• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    ADD: mno u nás to byl teda fakt masakr...museli jsme vyhodit peřinu...a pár ručníků...
    neb jsme připraveni nebyli..."spíš mi teda přišlo...že s placentou vyšlo pak více krve...
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    Děkuju, třeba taška do porodnice mě nenapadla, ale to je vlastně fakt. Já právě tuším, že ve vaně chtít rodit nebudu, tak jde asi hlavně přesně o to, co pod sebe.
    ADD
    ADD --- ---
    HYSTERIA: Prave, ja porad ctu o "pytlech na odpadky" a "kope hadru na krev" a uklizeni desnyho neporadku po porodu a pritom mi prijde, ze poslat dva skolaky se samotny vykoupat zaneradi koupelnu vyrazne vic nez porod. :-)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ADD: já vůbec... jen pár kapek při otvírání kvůli prdlé žilce, jinak nic...
    ADD
    ADD --- ---
    To jste fakt tak krvacely? Ja pouzila dve jednorazovy podlozky a vic nebylo treba, zadny krvavy hadry se nekonaly. Pri porodu do vany ani to, tam se nezamazalo vubec nic.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    A dopručuju mít něco co voní. Např. levandulová esence nebo cokoliv jiného co dělá dobře. Kdyby byl bazének nebo vana o to spíš na kápnutí dovnitř.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    my měli ručníky a starý prostěradla, no prostě kopu hadrů na krev a "podložek", něco na placentu, něco na dítě a ty jednorázový podložky jsme použili asi 4. Samozřejmě většina krvavých hadrů letěla do popelnice - ve zmíněných pytlech. My jinak snad ani nic neměli....jo a tašku do porodnice :D
    PETPET
    PETPET --- ---
    HOKITOKY: poslu. Ono taky zalezi, co ma tvoje PA sebou... Ja si zaridim jenom nepromokavy jednorazovy podlozky (40 ks), igelit, pytle na odpadky, rucniky a naky stary povlaky, ktery se pak muzou vyhodit, misku na placentu a 2litry slivovice na tinkturu. Seznam je teda obsahlejsi, ale to uz doveze PA.
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    PETPET: Dorotaspinkova@gmail.com
    Děkuju
    Předpokládám, že mi moje PA taky něco navrhne, ale vlastně nemám šajna
    PETPET
    PETPET --- ---
    HOKITOKY: muzu ti poslar seznam od moji PA. Posli mi na sebe mail do posty.
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    Máte nějaký seznam nebo zkušenosti, co je dobré mít doma k domácímu porodu?
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    SMERIES: to je krása!!
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    SMERIES: Gratuluji, úžasné. My máme Theodora :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Markéta Pavlíková píše:

Na blog jsem přidala stručné postřehy k nově publikovaným datům ÚZIS. Za povšimnutí stojí zejména fakt, že rozdíl v počtu živě narozených dětí mezi evidencí ÚZIS a ČSÚ se opět zvýšil, z cca 1500 dětí v roce 2013 na téměř 2000 dětí v roce 2015.

Dále je také zřetelné, že podíl počtů císařských řezů ve Středočeském kraji téměř "dohnal" Prahu a pohybuje se těsně pod 30%. Z toho je evidentní, že omluva pražských 31% koncentrací rizikových případů je spíše výmluvou.

Datové zdroje o porodech: co je nového? | biostatistička.cz
    http://www.biostatisticka.cz/datove-zdroje-o-porodech-co-je-noveho/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SMERIES: vau, úžasné....
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    OXIS: aha...teeda..tak to je super náhoda!:)
    OXIS
    OXIS --- ---
    SMERIES: ne, ona má staršího syna a domporod byl plánovaný :)
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    OXIS: no tet to už tak 14dni bude....a neznáme se náhodou?mi to přijde až podezřelá náhoda...:)))
    OXIS
    OXIS --- ---
    SMERIES: gratuluju! ale co je krásná náhoda, je to asi čtrnáct dní, co se kamarádce narodil taky Teodor a taky doma tatínkovi do náruče! :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Podle Cochrane Review (pozn. studie), ženy které rodí v běžných porodních pokojích mají větší pravděpodobnost intervence včetně císařského řezu. Ženy, které rodí v alternativně zařízených pokojích a okolí mají menší potřebu epidurální anestezie, mají méně lékařských zákroků a větší šanci na normální porod.

Ženy uvádějí, že porodní prostředí je klíčovým faktorem v tom, jak snadné nebo těžké je porodit. Je pozoruhodné, že jedna britská studie zjistila, že když jednoduše zakryjeme pomalovanou stěnou zdravotnické zařízení, tak zkrátíme porod o dvě hodiny a snížíme potřebu epidurální úlevy od bolesti o 7%.

proč potřebujeme lépe vypadající porodní oddělení
    Kompletní předporodní příprava s Hypnoporodem
    http://www.jemnezrozeni.cz/...ebujeme-l%C3%A9pe-vypadaj%C3%ADc%C3%AD-porodn%C3%AD-odd%C4%9Blen%C3%AD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam