• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GRANTORINO: promin, ja nezodpovidam za to, zda nekdo nekam da odkaz. Osobne mi to neprislo vhodne, protoze pochopitelne ne kazdy kdo na link klikne se tam dostane, a sama bych to urcite neudelala. Ale nejsem general a ostatni vojaci, aby poslouchali mych prikazu. Na druhou stranu se nelze na nekoho zlobit, ze nechce svuj report davat verejne.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GRANTORINO: novy klub nevznikl jako nahrada tohoto klubu. Vznikl v navaznosti na diskuzi nekde uplne jinde a neni primarne o domacich porodech. Sem jsem jen dala inzerat.
    PETPET
    PETPET --- ---
    GRANTORINO: ta skupina na fb, o ktere mluvi Tabby se jmenuje "porod v domacim prostredi". Neni nijak tajna...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GRANTORINO: prosim te, tenhle klub o domacich porodech za nic nemuze. Jen jsem sem dala "inzerat" na souvisejici tema. Privatu jsou na nyxu stovky, a jejich princip je vcelku jasne dany. Ne kazdy muze do kazdeho privatu, kam by chtel.
    TABBY
    TABBY --- ---
    BODY_SUIT: Mas zpravu :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TABBY: JO, pokud byste mel nekdo pocit, ze castka je prakticky vybrana, tak tomu tak neni. Posilala jsem prispevek vcera, a tohle je cast potvrzovaciho mailu, co mi dorazil. (Zduvodneni rozdilu castky na webu a skutecne vybrane mi vyrazilo dech ;)

Dobrý den,
    velmi Vám děkuji za dosavadní dary pro naši kampaň Podpořte ženu v prvním soudním případě proti porodnickému násilí.
    Ke dnešku se vybralo úžasných 90 658,-.
    Kampaň průběžně kontroluji a "čistím" od plateb, které dárci pouze zadají, ale reálně peníze na účet nedorazí.
    Stává se to bohužel velmi často a mnohdy ve snaze znemožnit vybrání celkové částky.
    Odpůrců změny v českém porodnictví je stále mnoho, ale ani to nás nijak nezastaví.
    Bohužel pro ně, tyto snahy podchycuji a upravuji vybranou částku podle reálných plateb.
    Ještě jednou děkuji. Věřím, že se nám brzy podaří vybrat i zbytek, který je již pouhých necelých 10 000,-.
    Pokud víte o někom, kdo by mohl přispět, šiřte prosím kampaň dále:
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ve skupine venovane domacim porodum (na FB) se objevil otresny pribeh pani nastrihnute proti jeji vuli, a to tak, ze doktorka prostrihla posevni stenu az do rekta, takze sestinedelka ve velkych bolestech doma zjistila, ze ji stolice odchazi pochvou. Porodnice se k tomu stavi jakoze ja nic, ja muzikant, dokonce ji rekli, ze problem mela jeste pred tim, nez do porodnice nastoupila.

Pripomenulo mi to jiny pribeh, jehoz akterka sebrala odvahu a na porodnicke nasili si stezovala u soudu. Neuspesne (" Podle soudkyň se žalobkyni narodilo zdravé dítě, tak co by chtěla!"), porodnici ma zaplatit 60 tisic. Ceka na projednani pripadu u Nejvyssiho soudu, pricemz pripad je mozne financne podporit (viz nize).

Vice o pripadu zde: http://llp.cz/pripady/lekari-nerespektovali-prani-rodicky-a-zpusobili-ji-zdravotni-komplikace/

Moznost financne prispet na pokutu a dalsi zdravotnicke posudky zde: http://www.lidiligy.cz/podporte-zenu-v-prvnim-soudnim-pripade-proti-porodnickemu-nasili
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TABBY: spíš "méně dohledatelné". Můžu případně poslat do pošty ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    HYSTERIA: Plebsu nepřístupné?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    SMERIES: tak to vidim prvne a vubec to neznam, dik! ale potreti uz asi nikdy rodit nebudu...
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    RADU: můj porod už proběhl. Děkuji :)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    PETPET: kamaradka loni ztratila synům RL a volala si telefonem a za týden to měla ve schránce. možná taky na koho natrefíš...jako vždycky
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Pokud mate (spise zasadni :) vyhrady ke stavu ceskeho porodnictvi a jste zastanci prirozeneho porodu*, byl zalozen novy privatni klub, kde na toto tema muzete diskutovat (sdilet zkusenosti a nazory, poradit se resite-li nejakou situaci apod) bez nutnosti se obhajovat pred "mainstreamem". Pridruzene je tematem i obecne nemainstreamove pojeti rodicovstvi. Pokud mate zajem o vstup, piste mi do posty.

* tj. toho, ze porod by mel probihat bez vnejsich zasahu a medikace, dokud nenastane problem ci dokud si je rodicka nepreje i pri absenci problemu, a to v podminkach, ktere jsou prubehu prirozeneho porodu maximalne priznive (prostredi, pristup okoli/personalu, polohy atd)
    RADU
    RADU --- ---
    HYSTERIA: mohu poprosit o ty reference? Taky mi byla doporučena...Moc díky!
    RADU
    RADU --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ano:-)

Aktuálně shánim PA, co jezdí i do Liberce...nemáte nějaký tip?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETPET: no, vzhledem k tomu, že prvopis rodného listu se dává RODIČŮM, ne dítěti, tak si myslím, že by to uhádal :-)
    koneckonců, jeho jméno a rodné číslo na tvém rodném listě je taky, že.
    PETPET
    PETPET --- ---
    TRISSIE: ale teda tu plnou moc po nem fakt chteli. Priste mu dam ukol at to zkusi bez ni. Ma tyhle vyzvy rad.
    PETPET
    PETPET --- ---
    TRISSIE: dobry vedet, po dvou letech a jednom stehovani je zase nekde zalozeny...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETPET: no, tu plnou moc jsi vlastně dávat nemusela, protože tvůj otec by o ten rodný list mohl žádat sám, protože spadá do kategorie "Matriční úřad vydá matriční doklad: fyzické osobě, které se zápis týká, nebo členům její rodiny, jejím sourozencům a zplnomocněným zástupcům" - jinak se na tom bohužel nezměnilo nic, stále je potřeba fyzicky se dostavit na matriku obvodu, v němž se člověk narodil:
    Vydávání matričních dokladů - rodný, oddací a úmrtní list, doklad o partnerství - Ministerstvo vnitra České republiky
    http://www.mvcr.cz/...davani-matricnich-dokladu-rodny-oddaci-a-umrtni-list-doklad-o-partnerstvi.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam