• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADD: To nejde, ale já myslím, že většina ženskejch není připravená se rozhodovat. Nemaj načteno, jak působěj analgetika/oxytocin/epidurál..., a předpokládaj, že se bude jednat podle nejnovějších poznatků a hlavně v jejich zájmu. Myslej si, že přirozenej porod je standard, takže pak ty zásahy asi považujou za nutný a opodstatněný.
    ADD: Mně to dávali už při registraci. Když přijedeš v bezvědomí, tak budou jednat bez souhlasu podle nejlepšího vědomí a svědomí :-)
    ADD
    ADD --- ---
    KOTENCE: To bylo divny. Jenze nelze rict "oni neprotestovali, tak jsme je rozrezali". :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    YEETKA: Tak to je hned v tom prvním záběru, kde mladá doktorka(?) říká, že neví, jak mají ukončit ten porod (a pak to opraví na "vést", asi jí dojde, že to natáčej...).
    ADD: Ale mně tam teda opravdu ti klienti přišli hodně pasivní a takový ovce. Třeba Ksénie, která chtěla přirozenej porod a pak se tam dobrovolně nechala zfetovat jak doga.
    ADD
    ADD --- ---
    ORIKA: Bohudiky jsem si nemusela vsimnout. :-) Mne se libi, kdyz nekam prijdu s Elisem, jak vsichni komentuji, jak je klidny, pratelsky, nebojacny... a vrtej hlavou, kdyz jim vysvetluju, ze za pul roku jeste doopravdy nestradal, takze se nema ceho bat. Pocka v cizim prostredi, nez si odskocim, protoze mi veri, ze se zbytecne nezdrzim...I moje mati, ktera byla proti domacimu porodu, kdyz vidi, jak vypada zena a dite po prirozenem porodu, uz je pro.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: těhotenství je nemoc a porod je operace! to nevíš??? ;)
    ADD
    ADD --- ---
    Bohu diky za me porody doma! Jestli bych nekdy musela rodit v porodnici, beru si ke dverim pravnika a ozbrojenou gorilu. :-) Tohle je des. Proc mluvej s tema zenskejma jako s mentalne postizenejma?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YEETKA: naprostý souhlas, takové to "já odrodil žen" apod. mě stále dokáže zvednout ze židle...navíc mi přijde, že konkrétně p. Svoboda opravdu nemá zájem o jakékoli změny...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: mě na tom spíš dost zaráží to, jakým způsobem se nevědomě prozrazují.. výrazivo, "rodím, naše dítě etc." na tom je vidět, jak o tom přemýšlejí a to není možné.. bez správného a zdravého náhledu nejdou udělat ani základní změny..
    nejvíc mě na celém dokumentu pět zrození dostalo, jak zrovna tento pán stojí u rodící ženy a vyřvává jí do rozkroku jako na fotbale a ještě té ženě skáčou na břicho dvě setry.. a pak tenhle chlap řekne "rodíme"
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ADD: je to bodově jinej zákrok, dražší
    ADD
    ADD --- ---
    Ja na ten dokument koukam teprve ted. Prvni dojem: proc nosej ty novorozence na chodbu chlapum v spinavejch bundach? Druhy: 30% cisaru??? Co to je za kravinu? Za cisare maji priplatek?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Třeba v Podolí byla na porodním sále klendra. Na kurzu nám říkali, že si máme vzít tlustý ponožky. A když jsem neseděla ve sprše, měla jsem na sobě deku :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TABBY: je to tak, prostě ta situace co tu kolem toho vládne je plná nejrůznější diskriminace. Znám osobně dvě holky, co porodily doma neasistovaně právě proto, že bydlí daleko od větších měst a nebyl to úplně záměr (a jednu co to dala záměrně i když je z Prahy..), a ani ve městech to není žádná sláva, já sháněla PA do porodnice dost dlouho i v Praze. No, stará písnička.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAIRRA: No a jsme zas u toho: kde krome Prahy a Brna sezenes vlastni PA?

Ano, jsou lidi, co jezdi za PA 200 km a potom spolehaji na to, ze k nim na porod stihne dojet, ale to mi teda nevyhovuje.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TABBY: výhoda vlastní PA s sebou (aha, proto ta jejich byla ráda, že tam nemusí být, bylo fakt narváno) :)) (Nojo barák, to by se to rodilo..)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAIRRA: Vyhoda vlastniho baraku :-)

Co se tyka porodnich salu, tak ty asi nemohou byt zvukotesne z principu - jednu PA sdili vic rodicek, tak aby slysela, kdyz ma nejaka pozadavky. Coz je teda taky na pytel, protoze kdyz se vyskytne rodicka, ktera chce PA porad u sebe (coz se stava), tak ta musi chtic nechtic odbihat k dalsim rodickam, coz ten porodni proces taky kdovijak nepodporuje...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TABBY: zajímavý, mně zase strašně vadila představa, že mě uslyší sousedi které každý den potkávám z toho část jsou příbuzní.. Dokonce je možné, že podvědomě to hrálo roli pro odjezd do porodnice, prostě ač doma, nedokázala jsem se zcela uvolnit :(
    A teda nové motolské pokoje jsou dost zvukotěsné, z chodby prý sice bylo slyšet mě i další dvě rodičky vedle, ale já v pokoji neslyšela vůbec nic.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KOTENCE: Jak rikas. Mne teda jeste dost vadilo to, jak ve vedlejsi salech zeny jecely. Jako... je to prirozene, ale mne to rusilo. (Je rozdil, kdyz rodis doma a muzes si jecet, jak chces, protoze to zadnou dalsi rodicku nerusi, nebo kdyz rodis v porodnici a snazis se brat ohledy na tu dalsi.)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADD: tak to rozhodne. V podoli bylo v lednu vytopeno na 26, takze pak i docela rozdil pri presunu domu.
    A prvni porod jsi vnimala v pohode, co se tyce tela? Ja nad tim ted premyslim, ze by se mi doma rodit libilo, ale nejak jsem si to v ty porodnici vubec neprozila. Tak mi porad nekdo kecal do toho, co mam delat, ze ani vlastne nevim, co chtelo delat moje telo...
    ADD
    ADD --- ---
    KOTENCE: Ja nevim, ja rodila v porodnici jednou a to tam pretopeno fakt nebylo; mimino mi nastesti neodnesli, jeho ani moji teplotu nikdo nezkoumal. Pak uz jsem rodila doma. Jen mi prijde, ze kvuli tomu, ze ma dite studeny nohy, ho neni treba nikam nosit. Taky existujou deky, kdyz topeni neni resenim. :-) Proste zadny z mejch deti nikdo nevyhrival a prezily u me na brise, tak si myslim, ze i na Vinohradech by to mohli zvladnout. :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: ono by bohatě stačilo, kdyby to miminko nechali u mámy na hrudi, to je dostatečný tepelný přenos, topení on-off je druhotný
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADD: a uvaril vsechny pritomny? Uz takhle je v porodnicich kvuli miminum hic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam