• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ORIKA: Taky mi z toho naskakuje husí kůže...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ORIKA: 8-O
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ORIKA: Pán je asi příznivcem norských pořádků.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TORUVIEL: tvl, to si snad dělá srandu ten jeden pán
    „Ústavní soud otevřel prostor pro extrémní ultraliberální stanovisko absolutizující vůli rodiče v rozhodování o potřebách svého dítěte a bezohledné k osudům bezbranných dětí,“ píše Suchánek ve svém oponentním stanovisku. „Za jejich život a zdraví má ovšem v posledku odpovědnost stát - když už ji nelze v dostatečné míře nalézt u jejich matky či otce – a musí je proto chránit i před jejich rodiči.“

za chvíli si bez povolení státu nebudeme moct ani uprdnout!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Případ odvezeného novorozence: soudci mohou mít odlišné názory • RESPEKT
    http://www.respekt.cz/spolecnost/pripad-odvezeneho-novorozence-soudci-mohou-mit-odlisne-nazory
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tohle je hodně wtf, asi jako kdysi ten report z vietnamský porodnice...
    https://www.facebook.com/groups/129760663035/permalink/10153319118103036/
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Já to beru vlastně tak, že kontaktní rodičovství je pro mě jediná možnost, jak vydržet s naším hyperkontaktním hypertemperamentním dítětem (porod přirozený v porodnici s minimem ruchů, bez separace). Třeba bez šátku a společnýho spaní v posteli bych nepřežila den.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    IBERIA: Tak tak a Toník byl klidné, spavé a veselé miminko po vyvolávaném porodu v porodnici.:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KAIRRA: podepisuju a diky, ze to pises. Na klise kontaktni rodicovstvi vam zajisti dite, ktere nezaplace a vydrzi v klidu bez matky (vim, ze to Add takto nepsala, a ze mluvila o klidnem diteti v souvislosti s domacim porodem, ale chapu to takhle) mam ponekud alergii. Obe deti mely od porodu vse, co se pod pojmem kontaktni rodicovstvi vyklada a u prvni jsem byla mnohdy zoufala, proc je tak uplakana, neodlozitelna, kdyz je prece v tomto smeru saturovana... na druhe dite to kupodivu fungovalo. Aneb at zije cernobily svet.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    ADD: Na ulici te nevyhodej, ja to podepsala az na sale po porodu - pred tim se to proste nak nestihlo..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BARRUSHE: tak jasně, že tomu ti doktoři věří..to je na tom právě to hrozný...oni jsou prostě přesvědčení, že dělají to nejlepší v zájmu matky, resp. dítěte a absolutně nechápou, proč se proti tomu někdo ohrazuje...

btw. asi by tu mělo zaznít, že já u prvního porodu měla moc hodnýho doktora...v podstatě to byl jedinej člověk, co se tam ke mě choval slušně a navíc byl přítomen až na závěr a šití, do porodu vůbec nezasahoval...nemocniční PA byla naopak asi nejhorší člověk kterýho jsem ve svým životě potkala, někoho vyloženě tak zlýho bych ve zdravotnictví nečekala a její zásahy navzdory mým protestům ten krásně rozběhlej porod totálně podělaly...
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    KOTENCE: No a taky jim doktoři nakecaj kde co a oni jim věří, že to dělají v jejich zájmu a nejhorší je, že tomu snad věří i doktoři :(( Třeba jak je ten nástřih nutný, protože je dítě velké (3,5kg???)..to se teda nestalo mě..mě zase v podstatě odsouhlasili, jak budu moct rodit na stoličce, nechají dotepat pupečník, dítě neodnesou atd., ale nakonec jsem skončila na tý jejich polohovatelný posteli v polosedě (aby měl doktor dobrý výhled, jak jinak), nemohla tlačit, skákali mi na břicho, kecali o pupečníku a dceru samozřejmě hned vzali na měření/vážení..ještě, že můj druhý porod nebude probíhat v ČR!!! Nevim, proč bych se tam měla s někym dohadovat a dožadovat se něčeho, co je jinde naprosto normální..ještě když porod probíhá naprosto v pohodě bez komplikací..a pak poslouchat při šití nějakýho dementa, že přece už jsem porodila, tak tohle není tak hrozný..hnus
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: Podle me je dulezite, aby porod probihal tak, jak to chce ta zena. Uz jsem to asi psala: mame kamarady, bratry, oba maji po trech detech. Jedna rodina rodi doma, druha u Apolinare. Obe zeny jsou se svymi porody spokojene. Problem by byl, kdyby je nekdo nutil to delat naopak, nebo kdyby se k tomu svobodne nerozhodly. Ony vedi, co a proc delaji - a tuhle moznost by mel mit kazdy. Porodnici by o pacientky neprisli, jen o ty protivne reptacky, ale museli by si chlapci verit, ze si je nekdo vybere dobrovolne bez zastrasovani. A to si asi neverej. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: Vzdyt netvrdim, ze je to zaruka. Vidim, ze nam peti to udelalo pevne zaklady nasich vztahu. Urcite jdou jinym lidem vytvorit jinde a jinak, nam by to spis neslo. To, ze Elias svou povahou budi pozornost je proste fakt; a ja si to vysvetluju takhle. Plist se muzu, ale nazor mit smim, ne?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ADD: teda promiň ale tohle nemám ráda. Znám dítě z domácího porodu, které první půl rok kvičelo půl noci a na noze své matky visí ještě teď ve třech letech, naopak znám spoustu klidných a jistých dětí z porodu v nemocnici. Přece i tvoje tři děti jsou (a jako miminka byly) každé jiné. Samozřejmě, že třeba bonding má velký vliv, ale ten opravdu může proběhnout, ale ani domporod v tomhle není samospasitelný. To už spíš bych uvažovala o tom, že MATKA je po domporodu na jiném levelu co se týče klidu a sebejistoty a na dítě se to pak lépe přenáší.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ADD: ty davaj predem... coz je fajn, daj se proskrtat ;-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADD: To nejde, ale já myslím, že většina ženskejch není připravená se rozhodovat. Nemaj načteno, jak působěj analgetika/oxytocin/epidurál..., a předpokládaj, že se bude jednat podle nejnovějších poznatků a hlavně v jejich zájmu. Myslej si, že přirozenej porod je standard, takže pak ty zásahy asi považujou za nutný a opodstatněný.
    ADD: Mně to dávali už při registraci. Když přijedeš v bezvědomí, tak budou jednat bez souhlasu podle nejlepšího vědomí a svědomí :-)
    OXIS
    OXIS --- ---
    ADD: žejo? to mě taky nadzvedávalo, tón jak na děti ve školce a vysvětlení zhruba pro stejnou věkovou skupinu!
    ADD
    ADD --- ---
    Jestli jeste otehotnim, budu chtit po registraci ty papiry, co pak davaj zenskym podepisovat. Kdybych skoncila v porodnici, tak mi nebude hej, a cist pet stran A4 pri porodu fakt nedam. :-)
    Mimochodem, kdyz to zenska nepodepise, tak ji vyhodej na ulici? Co kdyz prijede s rozjetym porodem treba v bezvedomi?
    ADD
    ADD --- ---
    KOTENCE: To bylo divny. Jenze nelze rict "oni neprotestovali, tak jsme je rozrezali". :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam