• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ORIKA: ja to mezitim vymazala, sorry, pac tam pribyl jinej prispevek. No, proste,.Odent, to je pan! ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: ja na tu vyplakavajici metodu nenarazila, tak nejak me jedna cetba navedla na dalsi a ta zase na dalsi - k detem pratelske- az to pekne vsechno secvaklo dohromady.
    cetla jsem knihy, co vydala dharma gaia, i ten bonding, na ktery odkazujes. Nebylo to spatne.
    Byla to strasna uleva cist si o necem, co si tajne myslis, ze je spravne, ale bojis se to rict nahlas, protoze okoli to ma jinak (napr to nechavani vyplakat)... A pak jsem zacala potkavat i stejne smyslejici lidi a to bylo nej...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    AOTEAROA: knih o spánku dětí je habaděj, sama jsem jich měla asi 6 a v podstatě všechny doporučovaly nechat miminko vyřvat, tak jsem je přečetla a s díky zaklapla, protože to prostě není nic pro mě
    nechala jsem si jen dvě, který byly jiný a mě bližší :)
    MULTICAT: Odenta jsem brala jako základ, ale nějak mě nenapadlo ho zmínit, mea culpa :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ORIKA: tu už mám doma, děkuju za tip ;) taky Aktivní porod, tam jsou pěkně namalované cviky, polohy.. já potřebuju rozhýbávat pánev i netěhotná.

já jen že knih je miliarda a každý si najde něco svého (jsem vášnivá čtenářka a určitě si jich pořídím příliš mnoho), ale kamarádky se s nějakou knihou spálily, tak jsem chtěla vědět jestli je ještě něco čeho se vyvarovat. u nich se jednalo o nějakou knížku pojednávající mimojiné o metodě nechat miminko vyplakat atd.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    AOTEAROA: neporadím čemu se vyhnout, ale naopak co si vyhledat ;)
    Zdravé těhotenství přirozený porod (Ingeborg Stadelmann)
    Průvodce přemýšlivé ženy na cestě k lepšímu porodu (Henci Goer)

obě můžu zapůjčit :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jsou nějaké knížky o těhotenství a porodu, kterým radíte spíš se vyhnout?

a co tahle? https://www.kosmas.cz/knihy/160354/bonding-porodni-radost/
    OXIS
    OXIS --- ---
    MULTICAT: jo, já se toho papírování bála úplně nejvíc, jsem na to lempl, obvykle všude chodím desetkrát, než donesu všechno :)) ale PA nám vlastně téměř všecko nachystala, pro matriku, i pro pediatru, tak to šlo lehce. Daleko nejhorší bylo vybrat jméno.

MAIKOR
    MARKYSHA: už mě tak nebolí, tak už mě tolik neštve, asi jsem potřebovala medicínskou lekci, abych si nemyslela, že je porod taková pohodička :)). Oproti prvnímu byl o půlku rychlejší a pocitově trval fakt krátce, než jsem si uvědomila, že ty kontrakce už jsou fakt opravdový kontrakce, tak už jsem tlačila :))

Hodně mě překvapilo, jak malý je to malý miminko, protože staršího (2,5 roku) jsem pořád měla za miminko a tohle nový, to je panenka! Ale už teď při pohledu na něj občas posmutním, když si uvědomím, že je to asi naposled.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    OXIS: moc gratuluji! A je bezva slyset, ze v podstate nikdo nekladl odpor, to je snad zazrak ;)
    PETPET
    PETPET --- ---
    OXIS: nadhera! Gratuluju! Uzivejte szivani!
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    OXIS: to je krásný, a na nástřih kašli, to je maličkost :) Moc gratuluju!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    OXIS: gratuluju a nástřih si prosím tebe nevyčítej :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    OXIS: to je uzasny, gratuluju moc :-)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tak já jenom nahlásím, že se nám druhý syn narodil doma. Na matriku jsme šli poslední možný den, protože jsme se prostě nemohli dohodnout na jméně. Na matrice v pohodě, pediatra taky v pohodě, můj gynekolog taky v pohodě! :D Moje máma nakonec taky dobrý a tchyně a švagrová mě dokonce obdivovaly. No tak mám radost, že jsem se nemusela potýkat s žádným zapšklým úředníkem a ani uraženým doktorem :).

Mrzí mě, že ač doma, tak stejně mám nástřih. PA říkala, že mám vysokou a tuhou hráz (maliník i lněný semínko jsem tentokrát pila) a že to tak někdy prostě je. Tak jí chci věřit a nemyslet si, že jsem lempl, kterej neumí vytlačit dítě.

Dojmů mám hodně, ale ten nejkrásnější je to okamžité přiložení a ponechání miminka na hrudi dlouho předlouho. A bylo hned krásně hebký, teplý, neuvěřitelně voňavý. Vůbec ne slizký nebo ošlivácký .).
    PETPET
    PETPET --- ---
    Rozhovor se zenou, ktera po peti sekcich rodila 2x vaginalne...
    Císař necísař, já rodím podle intuice
    http://terezakramerova.cz/cisar-necisar-ja-rodim-podle-intuice/
    SIG
    SIG --- ---
    Hlásím,že to dobře dopadlo, zítra nikam nejdu a připadám si o sto kil lehčí :)
    Takže bych vám chtěla tímto mockráte poděkovat za podporu a porady!!!

Těch pár týdnů už to u pana doktora doklepu a pak se stejně přihlásím někde tady at nemusím dojíždět, je to sice jednou za čas ale i tak dost otravný.

DÍK!
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: O to jsem nedavno take slysela, ze az potom co holka odmitla amnio tak ji nabidli nejake jine vysetreni neinvazivni a spolehlivejsi
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: V CR se delaji taky. V Gennetu zdarma pote, co jsem odmitla amnio. Mozna to bylo v ramci nejakeho grantu, nevim.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    jo, tak to se bavime o jinem vysetreni.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MAIKOR: ano, pravdepodobnost se spolehlivosti 99,9% (po 20. tt, pred nim od 7.tt je to 95%). Ted nevim co myslis tim screeningem - utz? Ja mluvim o analyze DNA plodu, ktera cirkuluje v krvi matky. Z te pak lze krome tech genetickych vad zjistit i pohlavi. Test lze vygooglit pod nazvy NIPT, NIPD, Harmony... Ve Francii i leckde jinde se dela automaticky v momente, pokud screening nevyjde dobre, namisto amnio. V Belgii ne, cloek s to musi zaplatit, a vzhldem k tomu, ze to stoji 390 EUR (coz je prima pac pred 3 lety to byly 2 tisice), tak pochybuju ze by to v CR stalo 800 - tj asi se nebavime o tom samym.
    Pohlavi zjistis jednoduse: bud v te DNA ditete je chromozom y ci neni ;)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    WITCHIE: trizimii nezjistis, pouze pravdepodobnost. A od tripple se uz davno upousti, protoze ten screening je mnohem presnejsi a dela se naprosto standardne. Ano, je na vetsine pracovist za poplatek, ale 800 kc neni zadna horentni suma, kor, kdyz ji vetsina pojistoven proplaci. Ato mi vysvetli, na zaklade ceho lze zjistit pohlavi z krve? To mi nejde do hlavy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam