• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    PETPET
    PETPET --- ---
    ORIKA: prislo mi to teda spis jako nepatricne vyrizovani si uctu verejne... Uz to nedohledam..
    PETPET
    PETPET --- ---
    ORIKA: snazila jsem se to dohledat... Jedna pani davala tenhle pribeh asi pred mesicem na fb skupinu "porod v domacim prostredi" a v diskuzi pod tim je odkaz na PA a jeji verzi a diskuzi s matkou te slecny.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PETPET: prosim te, nemas k tomu nejaky odkaz? zajimalo by me o ktere PA se jedna
    PETPET
    PETPET --- ---
    IFKA: je to myslim proto, ze slecna, a jeji maminka zvlaste, si velmi stezovaly na jednani PA. Hlavne jedne, ktera si tento pribeh dala na svuj fb. Slecna ji narkla z natlaku a probihala tam velmi ostra diskuze mezi matkou a PA. PA tam ve sve verzi pribehu silne vnimala, ze mnozstvi pritomnych brzdi porod, doporucila, aby rodicka sla chvili do loznice, kde by nebyla matka, matky partner a fotografka a tato to pak vnimala jako krivdu a natlak. Slecna je evidentne pod silnym vlivem matky a domporod si vysnila tak nejak naivne ruzove... Taky pry PA tlacila na prejezd do vzdalenejsi porodnice. No a vyrikavaji si toto cele na fb.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TORUVIEL: tuším, že odpověď bude někde v tomhle: "Dělám věci, při kterých jsem šťastná a pokud jsem šťastná a cítím se dobře já, pak i miminko. Nečtu si rady co a jak dělat, protože dělám to, co cítím, že mé tělo právě potřebuje. Pokud bychom my ženy nemohly zvládnout přirozené těhotenství a porod, nedostaly bychom ten dar být matkami."
    Životní jízda - Ženské cykly
    http://zenskecykly.cz/blog/327-zivotni-jizda
    NYA
    NYA --- ---
    IFKA: myslím si, že to je proto, že to bude dcera téhle paní, která už je po internetech provařená .. http://www.zenskecykly.cz/o-mne
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    IFKA: Asi že je tak mladá? Osobně mě zaujalo, s jakou neinformovaností (zřejmě) do toho domácího porodu šla.
    IFKA
    IFKA --- ---
    TORUVIEL: jj, tam jsem narazila na reposty od různých lidí ve všech možných porodních skupinkách, tak mě zaujalo, jakou publicitu si zrovna tenhle příběh získal :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    IFKA: Nemám tucha, já to našla na facebooku :-)
    IFKA
    IFKA --- ---
    TORUVIEL: a proč že se porodní příběh téhle slečny objevuje v posledních dnech na celém netu?
    TABBY
    TABBY --- ---
    Do zapadlého města jezdí rodit ženy z celé republiky - iDNES.cz
    http://ostrava.idnes.cz/...i-asistentka-1pb-/ostrava-zpravy.aspx?c=A160602_142305_ostrava-zpravy_sme
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Porodní příběh | adelakozinova
    http://adelakozinova.cz/porodni-pribeh/
    TABBY
    TABBY --- ---
    PROMETHEA: Odhaduju, ze jinak byl titulek moc dlouhy nebo kostrbaty. Tady mas prvni dva odstavce:

Žádáme zdravotní pojišťovny České republiky, aby komunitní porodní asistentky byly zařazeny do systému zdravotní péče.
    - Žádáme zdravotní pojišťovny České republiky o uzavření smluvního vztahu s komunitními porodními asistentkami o poskytování a úhradě zdravotních služeb hrazených z veřejného zdravotního pojištění v oboru 921- porodní asistentka.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TABBY: necetla jsem petici, jen titulek, ale proc statem? jednodussi by bylo, kdyby to hradily pojistovny
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Sice to není "porod doma", ale asi se to sem celkem hodí...
    Krkavčí matka: Věřím ti, človíčku. Veď mě
    http://www.krkavcimatka.cz/2016/05/verim-ti-clovicku-ved-me.html
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    SHIVA42: Presne, ptaji se vsichni : tety, tchyne, znami, dokonce i sousedi z baraku a prodavaci z obchodu :)) Tos to vystihla.
    Vcera mi PA udelala akupunkturu, potom jsem mela nejake kontrakce, ale odpoledne jsem se vyspala a preslo to. Zitra mi chce udelat dalsi seanci akupunktury a ja nad tim trochu vaham. Na druhou stranu, pry to pomuze uvolnit a otevrit delozni hrdlo, coz neni spatny, nemusi to nutne vyvolat porod.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LOMILOMI: pristi ctvrtek, to mate s mimi jeste cas... ja mam prvni dite 11 dnu po vypocitanem terminu... pupalku jsem taky brala a vsechno mozny, dokonce den pred porodem byl uplnek ale stejne se mi to rozjelo az den po nem... ver miminku ze si to vybere samo az bude akcni a ted hlavne pevny nervy... vim co to je odpovidat denne na milion dotazu jestli UZ... bude to v pohode, neboj :]
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LOMILOMI: prosimte, tady je to uz uplne ztraceny v CR s tou nenavisti odlisnosti... vetsine lidi tady vadi cizinci nebo aspon-aktualne-muslimove, a uz i v Praze (ktera by mela byt nejvic openminded) stoupaj nasilny rasisticky utoky...je to uplne v cudu uz :] a nevypada to, ze neco se v dohledne dobe zmeni. staci se podivat na prezidenta, ktery reprezentuje vetsinovou populaci.. ale nebudu se rozcilovat... trochu jsme odbocili .]
    TABBY
    TABBY --- ---
    LOMILOMI: Mno. Mam zkusenost s indukovanym porodem (porodnicovy chemicky koktejl), s porodem vyvolanym (14 dni po termimu, kvuli vyhrozovani indukci) ricinovym olejem a porodem prirozenym, tech 14 dni po terminu. A teda reknu vam, ten vylet na Kokorin... proste kdyz si mimino rekne samo, je to parada :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam