• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    TABBY: taky jsem prenasela skoro dva tydny :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KERRAY: no joo ;) při prvním porodu to byl pracovní vztah a za pohotovost jsme nic neplatili a za setkání jenom jednou a pak už ne.. je ale fakt, že jsme si padly do oka už to první setkání... ostatní domo pa, ale taky za pohotovost nic nechtějí a pokud vím, tak ani většina těch šikovnějších dul..
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YEETKA: až na to, že je to známá, není to jen "pracovní" vztah...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jsem z Prahy, mám domluvenou PA s poradnami (teprve půjdu na první k ní na konci 36tt, měla totiž dovolenou) s tím, že ať už porodím v porodnici nebo doma (což v plánu nemám, ale možnost tu je), tak kompletní péče od těch poraden přes vedení porodu (v mnou vybrané porodnici ho vést může) po kontroly v šestinedělí až do uspokojivého kojení a zotavení poranění je komplet péče za 10 tisíc. nevím ale vlastně, jak to bude v případě, že v době porodu bude u někoho jiného a nebude moct přijet.
    pořád samozřejmě doufám, že v tu dobu "jí" budu rodit jen já, přijde k nám domů a pojede s námi do porodnice ve správný čas :))
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PISISKVOR: jinak pokud se bavíme o porodu doma, tak třeba u mě to bylo pokaždé tak, že jsem byla fakt vděčná, že tam ta pa je.. první porod bych bez její opory a klidu nedala, druhý skoro nestihla, byl opravdu rychlý, ale moc jsem ocenila, že mi třeba po příjezdu potvrdila, že už skutečně můžu přejít do druhé doby porodní..
    a ta péče po porodu je stejně důležitá..
    kontrola placenty, vaku, miminka + pořeší pupečník, podívá se a vyhodnotí/ošetří zranění..
    po druhém porodu u nás pa byla až do pozdního večera a to se dcerka narodila nad ránem..

taky mám ve svém okolí ženy, které po zdrcujícím porodu v porodnici porodily své další děti naprosto samy a našly v tom nevídanou sílu pro sebe a své děti.. ale to už jsou fakt baby, který to mají srovnaný hodně, ale hodně jinak..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PISISKVOR: no my jsme nikdy pohotovost neplatili (a jsme z brna).. první porod nás stál sedm, druhý taky, a několik setkání s pa proběhlo, nikdy nám za to nic neúčtovala, jen poprvé si vzala čtyři stovky..až do poslední chvíle jsem chodila na monitor a kontrolu k doktorce..
    pediatrička za to, že přišla po porodu domů taky nic nechtěla, je dost férová a rozumná, koupily jsme jí dobrý víno a nějaký malý dáreček..
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ano:)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ADD: LAMIA: Jo, ja jsem si myslela, ze je to spis k tem 15k, ale nebyla jsem si jista. To byla kompletni suma, vcetne pohotovosti (asi je to proste jenom tak, ze nekdo tomu rika pohotovost a nekdo to ma rozlozene za ta normalni setkani a dohromady to da stejnou sumu).

me by zajimalo, jestli nekdo, kdo u prvniho porodu soukromou nemel, to u druheho porodu ocenil nebo to uz pak bral jakoze je to jedno, protoze uz ma nejakou zkusenost.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    je zde někdo kdo jako prvorodicka rodil nebo bude rodit doma? :-)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    PISISKVOR: co já vím, tak kolem mne (střední čechy) je to většinou 10tis (když jde náhrada, podělí se z toho - ale jsou tým) a pak případně za zpracování placenty.
    ADD
    ADD --- ---
    PISISKVOR: Celá péče (setkání v těhotenství, porod, poporodní kontroly) určitě přes deset tisíc, spíš okolo patnácti. Bez placení pohotovosti, to po mně nikdy nikdo nechtěl. (Ale zase chtěly ta setkání jednou za dva týdny a ta byla za pár set pokaždé. Tak mě napadá - ty PA a duly, co chtěly platit pohotovost, chtěly i ta předchozí placená setkání? Jestli to není nějaké vyjádření vážnosti zájmu, ať už tak nebo tak?)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ja jsem z te financni stranky trochu zmatena, myslela jsem, ze za pohotovost se cvaka vzdy (aspon co jsem uz driv cetla ohledne brnenskych PA). takze to bezne neni?
    muzu se zeptat na nejake aktualni ceny, na kolik vas soukrome PA v posledni dobe prisly? aspon nejaky orientacni nastrel. ja jsem se na to totiz vykaslala, protoze kdyz jsem si spocitala, kolik by me to stalo (vcetne te pohotovosti), pricemz clovek nikdy nevi co se semele a treba ho poveze rychla s nejakou akutni zalezitosti a soukroma PA se k tomu ani nedostane...proste mi to prislo ve vysledku zbytecne (ja si tu sumu uz nepamatuju, ale bylo to nekde mezi 5-10k, mam ten dojem).
    KAI
    KAI --- ---
    YEETKA: jj mam vlastni PA do porodnice, taky myslim, ze v tom muze byt ten rozdil
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAI: a ty se chystáš na domácí porod, nebo máš pa do porodnice? přijde mi, že ty pa, které chodí domů to mají možná trochu jinak, než ty, co chodí do porodnice.. ale to je čistě soukromá spekulace/dojem..
    MORGAN: díky, to je pro mě fakt docela překvapení.. Dáša je hodně vytížená a šikovná.. sama bych dule peníze za pohotovost nedala, ale je fakt, že mám kolem sebe hodně blízké ženy, které rády přijdou k porodu domů a pomůžou přesně stejným způsobem jako dula, takže jsem nikdy vlastně neměla potřebu to řešit.. je jasné, že když tohle žena nemá, pak je vděčná za další alternativy..
    TABBY
    TABBY --- ---
    SHIVA42: Mno jo, to máš hned. Ja typicky přenáším tak dva týdny; osoba, se kterou jsem byla na pokoji při prvním porodu, právě doklepala 8. měsíc ...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    ADD: to, ze bude pripravena vyrazit me doprovazet pri porodu, pokud bych se ji v urcitem casovem obdobi ozvala, a to i v noci... jinak nebyla to asistentka, byla to dula. Ja se trochu bala, ze tim ze nemam nahradni PA jako zaskok, jestli neriskuji... chtela jsem byt doma co nejdele a do porodnice jen na zaver a nevedeli jsme, jak dlouho to potrva atd. Myslim ze se jednalo o poplatek cca 1000 Kc. Praha rok 2015.

Jinak vtipny bylo kdyz jsem rodila, byla uz u nas moje PA, a nekdo ji zavolal ze taky rodi a ja z vany jen slysela jak ji posila kontakt na zaskok.... jsem mela stesti teda. Udajne jsme s touto pani meli terminovy rozestup 3 tydny.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    YEETKA: jméno myslím Dagmar Lovecká.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    YEETKA: Já jo, jedna brněnská dula si řekla o tisícovku za pohotovost. 2013.
    KAI
    KAI --- ---
    YEETKA: asi ano, pohybujeme
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAI: vida, tak to by mě i zajímalo o koho jde.. s porodními asistentkami a dulami se potkávám hodně blízce už několik let a sama jsem byla u mnoha domácích porodů a tohle jsem ještě prostě nepotkala:)
    taky se možná jen pohybujeme v jiných vodách;)
    KAI
    KAI --- ---
    YEETKA: zajimavy, jsme ze stejneho malomesta a ja mam teda zkusenost prave takovou, ze poplatek za pohotovost je bezny. ani mi to neprislo divny, ani jako velkomestska praktika, v podstate jim jen platis cast te celkove sumy predem a mas pak jistotu, ze to neni jen o "bud to s ni vyjde nebo ne".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam