• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    OXIS: to je uzasny, gratuluju moc :-)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tak já jenom nahlásím, že se nám druhý syn narodil doma. Na matriku jsme šli poslední možný den, protože jsme se prostě nemohli dohodnout na jméně. Na matrice v pohodě, pediatra taky v pohodě, můj gynekolog taky v pohodě! :D Moje máma nakonec taky dobrý a tchyně a švagrová mě dokonce obdivovaly. No tak mám radost, že jsem se nemusela potýkat s žádným zapšklým úředníkem a ani uraženým doktorem :).

Mrzí mě, že ač doma, tak stejně mám nástřih. PA říkala, že mám vysokou a tuhou hráz (maliník i lněný semínko jsem tentokrát pila) a že to tak někdy prostě je. Tak jí chci věřit a nemyslet si, že jsem lempl, kterej neumí vytlačit dítě.

Dojmů mám hodně, ale ten nejkrásnější je to okamžité přiložení a ponechání miminka na hrudi dlouho předlouho. A bylo hned krásně hebký, teplý, neuvěřitelně voňavý. Vůbec ne slizký nebo ošlivácký .).
    PETPET
    PETPET --- ---
    Rozhovor se zenou, ktera po peti sekcich rodila 2x vaginalne...
    Císař necísař, já rodím podle intuice
    http://terezakramerova.cz/cisar-necisar-ja-rodim-podle-intuice/
    SIG
    SIG --- ---
    Hlásím,že to dobře dopadlo, zítra nikam nejdu a připadám si o sto kil lehčí :)
    Takže bych vám chtěla tímto mockráte poděkovat za podporu a porady!!!

Těch pár týdnů už to u pana doktora doklepu a pak se stejně přihlásím někde tady at nemusím dojíždět, je to sice jednou za čas ale i tak dost otravný.

DÍK!
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: O to jsem nedavno take slysela, ze az potom co holka odmitla amnio tak ji nabidli nejake jine vysetreni neinvazivni a spolehlivejsi
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: V CR se delaji taky. V Gennetu zdarma pote, co jsem odmitla amnio. Mozna to bylo v ramci nejakeho grantu, nevim.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    jo, tak to se bavime o jinem vysetreni.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MAIKOR: ano, pravdepodobnost se spolehlivosti 99,9% (po 20. tt, pred nim od 7.tt je to 95%). Ted nevim co myslis tim screeningem - utz? Ja mluvim o analyze DNA plodu, ktera cirkuluje v krvi matky. Z te pak lze krome tech genetickych vad zjistit i pohlavi. Test lze vygooglit pod nazvy NIPT, NIPD, Harmony... Ve Francii i leckde jinde se dela automaticky v momente, pokud screening nevyjde dobre, namisto amnio. V Belgii ne, cloek s to musi zaplatit, a vzhldem k tomu, ze to stoji 390 EUR (coz je prima pac pred 3 lety to byly 2 tisice), tak pochybuju ze by to v CR stalo 800 - tj asi se nebavime o tom samym.
    Pohlavi zjistis jednoduse: bud v te DNA ditete je chromozom y ci neni ;)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    WITCHIE: trizimii nezjistis, pouze pravdepodobnost. A od tripple se uz davno upousti, protoze ten screening je mnohem presnejsi a dela se naprosto standardne. Ano, je na vetsine pracovist za poplatek, ale 800 kc neni zadna horentni suma, kor, kdyz ji vetsina pojistoven proplaci. Ato mi vysvetli, na zaklade ceho lze zjistit pohlavi z krve? To mi nejde do hlavy.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MAIKOR: ale ano, z krve matky. Sice se jejich krev nemisi, ale toto z ni lze zjistit stejne jako pohlavi i geneticke poruchy (trizomie apod). Minimalne o tech na geneticke poruchy vim, ze se v CR standardne bohuzel neprovadeji a porad tehotnym nuti o nicem nevypovidajici tripple testy; zatimco ty s prokazatelnymi vysledky jsou za vysoky poplatek. Predpokladam, ze tohle bude neco podobneho.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    WITCHIE: tyjo a jak se zjistí Rh dítěte ještě před porodem? Krev matky a dítěte se nemísí, takže z krve matky určitě ne. Napadá mě leda nějaká invazivní metoda a to bych asi nepodstupovala, protože při ní ke smísení dojít může.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: rozumím ti, já nejsem moc alternativní, ale chci, aby každý měl právo se rozhodnout podle sebe, zejména u něčeho tak takovýho jako je porod a těhotenství a obecně má každý právo na informace, když se to týká jeho těla a dítěte.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: aha takže komár tě preventivně píchne a ty z toho dostaneš virus zika nebo farmaceutická loby vypustila infikované komáry...tyhle konspirační teorie sem, prosím netahej.
    SIG
    SIG --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Ale to jsem vycetla az tady diky tomu co do me holky napraly za info... Bych asi ani nevedela jak to googlit kdyz jeduny co mi bylo recene je ockovani proti protilatkam :) ale dost mi to pomohlo se vyklidnit.. A dospela sice jsem ale jak je to pro me vse novy, tak si v takovych situacic pak pripadam taaaaakhle malinka a bezbrana, mamka mi nevi poradit protoze cokoliv na ni vybalim tak kouka s otevrenou pusou pac za komara se o tom proste nemluvilo...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    NEMESISS: aby to pak nedopadlo jako to "preventivní" píchání něčeho a teď z toho je "nová epidemie" viru zika....
    SIG: píchat injekce ze srandy králíkům a pro výdělek farma firem je blbost. ty jsi snad dospělá osoba, která o sobě rozhoduje, když za tebou na ulici přijde nějaký týpek a preventivně ti dá kondom, protože tě za rohem může někdo znásilnit :D takovej blbej příklad, co mně napadl, ale víš jak. Prevence fajn, ale píchat si nějaký chemie jen tak....Zpátky k mojí myšlence - jsi dospělá osoba, která si o sobě rozhoduje a teď rozhoduješ i za malýho. Tečka. Na cokoli, co není součást běžný stravy, přirozených procesů atd., na co kývneš, může ovlivnit spoustu dalších věcí. Zbytečně se nestresuj, prostě mu řekni nechci, když bude nějak věcně a logicky a opodstatněně argumentovat (třeba že jinak všichni zemřeteeeeee!!!) dej si čas na rozmyšlenou (a přijď to podrbat sem). Já o tomhle Rh jen slyšela z vlaku, ale jakmile je NORMÁLNÍ to vyřešit až po porodu (jak tu už proběhlo, do 72h po porodu něco píchnout), tak bych se něčim v půlce těhotenství vůbec nestresovala....fakt se nestresuj ;)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SIG: jsem taky rh-, byla jsem do 26.tt v Peru, tamni dr. chtel taky ockovat preventivne ve 24 tt (bezna praxe na celym americkym kontinentu), muj cesky dr by mi to pichnul o par tydnu dele. vysvetleni peruanskyho dr.: "ta prevetivni injekce se picha proto, ze ackoli mate testy na protilatky negativni, vi se, ze vzdy jich urcite, minimalni mnozstvi vznika a to je nedetovatelne krevnimi testy." mame rh - v rodine, navic hodne detskych zdravotnich pracovniku, ktery videli, s cim se rodi deti rh - matkam, kdyz se antiDimunoglobulin za totace nepichal. dopadlo to tak, ze jsem si tu latku z vlastni iniciativy shanela po Lime, respektive jsem musela podplatit dr., aby se mi o to postaral (rh- lidi tam temer nejsou)...na 2. str. mam 2 rh- kamosky, kterym nikdo nic nepichl a maji 2 zdrave deti, obe...
    SIG
    SIG --- ---
    WITCHIE: Tak bych to videla.. Jen s tim ze moc casu na rozmyslenou mi zrejme neda protoze pry se ro muze pichat jen v tomto tydnu a pak uz ne. Nechci s nim bojovat jak rikam tohle je prvni kiks ale jestli bude delat ksichty tak se proste pokusim jit jinam, prdel to asi nebude ale nez abych tam chodila s odporem a strachem co na me zas vytasi.. Za to mi to nestoji. Zajimal me nazor nekoho kdo s timto mate zkusenost...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    SIG: jen strucne:
    - jakekoli preventivni injekce behem tehotenstvi jsou nesmysl (pokud je dite rh- je to naprosto zbytecne, a pokud je rh+, resi to injekce po porodu).
    - v pripade rh+ narozeneho ditete se do 72 hodin da injekce anti-D globulinu a je vyreseno (je to pro zabraneni vytvoreni protilatek proti rh+, pro pripad dalsiho tehotenstvi s ditetem opet rh+, ktere by temi protilatkami bylo poskozeno. Protilatky se zacnou vytvaret az behem porodu, kdy se dostanou krvinky ditete do krve matky. Anti-D globulin je znici a telo matky tak prestane proti nemu protilatky vytvaret ).
    Jinak nevim jak v CR, ale v civilizovanych zemich se standardne provadeji testy rh faktoru ditete jeste behem tehotenstvi, cimztopadem se vi predem, zda bude nutne injekci dat ci nikoliv.

Cili: je na miste proste odmitnout (formulovala bych to tak, ze tento zakrok si nepreju a chci to resit az pripadnou injekci po porodu v pripade rh+ faktoru ditete, tecka). Pokud by si dovolil mit kecy, vyptala bych se ho na konkretni argumenty, ktere podle nej mluvi ve prospech tehle vakciny (jen tak pro zajimavost, abych slysela jak tohle obhajuje) , a rekla bych, ze o tom do priste popremyslim. (A priste bych rekla ze jsem nazor nezmenila).
    SIG
    SIG --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Spis vas tu beru jako zkusene nadsamice.. Nemam se koho jinyho zeptat a pozjistit. Kamosky jsou too nazoru ze doktor=buh a s ti ja se proste neztotoznuju.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SIG: SIG: čoveče ty tady vždycky vystřelíš nějakou perlu, tak si všechno nejdřív zjisti a nenadávej na ty doktory rovnou. oni si jen chrání zadek, aby jsi je pak nežalovala. jestli ti cokoli od nich vadí, tak to odmítni/vyptej se. Nebo tam přestaň chodit a budeš mít klid. SIG: a pak se zbytečně v půlce těhotenství stresuješ....tohle nemáš zapotřebí ;) na druhou stranu, jestli ti pomáhá vylejt se tady, tak dobrý :D protože stresem "miniaturce" fakt nepomůžeš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam