• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Ja sice nerodila doma, ale v porodnici. V kazdem pripade bez zasahu a svym tempem. Dite 3800 a nemam ani skrabanec.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PROMETHEA: můj soukromej názor je, že tíkm, že se na porod nespěchá a vše se připravuje postupně, svým tempem, tak to taky podle toho vypadá.
    Já 2 kosmetické (nebyly nutné) stehy po domporodu dítěte 3,9 kg, v porodnici 5 stehů po nástřihu na 3,4 kg dítě (nástřih imho zbytečnej, protože jedinej argument měli, že dítě je stráááášeně veliký, ehm).
    ADD
    ADD --- ---
    OXIS: Díky moc. Nějak se nemůžu smířit s tím, že bych měla být poslední týdny v životě těhotná. :-)

PROMETHEA: Podle mě dělá hodně fakt, že doma rodí jen ty ženy, které jsou připraveny porodit bez zásahu a opravdu na ně nikdo netlačí. Každý, kdo očekává problém nebo si sám nevěří, rodí v porodnici.
    Já rodím cca dvanáct hodin, nikdo na mě nikdy nespěchal a zatím jsem na tři porody bez stehu, Bohu díky. :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MYJKA: Dodám ještě - nepřipravené porodní cesty.
    TABBY
    TABBY --- ---
    PROMETHEA: Ano, zkušenost mam. Vyvolavacka a rozsáhlé sítí, následně revize a transfuze. Domporod, žádné ztráty krve a male natrzeni ( v místě toho předchozího masakru).

Vcelku by mne zajímalo - a přemýšlím o tom uz par patku - co ma vliv na to, ze jedna zena s vyse popsanou zkušenosti s indukci usoudí "lékaři mne zachránili, jinde nez v nemocnici jde pri porodu o zivot" a jiná "lékaři se vrtali v necem, co by bez jejich zásahu proběhlo bez problémů, děkuji pěkně, o takovou peci nestojím." Mate k tomu někdo neco? (Přece oxytocin tohle nevysvětlí.)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PROMETHEA: I u domacich porodu jsou zraneni, ale je opravdu vetsi pravdepodobnost, ze u porodu bez jakehokoliv zasahi, coz porod doma je, je mensi riziko poraneni. U vyvolavaneho porodu je to zase naopak. Telo neprirozene po umelem oxytocinu tlaci a dite jde ven rychleji a vetsi silou a hrozi vetsi poraneni. Pri te rychlosti muze byt i blbe natocene, k tomu rutinni poloha na zadech, rizene tlaceni.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    vcera na joze prisla rec na domaci porody - lektorka i jedna ucastnice (obe po domacim porodu) tvrdily, ze u domacich porodu jsou poraneni jen velmi zridka...mate na to nejakou oficialni / soukromou statistiku nebo proste zkusenosti?
    ted jsem cetla v diskuzi porod zas Report "vyvolavacka plus nutny sesiti vsude", tak se to vtira jako otazka...
    OXIS
    OXIS --- ---
    ADD: Ty čekáš další? No to je skvělý! Gratuluju a ať se to zase pěkně povede!
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    SMERIES: ja myslim, ze sem chodíš,ze tech komplikaci moc nebyva:) super, Marti! sem rada, ze muzes porovnat tu domaci pohodu a co vse muze s porodem v porodnici, hezke:) myslim ze je vas takových vic a ja vůbec nelituju, ze sme obe deti rodila doma...
    ono většinou jde zas a znova o ty zásahy, které tu matku pak omezujou a uplne zbytecne vycucnou a znemohoucni...
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    MULTICAT: tu sedací koupel bych si případně vzala, pokud nebude zájem od ADD :) ale nejsem pražská, takže by byla reálná jedině pošta :-/
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ADD: porodni veci uz nemam, ale kdybys pak potrebovala, mam sedaci koupel hojici, na kterou nemam cas a uz jsem i po sestinedeli a zahojena :), takze klidne poslu dal. A mam i tento olej, trochu pouzivany: http://www.devaterokviti.com/kategorie/sestinedeli-a-kojeni/telovy-olej-zpevnujici/
    ADD
    ADD --- ---
    Nezbyla vám někomu po porodu porodní vůně? Ideálně tahle: http://www.devaterokviti.com/kategorie/porod/porodni-vune/ ? Odkoupila bych; zjistila jsem, že ta moje je přece jen dost po záruce a už tak nevoní a asi nestihnu objednat novou. A taky mi vždycky stačilo jen pár kapek. Nebo jestli máte i něco jiného z devaterakviti k porodu, co byste poslaly dál... Díky za nabídky.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    začátečnické chyby, teď už pračku máme a tolik prostěradel bych neplýtvala
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Proč nevysvětlíš? Ono teda ani ta pračka není potřeba, tak hned hodit do kýble s vodou a po zmátoření vyprat.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    ty ručníky jsme potom prali u sousedů...tři prostěradla ale prostě nevysvětlíš :D
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    ADD: my tenkrát neměli pračku...vlastně ji máme až teď a syn za chvíli oslaví dva roky :D
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: A proč do popelnice? Kdzž to hodíš do pračky hned, tak to pouští docela dobře, ne?
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    my zatim zkoušeli rodit dítě jen jednou a po akci mi PA řekla, že bylo krve "víc, než je obvyklé" (a měla trochu nahnáno), dvě nebo tři prostěradla šly do popelnice a pár ručníků do pračky. Ale není to tak, že by bylo všechno nasáklý krví od vrchu dolu, tak dobře mířit neumím, prostě sem tam větší či menší flek.
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    jinak za mě ješte Bachovky...ty se využíjí v rodině i do budoucna..

Krizové kapky (Rescue Remedy) 10 ml - Zdraví Global
    http://www.zdravi-global.cz/...wPT-X6OC_z9SI6MOPIWsmyizxCZoUC1umkCrr1y0S1UsVf9ZoI7GXothoCczMQAvD_BwE
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    ADD: mno u nás to byl teda fakt masakr...museli jsme vyhodit peřinu...a pár ručníků...
    neb jsme připraveni nebyli..."spíš mi teda přišlo...že s placentou vyšlo pak více krve...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam