• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    SIG
    SIG --- ---
    TORUVIEL: první dítě první těhotenství první všechno... jako zatim všude taky čtu že se to očkuje do 72 hodin po porodu v případě že dítě JE Rh+.... jenže asi prostě je na to kolonka v průkazce tak jí přece nenecháme nevyplněnou žejo :/
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SIG: A ty čekáš první dítě? Já myslela, že to se tyhle protilátky dávaj případně až po porodu... a až když se ví Rh dítěte...
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: Jako neměla bych proti tomu nic, kdyby to bylo opodstatněný asi držela bych pusu a krok, ale to jeho PREVENTIVNĚ! bez předchozího testu mě fakt vytáčí do nepříčetna, od rána tu vzteky skoro brečim, nehledě na to jaká byla príma noc když se mi to celou dobu točilo v hlavě :/ mám toho už fakt po krk... připadám si jak další flák masa v řadě... žádný vysvětlení k ničemu žádnej ohled na to že je to pro mě všechno nový a poprvý... "pohyby cítíte pravidelně?" neasi! ale nešlo by to říct tak že "ted jste v době, kdy už byste měla pravidelně cítit pohyby miminka...blabla..." ne automatika jak kdybych tam byla ponevimkolikátý už :( je mi z týhle poslední návštěvy f\kt mizerně
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: samozřejmě, že se musíš rozhodnout sama, ale přikláním se k názoru, že je zbytečný to očkovat ještě v těhotenství, že stačí po tom porodu, ale samozřejmě ti nechci nic podsouvat a nejsem lékař, chtělo by to asi nějaký nezávislý lékařský názor, ale může být lékař nezávislý?
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: poštuduju! ráno jsem volala v naději do laboratoře, kde dělaj testy snad na všechno, pověděla jsem pani situaci a ona na to že musim mít žádanku? Hm tak dík to ste mi fakt pomohla :/ volala jsem mamce v naději že mě nějak uklidní "no jo holka moje... když ty od malička odmítáš veškerý léky a očkování....co ti na to mám říct" díky mami :D ani jsem nevěděla že jsem tzaková bojovnice :D

SANCHA: To víš, že neřekl, jen že je to faaaaakt děs! podle mě že je to tak naráz nebo nevim... mám chut běžet tady přes ulici ke gynekoložce jestli by mě nevzala :/
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: http://www.prirozeny-porod.eu/pravda-o-rh-faktoru-a-tehotenstvi/ tady je i možnost, že bys nešla, já ti to nedoporučuju, jen poskytuju protipohled, imho převentivně říká, protože se ještě neví, jakou krevní skupinu bude mít to dítě. Ale je to silně neprofesionální, že ti tak důležitou věc pořádně nevysvětlí.
    SIG
    SIG --- ---
    mu tam hned ráno zavolám a vyptám se ho na to.... klidně hned skočim do autobusu a na ten odběr si dojedu než se nechat zbytečně dopovat srágorama
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    jj, ty odběry se dělají. Akorát mám pocit, že pokud už protilátky jsou, tak už může být na očkování pozdě a je zaděláno na problém. Ale lékař nejsem, ani nemám chytré knihy.
    SIG
    SIG --- ---
    MAIKOR: cítim se skvěle, až na to že mi dneska dost natvrdku vysvětlil že jsem nechutná slonice.... jako jo 7 kil nahoru za měsíc je docela mordor, ale nadruhou stranu jsou to první kila za celou dobu, do tý doby jsem spíš jen hubla... nad tim že mezi poslední a předposlední návštěvou jsem měla -1kg se nepozastavil ale ted když jsem nabrala tak "ta váha je teda strašná!!!" ale jinak paráda :)
    SIG
    SIG --- ---
    MAIKOR: Ha! a teď to čtu v moudré knize.. "ve 28. týdnu jsou prováděny druhé těhotenské náběry - u žen s Rh- je ZNOVUvyšetřena krev na přítomnost protilátek" - to mu omlátim o hlavu! žádný že jen přijdete píchneme očkování a zase nazdar....
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    u prvního si už nepamatuju, jestli mi to taky očkovali i před, ale po porodu, poté co zjistili, že syn má Rh+, mi to píchli stopro. A teď ve druhém těhotenství mi to píchali v tom 28tt. Ale popravdě jsem se nad tím moc nezamýšlela.
    Pokud ti není dobře, tak si to určitě přesuň na jindy. Oni sice mají v metodice, že se to má očkovat ve 28tt, ale třeba já jsem na tu konkrétní poradnu zapomněla a přišla asi až ve 30 nebo 31 a svět se nezbořil :))
    SIG
    SIG --- ---
    MAIKOR: Navíc mě štve, že mi vždy takovýhle informace podává až mezi dveřma, takže ani nestačím nějak odporovat nebo se vyptávat... Pak odcházím vykulená jak teta, doteče mi to až v autě a to je docela pozdě... :/
    SIG
    SIG --- ---
    Mám, proto to všechno... ale proč se očkuje PREVENTIVNĚ? proč né cíleně? to mi nejde do hlavy... jako žádnej jitrocelovej sirup to asi nebude že by to bylo neškodný když to má vytvořit nějakou rovnováhu... neřikám že to odmítám, jako pro miniaturku cokoliv, ale na jednu stranu se snažíš do sebe cpát co nejmín sraček a pak máš jít preventivně na nějaký očkování i když je ti třeba na nic?
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SIG: a nemáš náhodou Rh neg? Ten se totiž ve 28tt očkuje.
    SIG
    SIG --- ---
    Nazdárek... tak mám zase hlavu plnou otazníků... doktor si mě povolal na outerek na nějaký "očkování proti protilátkám" - preventivně.... jak jako preventivně? co je to za látku? a nebylo by lepší napřed zjistit jestli vůbec nějaký protilátky tvořim a pak až případně očkovat? a kdybych jako nějaký tvořila netvořila bych je už dávno a né jen ve dvacátým osmým tejdnu?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Dala jsem to do porodniho auditka, dam to i do domporodniho: http://pronasanasedeti.cz/
    SIG
    SIG --- ---
    OXIS: a né jako ta bába včera...se divim že jsem spala. Nicméně ted se mi dost ulevilo, že se nám povedlo protlačit ten havlbrod, protože tam to asi fakt bude v něčem jiný když se tam spousta ženskejch tak hrne...takže aspon jednu odrážku jakože splněno si můžu udělat :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    SIG: to já bych ani nepotřebovala, mně je fuk, kdo tam bude, obličeje jsem nevnímala, stačí, když se budou všichni chovat hezky :).
    SIG
    SIG --- ---
    JANISKA: to zní fér, ale doufám že funguje něco jako " Tak paní XY, tohle je doktor KL, a ten vás tu dorazí' plus nějaká zdvořilost na závěr... nebo prostě odejde a přijde někdo jinej?

Jinak teda se mi povedlo drahého (za mírné pomoci kamarádky) něžně dotlačit k tomu, že pojedeme kouknout i do toho brodu :) Blahem z toho neřve, ale utloukly jsme ho argumentama... protože jestli nic z toho neklapne tak v sobě to dítě prostě nechám at se vstřebá a bude!!!
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIG: Střídání směn považuju za prospěšný, přece jen má ten personál dost náročný povolání a pokud jedou třeba dvanáctku a měli by ještě tři hodiny přetahovat, tak bych ani nechtěla, aby o mě - unavení - pečovali. Vím, jak je moje sestra (doktorka) po službách hotová... nepřála bych nikomu, aby ho v tu chvíli léčila :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam