• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ja jsem z te financni stranky trochu zmatena, myslela jsem, ze za pohotovost se cvaka vzdy (aspon co jsem uz driv cetla ohledne brnenskych PA). takze to bezne neni?
    muzu se zeptat na nejake aktualni ceny, na kolik vas soukrome PA v posledni dobe prisly? aspon nejaky orientacni nastrel. ja jsem se na to totiz vykaslala, protoze kdyz jsem si spocitala, kolik by me to stalo (vcetne te pohotovosti), pricemz clovek nikdy nevi co se semele a treba ho poveze rychla s nejakou akutni zalezitosti a soukroma PA se k tomu ani nedostane...proste mi to prislo ve vysledku zbytecne (ja si tu sumu uz nepamatuju, ale bylo to nekde mezi 5-10k, mam ten dojem).
    KAI
    KAI --- ---
    YEETKA: jj mam vlastni PA do porodnice, taky myslim, ze v tom muze byt ten rozdil
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAI: a ty se chystáš na domácí porod, nebo máš pa do porodnice? přijde mi, že ty pa, které chodí domů to mají možná trochu jinak, než ty, co chodí do porodnice.. ale to je čistě soukromá spekulace/dojem..
    MORGAN: díky, to je pro mě fakt docela překvapení.. Dáša je hodně vytížená a šikovná.. sama bych dule peníze za pohotovost nedala, ale je fakt, že mám kolem sebe hodně blízké ženy, které rády přijdou k porodu domů a pomůžou přesně stejným způsobem jako dula, takže jsem nikdy vlastně neměla potřebu to řešit.. je jasné, že když tohle žena nemá, pak je vděčná za další alternativy..
    TABBY
    TABBY --- ---
    SHIVA42: Mno jo, to máš hned. Ja typicky přenáším tak dva týdny; osoba, se kterou jsem byla na pokoji při prvním porodu, právě doklepala 8. měsíc ...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    ADD: to, ze bude pripravena vyrazit me doprovazet pri porodu, pokud bych se ji v urcitem casovem obdobi ozvala, a to i v noci... jinak nebyla to asistentka, byla to dula. Ja se trochu bala, ze tim ze nemam nahradni PA jako zaskok, jestli neriskuji... chtela jsem byt doma co nejdele a do porodnice jen na zaver a nevedeli jsme, jak dlouho to potrva atd. Myslim ze se jednalo o poplatek cca 1000 Kc. Praha rok 2015.

Jinak vtipny bylo kdyz jsem rodila, byla uz u nas moje PA, a nekdo ji zavolal ze taky rodi a ja z vany jen slysela jak ji posila kontakt na zaskok.... jsem mela stesti teda. Udajne jsme s touto pani meli terminovy rozestup 3 tydny.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    YEETKA: jméno myslím Dagmar Lovecká.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    YEETKA: Já jo, jedna brněnská dula si řekla o tisícovku za pohotovost. 2013.
    KAI
    KAI --- ---
    YEETKA: asi ano, pohybujeme
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAI: vida, tak to by mě i zajímalo o koho jde.. s porodními asistentkami a dulami se potkávám hodně blízce už několik let a sama jsem byla u mnoha domácích porodů a tohle jsem ještě prostě nepotkala:)
    taky se možná jen pohybujeme v jiných vodách;)
    KAI
    KAI --- ---
    YEETKA: zajimavy, jsme ze stejneho malomesta a ja mam teda zkusenost prave takovou, ze poplatek za pohotovost je bezny. ani mi to neprislo divny, ani jako velkomestska praktika, v podstate jim jen platis cast te celkove sumy predem a mas pak jistotu, ze to neni jen o "bud to s ni vyjde nebo ne".
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    JANISKA: tak jasně, taky to chápu u pa mi to přijde v pořádku.. a jsem teda i ráda, že nic takového na moravě nefrčí a to třeba "moje" pa se kterou jsem porodila doma dvě děti, má sama děti čtyři, takže takové ženě bych to i sama nabídla, kdyby mě to napadlo:) dulu bych s takovým požadavkem poslala k šípku..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    YEETKA: Na druhou stranu ten požadavek chápu. Doktoři maj taky "příslužbu" v rámci úvazku vlastně hrazenou, i když jen zůstanou doma. Jsou prostě omezený tím, že musej bejt k dispozici.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    fíha, tak u žádné brněnské pa, nebo duly jsem se zatím nesetkala s "pohotovostním" poplatkem:) asi k nám do maloměsta ještě nedorazily velkoměstský praktiky:))
    KAI
    KAI --- ---
    ADD: tos mela, prave jsem se divila, ze po tobe zadna nechtela platbu za pohotovost. Ale zase prijetim te platby prijimaji urcity zavazek k tobe.
    ADD
    ADD --- ---
    KAI: Tak asi jsem měla štěstí na asistentky, které pařit nechtěly a prostě nikomu nic neslibovaly - buď to vyjde, nebo nevyjde.
    KAI
    KAI --- ---
    ADD: ze je ready na telefonu, nepari nekde po nocich a neodjede na dovolenou :)
    ADD
    ADD --- ---
    SHIVA42: A co znamená "pohotovost"?
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    JANISKA: po me chtela dula, o ktere jsem uvazovala jako o zaskoku, tzv. poplatek za pohotovost kolem terminu.... nakonec jsem to riskla a spolehla jen na to, ze moje PA bude moct. Nastesti to vyslo.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ADD: já jsem třeba platila za pohotovostní přes Vánoce s tím, že když proběhne asistence tak se ta částka odečte
    ADD
    ADD --- ---
    JANISKA: Ne, jen ta, která u porodu opravdu je. Když mi přijela náhradní PA na začátku porodu udělat vyšetření, dostala zaplaceno za to vyšetření.
    Někde jsem se setkala s tím, že PA chtějí zaplatit za to, že s člověkem počítají, ale po mně osobně to nikdy nikdo nechtěl. Platila jsem vždy jen to, co která PA udělala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam