• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    SIG
    SIG --- ---
    Nazdárek... tak mám zase hlavu plnou otazníků... doktor si mě povolal na outerek na nějaký "očkování proti protilátkám" - preventivně.... jak jako preventivně? co je to za látku? a nebylo by lepší napřed zjistit jestli vůbec nějaký protilátky tvořim a pak až případně očkovat? a kdybych jako nějaký tvořila netvořila bych je už dávno a né jen ve dvacátým osmým tejdnu?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Dala jsem to do porodniho auditka, dam to i do domporodniho: http://pronasanasedeti.cz/
    SIG
    SIG --- ---
    OXIS: a né jako ta bába včera...se divim že jsem spala. Nicméně ted se mi dost ulevilo, že se nám povedlo protlačit ten havlbrod, protože tam to asi fakt bude v něčem jiný když se tam spousta ženskejch tak hrne...takže aspon jednu odrážku jakože splněno si můžu udělat :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    SIG: to já bych ani nepotřebovala, mně je fuk, kdo tam bude, obličeje jsem nevnímala, stačí, když se budou všichni chovat hezky :).
    SIG
    SIG --- ---
    JANISKA: to zní fér, ale doufám že funguje něco jako " Tak paní XY, tohle je doktor KL, a ten vás tu dorazí' plus nějaká zdvořilost na závěr... nebo prostě odejde a přijde někdo jinej?

Jinak teda se mi povedlo drahého (za mírné pomoci kamarádky) něžně dotlačit k tomu, že pojedeme kouknout i do toho brodu :) Blahem z toho neřve, ale utloukly jsme ho argumentama... protože jestli nic z toho neklapne tak v sobě to dítě prostě nechám at se vstřebá a bude!!!
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIG: Střídání směn považuju za prospěšný, přece jen má ten personál dost náročný povolání a pokud jedou třeba dvanáctku a měli by ještě tři hodiny přetahovat, tak bych ani nechtěla, aby o mě - unavení - pečovali. Vím, jak je moje sestra (doktorka) po službách hotová... nepřála bych nikomu, aby ho v tu chvíli léčila :)
    SIG
    SIG --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Je to prostě ujetý a nechápu proč někomu připadá divný, že to někdo odmítá... jako připomíná mi to takový to diskotékový "někdo mi něco hodil do pití" ....prostě nechceš nechceš, a když něco chceš tak si o to snad umim říct ne?! Od toho mám v hlavě takovou tu velkou díru
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SIG: to mi přijde vtipný to "přirozený" píchání drog proti vůli. Když jsem zamlada skončila s tržnou ránou a několika promile v krvi v záchrance, tak se mě ještě třikrát ptali, že mi teda píchnou pro jistotu tetanovku a až jsem jim to potřetí odkývala, tak mi jí šupli. Dětem, až je v ČR očkování POVINNÉ podle ZÁKONA, tak je možné prostě dětem očkování, jako zákonný zástupce, odmítnout.

Ale u přorozenýho procesu, jakým je porod, ti nějaký cizí lidí (dobře, doktoři), který se tě pomalu ani nezeptaj, píchaj pátý řes devátý, kolikrát to skončí akutním císařem......v tom "lepším" případě je to "jen" "přirozený" oxitocin na odloučení placenty. Já bych si do porodního plánu napsala, že na umělý oxitocin jsem alergická (to je jedno, že jen emocionálně) a jesli mi ho proti vůli dají, bez stavu ohrožení mého života, dají, tak je budu žalovat.

Jinak, možná skuz ten Havl.Brod. Známá se tam táhla celou cestu až z Prahy, jen proto, že to tam "je prý fajn"....a je fakt, že byla celkem spojená....

Ale za mě jinak, pokud není člověk spokojenej s tím, že vlastně v nemocnici do něj budou píchat drogy bez jeho vědomí a stříhat mu živý maso bez umrtvení a také bez vědomí a ptaní (nezbytně nutný nástříh, že...ty jo takový střeověký praktiky...kdo kdy slyšel o řezání třeba břicha bez umrtvení), tak zůstat doma a nas*at
    SIG
    SIG --- ---
    SANCHA: holt někdo má a někdo nemá....
    SIG
    SIG --- ---
    SANCHA: tohle střídání taky nechápu, to prostě nemůžou svou práci dotáhnout do konce ti co jí začali? my(normální lidi) přece taky odcházíme až když máme hotovo ne?
    SIG
    SIG --- ---
    SANCHA: takovej pocit jsem z toho měla taky, protože tu první dobu porodní trávíš na pokoji přes chodbu ale vana je na porodnim sále... moc mi to nejde do hlavy... hodně nad tím váhám, ráda bych tam třeba narazila na doktory kteří k tomu budou svolní a hlavně né tuhle bábu, tu bych chtěla už nikdy nevidět :D
    TABBY
    TABBY --- ---
    SANCHA: He? A k cemu tam ten bazen jako maji? Podezrivam je z toho, ze jenom na nalakani rodicek...
    SIG
    SIG --- ---
    WITCHIE: To je jedna věc, ale fakt mě zarazilo to že jako je to přirozený nééé?! :-O no já fakt čuměla jak teta...
    Ale, co si řikám ted tak s odstupem noci, že možná to taky byla jediná upřímná a pravdivá výpověď, že ty milé holčičky by mi třeba naslibovali hory doly a pak bych byla ještě víc vyplesklá než teď.....ale to jsou pořád jen samý otazníky no
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    SIG: samozrejme ze pres to jede vlak - neni tvoje povinnost akceptovat jakejkoli zasah a je tvoje pravo jakejkoli zasah proste odmitnout.
    SIG
    SIG --- ---
    Haloo Halooo... Tak jsme si dnes zajeli do Pejřimova, prohlídli si .. porodnici.. ať víme do čeho jdem.....
    Když jsem tam včera volala, byla jsem doslova nadšená, všechny obě paní se kterýma jsem mluvila milé, vstřícné.. určitě není problém rádi vás uvidíme provedeme, je to tady tak a tak, připravtze si otázky....
    Dnes v reálu jsme narazili zřejmě na jedinou a nejvíc protivnou bábu co tam mají na skladě. V první řadě mě zaráželo, kolikrát a v jakých souvislostech pronesla slovo "přirozeně". Přizoreně se rodí tady na koze... No počkejte ale na vašich internetech jsem četla, a proto jsme hlavně tady, že je u vás možnost rodit ve vaně.. Noo vanu tady máme, ale rodí se normálně tady na lůžku..No a co teda ta vana? Je to možné?....Tak deset let tu nikdo nerodil, to bylo moderní tak kolem toho roku 2000, ted už to doktoři asi ani neuměj, a stejně je to pro vás mnohem náročnější, vám tam nemůže nikdo pomoct s hrází, lepší to máte přirozeně....(jojo s nohama v luftě a do kopce) A co placenta? Necháváte jí porodit samovolně?... Joo to jo, normálně vám píchneme pět jednotek oxitocinu do žíly a počká se až bvyjde...aha, a přes to nejede vlak? Nešla by ta injekce vynechat?...To ne, tak se to tu prostě dělá, jako já nevim jak vám ale mě přijde přirozený si nechat píchnout ten hormon kterej máte normálně v těle at je to rychlejší.... Mno víte, mě naopak přijde přirozený si do žíly nepíchat nic!! -to jsem si asi dovolila hodně protože mě sjela od hlavy k patě očima z jehel a měla jsem chut utéct. Dál nám bylo řečeno, at si sepíšeme PP a až k nim budu "předaná do péče" (jakože cože? jak předaná do péče? mám nějakej syfl nebo co?!) tak se o tom pobavit s doktorem na ambulanci nebo kde a ten mi řekne co z toho mi budou ochotní splnit a nebo mě pošle někam jinam.... :D Chvílema jsem si připadala jak ve zlým snu...tak nevím jestli se do toho pouštět, ráda bych se tam ještě stavila ale pokud možýno když tam nebude zmíněná lejdy Krutoslava, protože ta mi fakt rozhodila sandál. Těšila jsem se že se tam s někýnm pohovořím na rovinu a místo toho jen zastrašování, přirozený hormony ze skla a debilní pohledy na to žě mám kroužek v nose a holou hlavu...achjo... Nicméně potom nás ještě vyslala na exkurz o patro vejš na šestinedělí a tam teda musim říct to bylo uplně jiný kafe, přesně takovej přístup jakej bych si představovala maximálně vstřícná milá paní, vyprávění tak vyčerpávající, že ani nebylo nač se ptát protože řekla co nám na očích viděla...Je to porodnice malá, klidná čistá... za určitejch podmínek bych s tim asi neměla problém... ale děsí mě že až si to tam nahrnu s pupkem na odchodu a ze dveří na mě vykoukne tenhle xicht, tak se asi otočím na podpatku skočim Jeníčkovi zpátky do auta a poženu ho dalších 40km dál do Havl.Brodu...teď jak si to tak sumíruju a opakuju tak je mi z toho docela smutno. Jenda chce, at se prostě jen kouknout dojdeme i tady u nás v Táboře, ale mě se sem prostě neche, bylo by to nejjednodušší, mohli bysme zůstat doma do poslední minuty doslova protože to máme přes silnici.. ale mám prostě averz proti týhle nemocnici, ač porodnice je docela chválená...Jo, to mi taky babizna vpálila že jako "no joo jedna pani povídala...." to jsem měla chut jí zmrdat jakože jaký jedna pani povídala víš o mě hovno bábo, jaký já mám nebo nemám s tim místem zkušenosti...no fuj fuj fuj... nejradši bych jí plivla do vlasů! Byl to fakt docela divokej a PŘIROZENEJ zážitek.... Děkuji za pozornost, prozatím je tohle konec hlášení ;-)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: jj deset úplňků.. cca 42 týdnů..
    taky jsem rodila tři týdny po termínu..
    moje PA své druhé dítě rodila čtyři týdny po termínu..
    LOMILOMI: on je ten výpočet termínu nespolehlivý, pokud neznáš přesné datum početí..
    při "přenášení" je potencionálních komplikací víc..
    nejsem si úplně jistá jak je to s četností komplikací, ale cítím to tak, že když těhule není knedla, tak je bezpečnější počkat si..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GRANTORINO: třeba u Alenky jsem si říkala, že nakonec je dobře, že jí vyvolali, protože ona vypadala jako přenošený dítě a vlastně jsem si vzpomněla, že hlavní důvod u Tondy nebyl tlak, ale praskla mi voda a nepřišly do 24 hodin kontrakce, nepřišly ani po Prostinu, až třetí den se tam doktorce podařilo vpravit tu malou tabletu Prostinu a nakonec jsem porodila.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    LOMILOMI: já zase o 42tt i dýl slyším celkem často. To to zastrašování v 40+0 a vyvolávačka hned po 41. je imho nějaký výstřelek moderních českých (západních) nemocnic. btw. jo hned 40+1 všem shnije placenta a otráví se plodovka :D :D ani o den dýl :D :D
    a já u doktora byla jen jednou, v tom 32.tt. a taky znám spoustu jiných českých holek, který tu "návštěvnost" mají podobnou, dokonce i nižší. o zahraničí se nezmiňovat. na Západě zdravý holky můžou chodit jen k PA a na východě PA ani nemocnice nemaj. A nejvíc dětí se rodí právě na východě a v Africe :D :D
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    ANDELICEK_ANDY: jojo, tehotenstvi trva 38 tydnu. Ja myslela, ze po terminu je riziko ze selze placenta, ze se to da jeste tak tyden bez problemu, ale 3 tydny, to slysim poprve. Tak ale jestli je to odhadovane od oka takhle pozde, neni divu, normalne se to da pomerne presne urcit pri prvni echografii, potom uz tezko.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    LOMILOMI: ono doktor to odhadoval od oka až ve 32.tt (cca). imho krásně donošenej. zároveň nabývám dojmu, že rodit ve 40.tt je minimálně divný, protože přeci se tt počítají od poslední menstruace, tzn vlastní těhotenství trvá jen 38týdnů? tchyně řekla, že deset úplňků, a tak to prostě je. imho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam