• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    SIG
    SIG --- ---
    SEBIEN: uvidim, dyžtak to tam těch pár týdnů už doklepu a pak mě stejně odešle někam do porodnice "do péče" prej tak uvidim jak to celý bude ... furt samá péče ale přijde mi to dost přehnaný celý
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SIG: abys nebyla zklamaná, většina gynekologů těhotný nebere.
    SIG
    SIG --- ---
    Tak jsem doma z vycházky, s nepořízenou... Paní doktorka jde od pondělka na dovolenou, tak šla dneska dřív domu :D kráása :D Ale zjistila jsem že z druhý strany baráku je ještě jedna ale měla narváno tak tam napřed zavolám. Taky se mi ozvala teta dula s tím, že je to fakt zbytečný v prvním těhotenství....
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: Změň lokál, můžeš-li.

Jinak tuhle zkušenost můžeš zpracovat pozitivně s tím, že si dáš pozor při podpisu "informovaného souhlasu", který je podmínkou ledasjakých úkonů v porodnici. Pokud máš pocit, že popsanému nerozumíš, namísto toho, abys jim to podepsala, abys měla pokoj, prostě řekni, že si to chceš rozmyslet a příště jim polož otázky, které tě k tématu napadnou. Mj. tam totiž podepisuješ, že jsi byla důkladně informovaná a byly zodpovězeny všechny tvé otázky. Jako... málokomu, kdo není zdravotník, naskočí hned konkrétní dotazy. A většina jim to podepíše, protože zdravotníci očividně nemají čas, tak aby je zbytečně neobtěžoval...

(V praxi to totiž může vypadat i tak, že ti ráno po operaci přinesou k podpisu informovaný souhlas s tou operací. Antidatovaný. A člověk, jak je zblblej narkózou a napojenej na hadičky, moc nemá duševní ani přemýšlecí kapacity, aby je s tím poslal do háje... pokud na takové kulišárny není předem připraven.)
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: Jdu!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: Tak tu gynekoložku můžeš zkusit, za to nic nedáš, třeba ti to aspoň bude ochotná vysvětlit.
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: Fakt mě nasral! Měla a chtěla jsem jít jinam už dávno... mám tady doktorku přes ulici a místo toho dojíždim 20 kiláků k chlapovi co je odpoledne nasranej že musí makat a na kterýho jsou obecně stížnosti a ženský od něj odcházejí, ale já s nim nikdy problém neměla tak jsem to neřešila... ted mě to budeš štvát a nespim a sem tlustá :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ale fakt mi přijde ten tvůj gynekolog jako debil, ovšem otázka je, jestli tě v téhle fázi těhotenství vezme jiný.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: Lékaři připouštějí, že dávka podaná mezi 28. a 36. týdnem je jednoduše řečeno náhodná. Doufají, že ochrání některé děti, ačkoliv není důvod pro trauma prodělané mezi 28. a 36. týdnem?
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: jak řikám taky bych to brala pokud by předem proběhlo nějaký to testování ... ale takhle? naslepo? to se mi nelíbí! dokonce v tom jednom článku píšou že pokud vědí dopředu že jsem rh- tak by to měli kontrolovat v průběhu víckrát.. a to se nestalo!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SIG: Bych počkala do úterý, tady asi nic nehoří...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Já teda "preventivně" nic nedostala, jsem 0-, dcera taky teda, takže jsem nedostala nic ani posléze...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: Já ten první článek pochopila, že ona opravdu existuje preventivní vakcína na "jistotu".
    SIG
    SIG --- ---
    TORUVIEL: a mám s tim počkat až do toho úterka nebo jako správná nespolupracující matka :D volat hned at mám klid nebo ještě větší vztek?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SIG: Tak třeba se spletl...tak to s nim prober...
    SIG
    SIG --- ---
    TORUVIEL: první dítě první těhotenství první všechno... jako zatim všude taky čtu že se to očkuje do 72 hodin po porodu v případě že dítě JE Rh+.... jenže asi prostě je na to kolonka v průkazce tak jí přece nenecháme nevyplněnou žejo :/
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SIG: A ty čekáš první dítě? Já myslela, že to se tyhle protilátky dávaj případně až po porodu... a až když se ví Rh dítěte...
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: Jako neměla bych proti tomu nic, kdyby to bylo opodstatněný asi držela bych pusu a krok, ale to jeho PREVENTIVNĚ! bez předchozího testu mě fakt vytáčí do nepříčetna, od rána tu vzteky skoro brečim, nehledě na to jaká byla príma noc když se mi to celou dobu točilo v hlavě :/ mám toho už fakt po krk... připadám si jak další flák masa v řadě... žádný vysvětlení k ničemu žádnej ohled na to že je to pro mě všechno nový a poprvý... "pohyby cítíte pravidelně?" neasi! ale nešlo by to říct tak že "ted jste v době, kdy už byste měla pravidelně cítit pohyby miminka...blabla..." ne automatika jak kdybych tam byla ponevimkolikátý už :( je mi z týhle poslední návštěvy f\kt mizerně
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: samozřejmě, že se musíš rozhodnout sama, ale přikláním se k názoru, že je zbytečný to očkovat ještě v těhotenství, že stačí po tom porodu, ale samozřejmě ti nechci nic podsouvat a nejsem lékař, chtělo by to asi nějaký nezávislý lékařský názor, ale může být lékař nezávislý?
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: poštuduju! ráno jsem volala v naději do laboratoře, kde dělaj testy snad na všechno, pověděla jsem pani situaci a ona na to že musim mít žádanku? Hm tak dík to ste mi fakt pomohla :/ volala jsem mamce v naději že mě nějak uklidní "no jo holka moje... když ty od malička odmítáš veškerý léky a očkování....co ti na to mám říct" díky mami :D ani jsem nevěděla že jsem tzaková bojovnice :D

SANCHA: To víš, že neřekl, jen že je to faaaaakt děs! podle mě že je to tak naráz nebo nevim... mám chut běžet tady přes ulici ke gynekoložce jestli by mě nevzala :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam