• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Tak ja jsem asi precitlivela, ale ten zacatek rozhovoru mi ze str. drtinovy prisel jako (mozna neprimo) atakujici.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TORUVIEL: ono je hlavne uplne spatne tyhle dve veci od sebe oddelovat. Pristup objektivne ma vliv na prubeh porodu. Argument lekaru ze je to v porodnici bezpecnejsi plati ve smyslu "posledni zachrany"v problemovych situacich, kterou jsou schopny v porodnici poskytnout. Pokud se ale bezpecnost bere v sirokym slova smyslu, tj. ne jen ve smyslu zachrany zivota - vyrvali jsme dite z matky a oba jsou zivi a "zdravi", ale z hlediska toho, kolik porodu probehlo "bezproblemove" (tj bez nutnosti lekarskych zasahu) a bez nasledku pro matku po "zbytecnym" cisari, po zbytecnym nastrihu, po zbytecnym odebrani ditete "na zahrati" ci jejich oddeleni kvuli "nedostatecnym kapacitam" atd atp, tak je jisty, ze jich bude vic bezpecnych bud doma, nebo v porodnim dome/porodnici kde nechaj maximalni prostor prirozenymu prubehu namisto nuceni rutin a zbytecnosti, ktery vyrusujou rodicky telo od toho aby fungovalo "jak ho nastavila priroda", pripadne kde v prirozenym prubehu porodu podporej ty, ktery "nevedi, co maji delat".
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Mně Drtinová nepřijde nijak hrozná, asi se snaží nevypadat jako přívrženec domácích porodů a chce to dělat objektivně. To je pochopitelný. Ale i tak mi přišlo, že s tou paní vlastně sympatizuje, jen je prostě vidět, že objektivní argumenty (které předkládala Drtinová a předkládají je i lékaři) nejsou pro ženu vše, jde tam i o ten přístup, etiku řekněme. A to by si mohli lékaři uvědomit, že když se budou chovat jak hovada, tak jim tam ty ženy (některé) odmítnou chodit, navzdory všem supr argumentům o tom, jak je to v porodnici bezpečné. Je to prostě nedílná součást té péče (nebo by měla být), a měla by se ta diskuze přestat vést stylem nezodpovědné vražedkyně domorodičky x supermani porodníci. A na tomhle rozhovoru mi přišlo fajn, že to ani z jedné strany nešlo do útoku, ale byl tam respekt, rozhovor, věci se říkaly tak, jak byly.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    TORUVIEL: Ty jo, moderatorka je silena, uplne tu zenu (sonu?) obdivuju, s jakym klidem to dava...
    zajimavy (a palcivy tema) to na konci o vztazich s detma...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    TORUVIEL: ty jo, drtinova je hodne ostra. ten vyraz... jinak knihu od soni mam a prijde mi fajn :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    SHIVA42: tem se mi podarilo se vyhnout :) pamatuju si tu ulevu po losovani komisi, ze nemam ani jednoho z nich - to jsem jeste netusila co je zac prave Suchanek kteryho jsem schytala :D
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    WITCHIE: taky si ho pamatuji. Ale nebyval to jeste takovej hajzlik, meli jsme tam jiny experty (Pavlicek, Jiraskova)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Biostatistička v Automatkách: Úmrtnost je dost špatný nástroj na to, jak měřit péči u porodu | Automatky
    http://www.rozhlas.cz/...kach-umrtnost-je-dost-spatny-nastroj-na-to-jak-merit-peci-u-porodu--1560999
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Petice za péči o ženu a dítě v období těhotenství, při porodu a během šestinedělí | e-petice.cz
    http://e-petice.cz/...za-peci-o-zenu-a-dite-v-obdobi-tehotenstvi-pri-porodu-a-behem-sestinedeli.html
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Domácí porody ve Štrasburku: Odpovídá za zdraví a život jedinec nebo stát? | Česká justice
    http://www.ceska-justice.cz/...ci-porody-ve-strasburku-odpovida-za-zdravi-a-zivot-jedinec-nebo-stat/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    WITCHIE: mě je z toho hrozně...předevčírem jsem navíc dokoukala poslední dva porody z toho dokumentu a zůstal ve mě pocit hlubokýho smutku a beznaděje...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ORIKA: mela jsem to stesti mit tohohle pana na statnici z ustavniho prava. Mno, co k tomu rict - je absurdni, ze neco takovyho si usmyslelo se odborne pohybovat zrovna v oblasti lidksych prav.. no ale jo, takovej ten zvracenej smysl v tom je. Asi jako pan Svoboda rodi a zachranuje deti holt.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ORIKA: Taky mi z toho naskakuje husí kůže...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ORIKA: 8-O
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ORIKA: Pán je asi příznivcem norských pořádků.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TORUVIEL: tvl, to si snad dělá srandu ten jeden pán
    „Ústavní soud otevřel prostor pro extrémní ultraliberální stanovisko absolutizující vůli rodiče v rozhodování o potřebách svého dítěte a bezohledné k osudům bezbranných dětí,“ píše Suchánek ve svém oponentním stanovisku. „Za jejich život a zdraví má ovšem v posledku odpovědnost stát - když už ji nelze v dostatečné míře nalézt u jejich matky či otce – a musí je proto chránit i před jejich rodiči.“

za chvíli si bez povolení státu nebudeme moct ani uprdnout!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Případ odvezeného novorozence: soudci mohou mít odlišné názory • RESPEKT
    http://www.respekt.cz/spolecnost/pripad-odvezeneho-novorozence-soudci-mohou-mit-odlisne-nazory
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tohle je hodně wtf, asi jako kdysi ten report z vietnamský porodnice...
    https://www.facebook.com/groups/129760663035/permalink/10153319118103036/
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Já to beru vlastně tak, že kontaktní rodičovství je pro mě jediná možnost, jak vydržet s naším hyperkontaktním hypertemperamentním dítětem (porod přirozený v porodnici s minimem ruchů, bez separace). Třeba bez šátku a společnýho spaní v posteli bych nepřežila den.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam