koukám rozjela se pěkná diskuze,několik dní jsem nebyla online, takže jen zpětně,
SANCHA: nemyslíme si, že píchat do zdravého čerstvého novorozence má smysl.
KATIA: stejně tak. nikdo mi význam toho odběru nevysvětlil, aby to nakonec nebylo jen jako s očkováním, aby byli všichni "stejní" a "normální", protože dítě je vlastně majetkem "společnosti" a ne rodičů....nemocné dítě se imho projeví
SANCHA: my to neměli tak psycho, dítě to zvládlo as líp než my :D ale taky jsme to nečekali, takže příště už fakt ne...
KATIA: je to každého věc, třeba já si myslím, že je trochu ujetý předpokládat, že jsou všichninemocný a proto jim píchat pár dní po narození do těla jehly a nechat téct krev. taky jsme to museli mačkat a co tak pedr řikal, tak se to mačká skoro všem....není lepší předpokládat, že normálně zdravě narozený člověk je zdravý a normální, nebo jak do nás naše česká "rozvinutá" společnost hustí do hlavy, máme tu vysoká rizika všeho? :D :D
KATIA: imho máme všichni "vrozené", že dříve či později umřeme, ale taky se tomu naše super moderní společnost snaží všmožně zabránit/oddálit......proč pak třeba v ČR není povolená eutanazie? to už bysme zacházeli daleko. prostě my už ty patičky příště neuděláme. btw. já ten svůj zážitek nenazývám trauma, prostě se mi to nelíbilo, i když vím, že mimino si z toho pamatuje velký kulový.
NEMESISS: my je máme, zub jen jeden , nevím, občas trochu podrážděný je. Slyšela jsem, že korálky stačí, když nosí matka, nebo když jsou pod polštářem ;) náš je teda má pořád na svém krku, taky je hodně akční a nic.