• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    MYJKA: k nám přišel (super) pedr druhý den, odběr z patičky jsme DOBROVOLNĚ nechali udělat o týden později....už to nikdy neuděláme. na kyčle jsme jeli do nemocnice ve 4.měsíci, čuměli na nás jak paka a vyhrožovali sociálkou,....ale jsme úúúplně mimo prahu dáááleko....takový pedry v praze asi nemáte :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MYJKA: jasný, u ambulatního porodu je to o něčem jiným.

(v Rumburku třeba nedělají screening sluchu, kterej je jinak běžnej v porodnici, tak to vím, že není problém si zařídit individuálně. Spíš jde, počítám, o ten screening z patičky.)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SEBIEN: Ono jde hlavne o ty vysetreni co se delaji v porodnici a co by nestihli. A jeste nemam zjisteno co vse se dela a co z toho nam muze udelat PA. Ale zjistim.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SIG: určitě není nutný, aby viděl dítě po třech dnech - já (2x) rodila v Rumburku, pediatra v Praze, vždycky jsem zůstala minimálně 14 u tchánů, spíš tři týdny a k pediatře jsem šla až pak. Mezitím dítě nikdo neviděl a nikdo to neřešil.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIG: taky si myslim. No poresim jeste s dulou a ivanou konigsmarkovou. Asi k ni budu chodit pred porodem na prohlidky, tak nam pak muze omrknout doma i malou.
    SIG
    SIG --- ---
    MYJKA: ono asi neni aby nutný dítě viděl hned po těch třech dnech asi... My byly domluvený že zavolám až budem doma z porodnice (putili nás ve středu volala jsem ve čtvrtek dopo) a přišel až v úterý...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    A co ksem jeste postrehla, tak prave, kdyz to hrotis, tak ti pak rekne ze ma plno. A kdyz si stezujes na pojistovnu, tak ti si je zase nechteji nasrat a taky moc neporesi. :( proto proste radeji nekoho "normalniho" najit hned. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    YEETKA: Dekuji, vse co pises vim. Ale neprijde mi jako dobry zacatek vztahu ja a pediatr rict mu, ze jedna protizakonne. Takze hledam nekoho, kto nas veme.
    Jeste zjistuji co vse mi udela pripadne po porodu domluvena PA. Treba vse zmakneme a k pediatrovi pujdeme az po tech jejich 72 hodinach nebo jak si to predstavuji. Hlavne nechci ambulantni porod za kazdou cenu, je to jen jako varianta, kterou bych mela rada pripravenou.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    MYJKA:
    nevím, jak moc velká jsi lesana:)
    každopádně pokud by to byl opruz, tak ze zákona nejsou zákonní zástupci povinní registrovat dítě u pediatra ani chodit na prevenci..
    pokud by tě nikdo nehctěl vzít..
    ale v takovém případě taky nejedná podle zákona.. odmítnout může pouze v případě, že má fakt plno pacošů..
    případně ani v porodnici nesmí odmítnout vyšetření..
    jedna známá to vyřešila tak, že po ambu porodu nechala lékaře vyšetřit mrně, odebrat krev na testy a pak šla domů.. k nejbližší lékařce se přihlásila po pár dnech a šla tam za pár týdnů..

a co se týká memu, že pro ambu porod je nutné potvrzení od pediatra, že přebírá dítě po porodu do péče, tak to také není pravda.. pokud někde praktikují takové to vydírání, že nepustí dítě s rodiči bez potvrzení, tak to je těžce za hranicí zákona..
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MYJKA: Mudr. Weinreb u kohinorky...
    IFKA
    IFKA --- ---
    MYJKA: Vomáčka, sídlí u Jezerky. jen nevím, jestli teď nemá pár dní dovolenou.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PRAHA 4 NUSLE a okoli
    Než obvolat všechny pediatry v okoli, prvni me hned odmitl, bude asi rychlejsi se zkusit zeptat. Prosim, doporucite mi pediatra v okoli namesti bratri synku, ktery nas veme i po ambulantnim porodu? Muze to byt klidne i ve vrsovicich (praha 10), pripadne na novem meste (praha 2). Dekuji!
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LOMILOMI: Jinak myslim, ze neni lepsi omluva nez "nezlobte se, zena rodi..." k tomu asi neni co namitnout ;)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MORGAN: Tak tedy diky Bohu za nej !
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    SANCHA: v poledne vetsina sousedu nebyla doma a z tech co byli kupodivu nikdo nic neslysel. Ale oni jsou vytrenovani, neb jsem posledni mesic casto servavala hrozivym hlasem dceru, na coz nejsem pysna. Manzel byl pripraveny resit pripadny konflikt kdyby nekdo zvonil, ale nic. Podle PA to sousedy nijak zvlast nerusiva.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: tak já to mám stejně, přesně jsem si říkala, co by na to sousedi a že bych se kvůli tomu neuvolnila. A řvala jsem slušně:)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    SANCHA: Já rodila sice v porodnici, ale bez zvukového doprovodu. Nějak mi vyhovovalo mnohem víc jen tak vzdychat :) Jednu chvíli jsem zkoušela, jestli mi uleví si zařvat, ale jenom mě to stálo víc sil. Syn taky pak ani nebrečel, jelikož se narodil chrnící. Takže u nás by to sousedi nepostřehli.
    PETPET
    PETPET --- ---
    LOMILOMI: taky mi to tak zni...
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    LOMILOMI: to zní ale úplně jako hamilton :)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    PETPET: Asi ne, moje delozni hrdlo bylo otevrene na dva prsty, ona temi dvema prsty jakoby obtocila hlavu miminka uvnitr delohy, odlepila miminko ve vaku od delozni steny. Pozdeji jsem se dozvedela, ze je to velice bezne. Me to zabolelo jak cert, mela jsem pocit, ze mi vykostila kycle ;) ale nekoho jineho to ani neboli. Rikala, ze kdyby odlepovala membrany nahore, ze by to odlepilo placentu, coz je spatne.

ORIKA: Diky ;)
    PETPET
    PETPET --- ---
    LOMILOMI: gratuluju, nadhera! PA ti udelala hamiltona?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LOMILOMI: gratulace, uzasny porod! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam