• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    PETPET: Asi ne, moje delozni hrdlo bylo otevrene na dva prsty, ona temi dvema prsty jakoby obtocila hlavu miminka uvnitr delohy, odlepila miminko ve vaku od delozni steny. Pozdeji jsem se dozvedela, ze je to velice bezne. Me to zabolelo jak cert, mela jsem pocit, ze mi vykostila kycle ;) ale nekoho jineho to ani neboli. Rikala, ze kdyby odlepovala membrany nahore, ze by to odlepilo placentu, coz je spatne.

ORIKA: Diky ;)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LOMILOMI: gratulace, uzasny porod! :-)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Tak maleho jsem porodila pred dvemi tydny, den po terminu. Vse ok.
    Ve Francii je termin na 41 tydnech. Nikdo neprenasi vic nez 3 dny. V nemocnici jsem byla v den D na ultrazvuku, zjistili malo plodove vody, coz muze byt znamka spatne cinnosti placenty. Chteli si me tam nechat, ale ja tam (nastesti) byla s dcerou, ktera zatim v zakulisi bavila mistni sestricky. Tak rikam, no ale, mam tu dceru, tak ja ji dovezu domu...a prijdu zitra jo, vzdyt uz je dneska pozde... :) a oni, no...to nejde...ale...tak jo, chcete prijit rano nebo odpoledne? Odpoledne ! Ok, tak prijdte ve dve.
    Vecer prijela k nam domu PA a nasadili jsme tezkou artilerii : akupresuru, pupalkovy olej primo k deloznimu hrdlu, sklenicku sampanskeho a hlavne, manualni odlepeni membran (au). Kontrakce zacaly okamzite. Sla jsem spat. Vstala jsem rano v pet se spoustou energie a silnejsimi kontrakcemi. Sla jsem uklizet, vymenit kockolit a na osmou jsem pripravila snidani, u jidla jsem se pak uz trochu zacala sklebit, manzel pak vezl malou do skolky a rikal, ze teda prijede v jednu aby me na druhou odvezl do nemocnice a ja na to, hele, mozna prijed ze skolky domu. Kdyz odjeli, sup do vany, kontrakce byli kazdych pet minut. Muz prijel v devet. To uz jsem si nadavala do hlupaku a rikam, dovez me do octerodnice, ja chci epiduaral. Ale kontrakce byly tak caste (kazde 3 minuty az do porodu) a silne, ze predstava prevozu a cekani v porodnici byla prilis desiva. Muz zavolal PA, ta dorazila v pul jedenacte. Okamzite mi ohromne pomohla : nejenom tim, ze pochopila, jak bych se mela nainstalovat, masazemi a pod, ale uz jen svoji pritomnosti. Muze jsem poslala s omluvou pryc. (Ehm... na muze jsem vriskala at vypadne a at necumi :-) coz hrdinne vykonal a sel si s pivem sednout na kanape).
    Syn se narodil o pul druhe, za pritomnosti manzela, byl ve vaku, v pohode, chvili po nem nasledovala placenta, kterou jsme potom odstrihli a zahodili do kose (vubec jsem si ji nechtela nechavat). Za hodinku uz se kojil.
    Manzel potom prevlik proseradlo, decentne umazane od krve, PA avolala do nemocnice, ze neprijedeme, rucne napsala na kus papiru deklaraci o narozeni, a bylo.
    Musim dodat ze kvuli dobre minenym radam jsem mela z jakehokoli vyvolavani panickou hruzu, a uplne zbytecne. Take jsem panikarila, protoze jsem tu cetla jak vsichni rodili dva tydny po terminu. Ale moje hloupost, kdybych na ten Internet nelezla, usetrila bych si akutni lecebnou psychoseanci Bachovymi kapkami za 120 € (ktera prekvapive zabrala).
    No to uz je jedno. Shrnu to jako uplne vyborny zazitek pro vsechny zucastnene. Bomba, radost, hrdost. Osobne jsem dosla k akceptaci pomoci z okoli (coz nebylo snadne po prvnim porodu v porodnici) a vubec akceptaci situaci, ktere se jevily jako problematicke.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    PETEKKA: a sou děti, co vylezou akutním CS 3 týdny před posvátným dnem D....nedejbože určitě jsou i akutní CS přesně v den D...si nevybereš, viď
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: moje švagrová přenášela 17 dni po temrínu a dítě se jí nakonec narodilo akutní CS a přidušené a nalokané zkažené plodovky tak, že bylo asi 3 týdny na JIP. Do té doby při prohlídkách vše ok.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    LOMILOMI: my taky udělali chybu, že se u příbuzných provalil doktorem (takovej ten cizí chlap, co o tom dítěti ví prd, sotva ho viděl na obrazovce a dělá, že ho zná jak svýho) stanovený termín. 10dní po termínu příbuzenstvo přestalo obtěžovat a dítě vylezlo 18 dní po tom nepřekonatelném dnu D. Hlavně klid!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TORUVIEL: plus matka učící o síle ženskosti... chápu to a ani nemám tendenci jí to nějak vyčítat (neříkám, že někdo jo).
    Holt má za sebou velkou životní zkušenost (s dobrým koncem, naštěstí), zážitek, že někdy není tělo tak moudré, možná, že někdy není od věci si něco předem zjistit a ptát se....
    PETPET
    PETPET --- ---
    ORIKA: presne, pripravila se akorat na krasny porod s rodinou a fotografkou. S komplikacemi, bolesti a krvi moc nepocitala. Matka byla na tu PA dost drsna a pridala se i ta fotografka-kamaradka matky.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SEBIEN: Ono je to celkem pochopitelné, mít dítě v tam mladém věku, tak si člověk kolem sebe staví barikády, aby na něj nedoléhaly všechny ty pochybnosti, který nechce slyšet.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PETPET: koukala jsem na to, skupina je bohužel uzavřená, nicméně i z toho popisu porodu mi u té slečny přijde, že se na porod nijak nepřipravovala, v podstatě neměla tušení do čeho jde a její matka se teď snaží najít nějakého "viníka", přičemž PA jsou samozřejmě po ruce, žejo...to, že je slečna silně pod vlivem matky a ta jí řídí život, že taky celkem jasně vidět...vlastně jsi to o pár příspěvků níže popsala dost přesně :)
    PETPET
    PETPET --- ---
    ORIKA: prislo mi to teda spis jako nepatricne vyrizovani si uctu verejne... Uz to nedohledam..
    PETPET
    PETPET --- ---
    ORIKA: snazila jsem se to dohledat... Jedna pani davala tenhle pribeh asi pred mesicem na fb skupinu "porod v domacim prostredi" a v diskuzi pod tim je odkaz na PA a jeji verzi a diskuzi s matkou te slecny.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PETPET: prosim te, nemas k tomu nejaky odkaz? zajimalo by me o ktere PA se jedna
    PETPET
    PETPET --- ---
    IFKA: je to myslim proto, ze slecna, a jeji maminka zvlaste, si velmi stezovaly na jednani PA. Hlavne jedne, ktera si tento pribeh dala na svuj fb. Slecna ji narkla z natlaku a probihala tam velmi ostra diskuze mezi matkou a PA. PA tam ve sve verzi pribehu silne vnimala, ze mnozstvi pritomnych brzdi porod, doporucila, aby rodicka sla chvili do loznice, kde by nebyla matka, matky partner a fotografka a tato to pak vnimala jako krivdu a natlak. Slecna je evidentne pod silnym vlivem matky a domporod si vysnila tak nejak naivne ruzove... Taky pry PA tlacila na prejezd do vzdalenejsi porodnice. No a vyrikavaji si toto cele na fb.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TORUVIEL: tuším, že odpověď bude někde v tomhle: "Dělám věci, při kterých jsem šťastná a pokud jsem šťastná a cítím se dobře já, pak i miminko. Nečtu si rady co a jak dělat, protože dělám to, co cítím, že mé tělo právě potřebuje. Pokud bychom my ženy nemohly zvládnout přirozené těhotenství a porod, nedostaly bychom ten dar být matkami."
    Životní jízda - Ženské cykly
    http://zenskecykly.cz/blog/327-zivotni-jizda
    NYA
    NYA --- ---
    IFKA: myslím si, že to je proto, že to bude dcera téhle paní, která už je po internetech provařená .. http://www.zenskecykly.cz/o-mne
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    IFKA: Asi že je tak mladá? Osobně mě zaujalo, s jakou neinformovaností (zřejmě) do toho domácího porodu šla.
    IFKA
    IFKA --- ---
    TORUVIEL: jj, tam jsem narazila na reposty od různých lidí ve všech možných porodních skupinkách, tak mě zaujalo, jakou publicitu si zrovna tenhle příběh získal :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    IFKA: Nemám tucha, já to našla na facebooku :-)
    IFKA
    IFKA --- ---
    TORUVIEL: a proč že se porodní příběh téhle slečny objevuje v posledních dnech na celém netu?
    TABBY
    TABBY --- ---
    Do zapadlého města jezdí rodit ženy z celé republiky - iDNES.cz
    http://ostrava.idnes.cz/...i-asistentka-1pb-/ostrava-zpravy.aspx?c=A160602_142305_ostrava-zpravy_sme
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam