• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: muhehe, taky jsem na to chtela reagovat (rodi vzdy a pouze jen zena, PA / porodnik ji mohou asistovat, nicmene NIKDY "nerodi" ani ji "neodrodi"), ale pak jsem si rekla, ze nebudu jedovata ;)
    nicmene, kazda z nas ke svemu klidu a dobremu pocitu potrebuje neco jineho a je to tak naprosto v poradku..takze pokud nejake zene k lepsimu pocitu bezpeci a klidu u porodu pomuze urcita barva steny, budiz ji to prano a neni potreba ji kvuli tomu shazovat
    Jinak tedy naprosto nesouhlasim s tvym tvrzenim, ze drtiva vetsina zen v CR rodicich doma se svou PA na net / fcb / nyx vubec nechodi..mam zcela opacnou zkusenost
    LOMILOMI: mam za to, ze tento mechanismus je mezi porodniky znam, jen oni na to jaksi z vysoka kaslou
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    PETPET: to vede k zastaveni u kazde. Klicem je MINIMALNI STIMULACE NEOCORTEXU. Kazda otazka a komentar a vubec mluveni vede k premysleni, zapojeni hlavy - teduy ke stimulaci neokortexu a zastaveni porodu. Uz jen pritomnost osoby se zvysenou hladinou adrenalinu na dohled vede ke zvyseni adrenalinu u ostatnich kolem, tedy k zastaveni porodu. To funguje i u zvirat. (jedno vystresovane zvire ve smecce vystresuje celou smecku - slouzi to jako ochrana pred nebezpecim).
    Kdyby o tomhle mechanismu vedeli porodnici, to by se to rodilo.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    THICKLY: rodí žena, ani PA a už vůbec ne doktor (v ČR většinou chlap...nemá ani vaginu).
    THICKLY: jestli je pro někoho důležitá barva stěn v místě, kde rodí, tak to upřimnou soustrast.....ale ty nadstandarDy asi dělají hodně ;)

TABBY: TORUVIEL: SIG: jak někdo zmínil stát se součástí "subkultury"....drtivá většina žen, co rodí v ČR doma a mají své PA, na fejsbuky a nyxy vůbec nechodí...

THICKLY: PA nemusí být registrovaná v žádné daNé nemocnici, ale musí mít "povolení" pro vedení porodu, což české úřady nedovolují, čímž prozřetelně v podstatě neumožňují PA práci. Jediné, co dnes PA může v ČR dělat legálně jsou předporodní kurzy a poporodní péče (docházet domů a pomáhat v prvních týdnech/šestinedělí).
    PETPET
    PETPET --- ---
    MORGAN: tak oni nemavaji jehlou pred oblicejem :-) ale kazdy vyruseni i jen s nabidkama a nutnost podepisovat dalsi a dalsi reverzy vedly ke zpomaleni a zastaveni porodu... Aspon u me.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    PETPET: Heh, mám fobii z jehel, zvlášť těch do páteře. Mně kdyby někdo při porodu zamával před očima tou jehlou, tak mi odejdou kontrakce a můžu jít rovnou na sekci :) Taky to do plánu radši píšu rovnou.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    TABBY: registrace myslis ze nejsou zamestnanci danne porodnice tudiz nemaji zadnou zastitu a nemuzou v pripade komplikaci tam s tebou ject a odrodit te tam?
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    LOMILOMI: me se libi ze si porod domu muzes v anglii normalne objednat, PA ktera je normalne zamestnana v nejblizsi porodnici ti doveze bazen, bombu s rajskym plynem (anestezie),sterilni obvazy,nuzky,sadu na prvni pomoc rovnou ti to i doma zkontroluje kde mas privod vody, nebo aby se ti podlaha nepropadla pod tihou bazenu, da ti seznam doporuceni jako mirne osvetleni,relax hudba.....projde s tebou a vysvetlinti seznam rizik a co v danne situaci delat,ty to podepises...jak zacnes mit kontrakce zavolas, prijedou 2PA ktere maji sluzbu a jsou u tebe doma po celou dobu,muzes mit u sebe i dulu,nijak jim to nevadi...jestli je to takhle vzdy nebo jen v mem oblibenem dok. serialu nevim,kolik a jestli se za to plati nevim ale libi se mi ze mas tu moznost.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    PETPET: rikam, ze nemocnice je tu dost pozadu,vcetne preslouzilejch doktoru atd...karlovarskej kraj...znama mela tezkej prvni porod a druhej chtela "prirozenej" nebo spis vaginalni ale s epiduralem (cisare si u nas dopredu opravdu neobjednas). Podle me kdy bys u nas chtela epidural koukaj na tebe stejne blbe jako kdyz bys nechtela nastrih hraze nedej boze neprestrihnout hned ci vubec pupecnik. Segre tohle nevadilo jen chtela mit dite u sebe i prvni noc,coz jsme casto slyseli ze tak nebejva a nebyl problem,podle me jsou sami radi ze maj min prace.
    PETPET
    PETPET --- ---
    THICKLY: to fakt nekdo dopredu vi, ze bude chtit epidural a dle toho vybira porodku? Prislo mi, ze uz to nabizi vsem automaticky vsude. Ja jsem za prirozene porody bez epiduralu a podle toho jsem vybirala porodnici-myslim tu, kde ti ho nenuti a i jsem to mela v porodnim prani, ze ho nechci. Uprimne me nabidky techto a podobnych veci dost rusily...
    Myslim, ze kdyz se zena necha v klidu a bez vyrusovani, muze se ponorit do sebe a dostat se na porodni vlnu, ci jak to nazvat a bolest se da zpracovat. Ja se na porod tesila a byla zvedava spis nez ze bych se bala...
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    ILLUZE: jo tak v tomto mas pravdu,plno veci jsme predesli tim nadstandartem a ze jsem tam temer cely den mohla byt,tak si mozna tolik nedovolili,ale presne z tohoto jsme meli take obavy, vstavani v pul seste ale jsme se stejne nevyhli :-)
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    PETPET: tak nastesti zkusenost mame jinou,i kdyz mistni porodnice tu opravdu nema dobrou povest,a cekala jsem nejhorsi,bylo to mile prekvapeni. Barevne vymalovane chodby,vsechny sestry mile,rano kdyz vesli klepali,pomalu septali,vazilo se vecer v dobe koupani,jidlo bez problemu..mozna pomohl ten nadstandart...je pravda ze ostatni meli dovolenou navstevu jen 2h denne na chodbe...naopak vim ze mame problem sehnat nemocnice kdyz dopredu vis ze chces rodit s epiduralem...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    THICKLY: - s protivnými sestrami. Nic ve zlém, vím, že to mají těžké.
    - s jejich direktivními, bohužel však protichůdnými instrukcemi, jak kojit a zacházet s dětmi
    - s povinným vstáváním v půl šesté
    - s kontrolami spodku a prsou před ostatními pacientkami a dalším 8mi členným personálem, následné komentáře stavu tvých genitálií
    - s ubolavělými a stejně hormonálně rozhozenými pacientkami na pokoji
    - s jejich příbuznými, kteří se do pokoje nakvartýrují na celý den a nemáš soukromí
    - minimum možnosti se vyspat v klidu
    - s uklízečkami, co vlítnou do pokoje, nechají otevřené dveře, když se převlékáš nebo kojíš
    - se stresováním rodičky, že dítě nepřibírá podle tabulek

Atd.

P.S. Ne, nejsem alternativní rodička. Ale tohle je o nervy o bez hormonální smrště po porodu.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    ORIKA: pockej, myslela jsem echografie pred porodem a vubec krevni testy (cukrovka, toxoplasmosa, atd...)
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: Co jestli to stihne, tady u nás operovala jedna PA, pro kterou do prahy musel dojet tvůj chlap čímž byl stres o to větší a ženská v době kdy už si je jistá že to je ono byla X hodin sama..... to si nedovedu představit. (taky jasně jde vyslat kohokoliv jinýho,ale i tak....)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TABBY: Dusledkem cehoz mas na vyber:
    - rodit doma neasistovane
    - rodit v porodnici

Resp. muzes se stat clenem subkultury a nacerno nejakou PA ulovit, ovsem s tim, ze za tebou prijede - pokud to stihne - z Brna ci Prahy. Krome toho, ze se to dost prodrazi, to mne osobne nedava pocit bezpeci (stihne to), ktery je pro prirozeny porodni proces zasadni.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TORUVIEL: Moc jich neni proto, ze MAJI PRAKTICKY ZNEMOZNENOU MOZNOST REGISTRACE. Proto.
    SIG
    SIG --- ---
    TORUVIEL: jižní čechy 3ks, vysočina 0... Jak řiká Tabby, je to fakt bída a v podstatě výsada Prahy a Brna :/
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TABBY: To já nevim, jak je to v jiných městech, PA jsem nikdy nesháněla :-) Tady je nějaká mapa... mnoho jich není, ale to je prostě tím, že u nás to zřejmě není zvykem, aby žena měla v průběhu těhotenství vlastní PA... http://www.unipa.cz/index.php/mapa-porodnich-asistentek
    PETPET
    PETPET --- ---
    PETPET: ale ja jsem potizistka co nema rada doktory a nemocnice :-) druha kolegyne co tam pak byla se mnou byla velmi nadsena z prirozenyho porodu (epidural, oxytocin a nastrih) a z oddeleni sestinedeli taky-hlavne dite mohla dat sestram a odpocivat...
    PETPET
    PETPET --- ---
    THICKLY: sestinedeli: od cca 5.30 porad nekdo coura do pokje a ven, vrazi tam bez klepani, udela svoje a jde. S patricnym bouchnutim dveri. Spolupacientka tam mela cely den partnera na navsteve. Pred a po kojeni musis vazit dite a zapisovat tabulky-pro me po cisari celkem peklo a prdela jsem jim na to a neco tam pak vdycky dopsala aby nebuzerovali, zadna lampicka-jen velka zarivka takze v noci nic moc, kdyz si potrebujes posvitit, porad vizity a kontroly-me a ditete ruznyma doktorama (az na cisare jsme problem nemeli ani jeden), sestra zahlasi-vyslecte miminka za chvili je vizita, a s nahym miminem pak cekas jeste skoro hodinu. Neustaly hluk i v noci. Postel kam si mimco nemuzes vzit a o jidle se ani nebudu vyjadrovat. Ja jsem tam naspala mozna tak par hodin dohromady... Priste doma nebo ambulantne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam