• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    YEETKA: Já jo, jedna brněnská dula si řekla o tisícovku za pohotovost. 2013.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    YEETKA: Na druhou stranu ten požadavek chápu. Doktoři maj taky "příslužbu" v rámci úvazku vlastně hrazenou, i když jen zůstanou doma. Jsou prostě omezený tím, že musej bejt k dispozici.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    fíha, tak u žádné brněnské pa, nebo duly jsem se zatím nesetkala s "pohotovostním" poplatkem:) asi k nám do maloměsta ještě nedorazily velkoměstský praktiky:))
    KAI
    KAI --- ---
    ADD: tos mela, prave jsem se divila, ze po tobe zadna nechtela platbu za pohotovost. Ale zase prijetim te platby prijimaji urcity zavazek k tobe.
    ADD
    ADD --- ---
    KAI: Tak asi jsem měla štěstí na asistentky, které pařit nechtěly a prostě nikomu nic neslibovaly - buď to vyjde, nebo nevyjde.
    KAI
    KAI --- ---
    ADD: ze je ready na telefonu, nepari nekde po nocich a neodjede na dovolenou :)
    ADD
    ADD --- ---
    SHIVA42: A co znamená "pohotovost"?
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    JANISKA: po me chtela dula, o ktere jsem uvazovala jako o zaskoku, tzv. poplatek za pohotovost kolem terminu.... nakonec jsem to riskla a spolehla jen na to, ze moje PA bude moct. Nastesti to vyslo.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ADD: já jsem třeba platila za pohotovostní přes Vánoce s tím, že když proběhne asistence tak se ta částka odečte
    ADD
    ADD --- ---
    JANISKA: Ne, jen ta, která u porodu opravdu je. Když mi přijela náhradní PA na začátku porodu udělat vyšetření, dostala zaplaceno za to vyšetření.
    Někde jsem se setkala s tím, že PA chtějí zaplatit za to, že s člověkem počítají, ale po mně osobně to nikdy nikdo nechtěl. Platila jsem vždy jen to, co která PA udělala.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ADD: a můžu se zeptat, jak se to pak řeší finančně? Platí se všechny tři, včetně náhradnic? Protože ona ta PA není zrovna záležitost pro každého, co si budeme povídat, a zaplatit si jich několik...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ADD: no, nepřijde mi, že by se dalo říct, co "se dělá běžně".. jako rozumné ženy mají různé podoby a řešení..
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Rozumná ženská si kromě "své" PA domluví ještě dvě další jako náhradnice. Dělá se to tak běžně. Nechodíš k nim na kontrolu, ale zavoláš jim, řekneš s kým plánuješ rodit a jestli se na ně v případě nutnosti můžeš obrátit. Solidní PA ti to sama doporučí a dá ti kontakt na asistentky, s kterými si takto vypomáhají. Porod není manikúra, aby se dalo říct, od kdy do kdy bude probíhat, takže konkrétní PA ti při nejlepší vůli nemůže půl roku ani týden dopředu slíbit, že někdo jinej, kdo k ní chodí, nezačne rodit dvě hodiny před tebou...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    každý ráno, co vylezu z postele je imho riziko. letadla padaj, auta bouraj, atomový elektrárnou bouchaj, a kolik lidí denně zařve na kole nebo na přechodu...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: každý porod je víceméně riziko.. je to prostě hraniční proces..
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    :D "riziko" :D to už jakoby někdo řikal, ty domácí porody, to je vždycky riziko :D
    ADD
    ADD --- ---
    TABBY: To je vždycky riziko.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ADD: Pokud cestou nebude mít přes cestu třeba kamion, ledovku, nestartujici auto aj. Hodně dom porodů proběhne nakonec bez PA, protože to prostě nestihne.
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Vzhledem k tomu, že pražská PA žádala osm hodin zdržovat porod, aby se mohla vyspat, tak ochotná kamarádka dvě hodiny cesty autem u tebe bude dřív. :-)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    My se k Praze zítra stěhujem (asi na 3 roky, jsme takoví nomádi) a tady v Pardubickém kraji máme super PA, která ovšem za měsíc sama rodí. Už si plánuju, že tuto "svoji" PA si domluvím i na naše druhé dítě, které plánujeme příští jaro. Tedy zkusím ji ukecat, aby za mnou buď přijela 150km, klidně i s miminem a můžem ji ubytovat. Případně na porod přejedeme zpět do Pardubického kraje (přechodné ubytování u známých, i na domporod). PA téhle mojí PA na její porod příští měsíc také pojede prý až z Jihočeského kraje. Má domluvenou ještě jednu domorodku kamarádku a sama je PA, takže to nehrotí.
    Další kamarádka jela na svůj první porod z Prahy do Havl.Brodu, který má celkem dobrou pověst.

Tím chci jen říct, že jak to tak vidím, hledat PA v Praze a okolí, na to se můžu předem vyprdnout a spoléhat na osvědčenou kamarádku-PA, která to má jen trochu z ruky. Nevím, jestli je vždy nutnost mít všechno 5 minut od baráku, když to řeknu, jak si to myslím, možná jen pohodlnost pražáků. Ukamenujte mě, jestli chcete, ale v celé ČR je imho hodně spolehlivých (a levnějších) PA.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: s tímto zatím musím souhlasit :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    HYSTERIA: já u ní byla dvakrát, ted pojede ona k nám. Musím říci, že cokoliv jsem potřebovala, tak pomohla. I sama vyhledala informace, která já jsem nenašla (co se týká mého zdrav. stavu) aniž bych to po ní chtěla...působí na mne velmi profesionálně a důsledně, velmi milá, a osobně mi sedla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam