazem! .)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    JANISKA: a neprotireci si to pak trochu? na jednu stranu "zdravotni pece pro vsechny stejne kvalitni", na druhou vadi i pouzivani terminu "pacientka", porod neni operace, lekar neni potreba... tak ja nevim, jak se v tom pak ma zdravotnictvi orientovat samo... dulu, porod doma, beru to jako nadstandard a kdyz ho chci, tak si ho zaplatim, stejne jako plombu, odlehcenou dlahu, soukromy pokoj v nemocnici a pod... to proste "verejne" zdrovotnictvi platit nemuze, nema z ceho...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SHIVA42: Mně to vadí z principu kvůli tomu, že zdravotní péče by měla bejt podle mě dostupná každýmu ve stejný kvalitě; jsem zcela zásadně proti koncepci "nadstandardních" služeb, moc nápadně mi to připomíná Elysium... "Německá" cesta by se mi zdála fajn.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Rozbor rozhovoru s porodníkem Bohuslavem Svobodou ::
    http://www.ijinak.cz/news/rozbor-rozhovoru-s-porodnikem-bohuslavem-svobodou/
    TABBY
    TABBY --- ---
    GRANTORINO: Hele, ja si myslim, ze zalezi na tom, na jakou smenu natrefis. Jako ze to muze probehnout OK, jak popisujes, nebo te muzou vydrsnit, v zavislosi na osobnich sympatiich, prepracovanosti, nevyspani aj. V zasade kazda zprava o porodu, do ktereho zbytecne nevrtali, je zpravou dobrou a signalizuje posun od "pasove vyroby" k osobnimu pristupu a respektovani prani rodicky...

SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    MULTICAT: me nevadi platit porodni asistentce. je to sluzba jako kazda jina a za sluzby se plati, je to jeji cas... plus pohotovost kolem terminu, ktera ani neni v cene. Ale chapu ze asi by bylo pohodlnejsi a pro nas ve finale levnejsi, kdyby byli vlastni PA soucast systemu pece jako v Nemecku, a bylo by to napr. hrazeno ze zdrav.pojisteni. Treba k tomu jednou dojde.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TORUVIEL: Spíše počítal se sponzoringem a ona "zlá a nezodpovědná" anarchistka režisérka mu zkřížila záměr - vždyť porodům přece (přestože má s absolvováním porodu osobní zkušenost) vůbec nerozumí...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ILLUZE: To jsem taky nepochopila, tento jeho výrok. Tak si to má natočit sám, ne? Když chtěl nějakou propagandu nemocničních porodů...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Aktivisticke okenko aneb Pokud byste se chtely angazovat:

Petice za péči o ženu a dítě v období těhotenství, při porodu a během šestinedělí | e-petice.cz
    http://e-petice.cz/...enu-a-dite-v-obdobi-tehotenstvi-pri-porodu-a-behem-sestinedeli.html?country=cz

Chcete přispět ke zlepšení péče při porodu? Napište to Ministerstvu zdravotnictví! ::
    http://www.ijinak.cz/...e-prispet-ke-zlepseni-pece-pri-porodu-napiste-to-ministerstvu-zdravotnictvi/

Petice za respektující péči v souladu s doporučením Světové zdravotnické organizace | e-petice.cz
    http://e-petice.cz/...respektujici-peci-v-souladu-s-doporucenim-svetove-zdravotnicke-organizace.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam